Sorin
1.872 aprobate
george-turle@t-online.de
78.94.7.50
Cum spuneam pe un topic alaturat, Parlamentul Europeana a adoptat rezolutia de retrocedare integrala a tezaurului romanesc de catre Rusia. Prima care s-a declansat a fost betzivanca Zaharova, purtatoarea de cuvant a Kremlinului, spunand ca asta e o problema veche de un secol, care nu mai merita discutata si ca de fapt, expertii rusi au calculat ca Romania e datoare Rusiei, datorie care echivaleaza „de 20-25 de ori valoarea acelui tezaur.
https://www.hotnews.ro/stiri-international-26976479-tezaurul-romanesc-insusit-rusia-moscova-sustine-fapt-romania-este-datoare-calculele-facute-experti.htm
Da, cu toate ca le-am platit despagubiri in quantumul fixat de ei in 1947, datorie pe care am ajuns de fapt s-o platim de mai multe ori, dupa ce s-au lipit vartos si de uraniul din Apuseni si de tezaurul de la Tismana.

A urmat acum randul lui Medvedev sa scuipe, afirmand ca ….romanii nu sunt o natiune.

„Ei bine, nici măcar nu știu cum să răspund la o asemenea obrăznicie”, a scris politicianul pe pagina sa VKontakte. El a amintit că 300 de miliarde de dolari din activele rusești au fost furate în UE, iar acum „cere returnarea micului aur” la București.*

„Nu este nimic de spus în rusă, poți doar să o trimiți in…”, a spus Medvedev. – În general, du-te dracului…”

Domnule de profesie betziv, ce au sanctiunile impuse ca urmare a invadarii Ucrainei cu abuzurile pe care Rusia le-a exercitat asupra Romaniei, cu mult inainte ca UE macar sa existe?

Apoi spune:

„Vicepreședintele Consiliului de Securitate a citat și o remarcă a unuia dintre personajele din filmul lui Alexei Balabanov „Brother-2”: „Un cuvânt – români!” Potrivit politicianului, „Românii, după cum știți, nu sunt o națiune, ci un mod de viață”.
Medvedev i-a numit pe liderii europeni idioți, slabi și neînțelepți și a remarcat că decizia lor de a susține din nou cererile a dat motiv de surprindere. Politicianul a spus că aurul a fost naționalizat în 1918 de autoritățile sovietice „pentru comportamentul prost” al României. URSS, a spus Medvedev, a refuzat să plătească datoriile Imperiului Rus, iar „România a acceptat-o”. În urma rezultatelor celui de-al Doilea Război Mondial, Moscova, la rândul său, nu a cerut reparații pentru acțiunile Bucureștiului din „perioada nazistă” a acesteia.”

Incheiat citatul. Sursa, publicatia guvernamentala TASS
https://tass.ru/politika/20241419

1. Deci Medvedev pretinde ca Romaniei nu i s-au cerut de catre Moscova despagubiri de razboi, neaga faptul ca Romania a platit acele despagubiri de razboi catre URSS, asa cum le-a fixat in tratatul de pace din 1947, in valoare de 300 de milioane de dolari aur si care au fost de fapt jupuite de mai multe ori, dupa cum aminteam mai sus. Dar luarea cu japca a Basarabiei de sud, cand ne erati aliati si dupa razboiul ruso-romano-turc nu ati mai vrut sa plecati acasa, ci sa ocupati Romania, pedeapsa pentru ce era?

2. Aviz ticalosilor care umblau cu teorii gen „Da’ tezaurul nu se afla la rusi, ca nemtii, ca olandezii, ca francezii l-au luat….”. :
Oficialii rusi (purtatoarea de cuvant a lui Putin + seful consiliului de securitate a Federatiei Ruse) nu neaga faptul ca si-au insusit tezaurul, nu invoca niciun fel de transfer al acestuia, ci pur si simplu afirma ca li se cuvine. Si li se cuvine inca din 1918 (nu ar fi fost vorba de vreo dare in pastrare), ca „romanii s-au comportat prost”. Mda, ne-am comportat prost ca am continuat un razboi impotriva puterilor centrale, razboi in care Rusia a mancat bataie ca un sac de fasole si s-a retras din el „victorioasa”, ca de multe alte ori. Poate singura instrainare a lui (a tezaurului) o fi fost daca or fi platit licente occidentale taman cu acel aur.

3. Nu reprezentam o natiune pentru ei (si astia nu vorbesc de capul lor). Suntem …”un mod de viata”…ce mod de viata, mai sange in alcool?

In gura astuia se uitau unii cand lansa petarde gen „indemnuri” de unire a Romaniei cu Moldova. In indemnul cui statea relatia romanilor cu moldovenii….