În contra a doi liberali

2021-07-05T12:45:19+03:005 iulie 2021|Doctrină naţionalistă|

Theodor Paleologu și Mircea Ionescu Quintus

 

Liberalii cu pedigree și Marian Munteanu.

Junele Paleologu, fiul tatălui său și atât, a intervenit prompt împotriva candidaturii lui Marian Munteanu, căruia nu-i găsește nicio afinitate cu valorile liberale. Am mai multe întrebări pentru acest Paleolog scăpătat și neîmplinit. O să mă rezum la prima întrebare, care este cu privire la colegul său de PNL și de Parlament: dar ce are comun Petre Roman cu valorile liberale? Petre Roman, care nu poate fi judecat decât după faptele sale de prim ministru, precum și după cele anterioare, din anii care au premers lovitura de palat din decembrie 1989, are vreo tangență cu lumea liberală din care se revendică Paleologu?!
Ai protestat cu vreun gest, cu vreo vorbă, măi, Paleologule, atunci când Petre Roman, asasinul economic al României și al câtorva sute de români dintre cei mai faini, s-a înscris în PNL și l-ați făcut parlamentar fără nicio greață?! Mi-e lehamite să mai fac inventarul crimelor de care se face vinovat Petre Roman, le cunoști și dumneata măcar în parte, iar din discuțiile cu onorabilul dumitale tată cred că nu a lipsit acest subiect: cât rău au făcut, neamului românesc, Valter și Petre Roman, tatăl și fiul!… Și cu toate astea nu te-ai simțit lezat la pedigree când te-ai trezit coleg de partid cu Petre Roman! Nu ți-a venit să vomiți?! Să-i arăți ușa?!
Nu! După câte știu, nu ți s-a părut nefiresc și nelalocul său ca Petre Roman să defileze alături de dumneata și ceilalți PNLiști!…
Păi după ce ați acceptat să fiți coleg cu Petre Roman, nu mai aveți cu ce obraz să faceți opoziție la prezența lui Marian Munteanu în PNL! Fane Spoitoru de ar fi vrut să vă devină coleg nu aveați motive cu care să-l refuzați după ce v-ați înhăitat cu Petre Roman!
Ar trebui, dimpotrivă, să vă fie clar că prezența lui Marian Munteanu vă mai spală din păcate, din „imagine”, după ce ați avut ani de zile un președinte ca Crin Antonescu. Suferă comparație Petre Roman sau Crin Antonescu cu omul și liderul politic Marian Munteanu?!… Nici nu mai pierd vremea prezentând argumente pentru stupoarea mea de a vedea cine din PNL îl contestă pe Marian Munteanu!
Uită-te puțin în oglindă, tinere Paleolog! Și nu uita că pedigree-ul dumitale liberal este infirmat de fapte și împrejurări jenante. Ieșirea dumitale intempestivă împotriva unuia dintre puținii oameni politici puternici și nepătați ne obligă să ne aducem aminte de lucruri tare neplăcute pentru pedigree-ul dumitale. Lasă-l dracului de pedigree, nu-ți dai seama că te faci de rîs invocându-l?! Chiar nu știi ce conține acest pedigree liberal al familiei Paleologu?
Hai, taci ca să tăcem! Nu ne face nicio plăcere să-i tragem de mânecă pe indivizii care bat câmpii!
Ce de fumuri în capul tău, bă, băiete!… Trezește-te la realitate! Știu, nu este ușor să te cheme Paleologu! Totul este să afli la timp cum ai ajuns să porți un asemenea nume!

ION COJA

 

Textul meu, reprodus mai sus, a fost comentat la vremea respectivă de Theodor Paleologu prin comentariul de mai jos, de care n-am știut nimic până azi. Îi dau cuvîntul, cu întârziere. Mai bine mai târziu decât…

Ion Coja, unul dintre mentorii lui Marian Munteanu, mă atacă în stilul mitocănesc și vulgar atît de caracteristic pentru o anumită sensibilitate politică:
Are dreptate, totuși, într-o privință: la cîte alte catastrofe s-au mai strecurat în PNL, de ce nu și Marian Munteanu? Bătrînul extremist are ce are cu Petre Roman și nu pot decît să-i dau dreptate asupra acestui punct (uită, însă, că am fost și împotriva candidaturii lui Petre Roman la primăria capitalei). Are dreptate și în privința lui Crin Antonescu, pe care l-am combătut energic pe vremea USL-ului. La fel ar putea vorbi și de Becali, ales deputat PNL în 2012. Și atîția alții…
Aștept, însă, cu interes alte atacuri venite dinspre haznaua zisă „naționalistă”. Unele insulte sînt tot atîtea titluri glorie.
*
Post scriptum 2021 – Uitasem de text meu scris în 2016, când am vrut să-l sprijin pe Marian Munteanu să reintre în viața politică. Țin minte opoziția făcută de epigramistul Quintus, că l-am încondeiat, cu regretul că mă „iau” de o persoană atât de venerabilă prin vârstă. Dar plin de păcate de care nu prea se rușina. Iată textul din primăvara lui 2016:

Domnul QUINTUS ?!

Domnul Quintus?!

Nu credeam c-o să ajung vreodată să iau la întrebări un om care peste câteva luni va împlini suta de ani!… Pentru un astfel de om, de când mă știu, numai stima și respectul!… Și ceva curiozitate!

Dar nici nu credeam că un om la 99 de ani împliniți mai poate să facă atâta rău în jurul său cât ne-a făcut domnul Quintus zilele trecute, când s-a postat, în mod decisiv, în fruntea echipei de nemernici care l-au contestat și repudiat pe Marian Munteanu fără niciun argument temeinic. Și ignorând total faptele, faptele, domnule Quintus!, faptele pentru care Marian Munteanu merită să candideze la orice demnitate de stat! Ce rău v-a făcut?!

Situația este cu atât mai paradoxală cu cât domnul Quintus, în mod evident, așa cum îl știe toată lumea, până acum n-a făcut nimănui, vreodată, un rău! Vreo nedreptate! Vreo grosălănie!… Cum a fost posibil oare ca domnul Quintus să se pună de-a curmezișul candidaturii lui Marian Munteanu, cu o insistență și o tenacitate care nu-i a dînsului?!

Ați asistat, domnule Quintus, de 26 de ani la candidaturile cele mai absurde și mai rușinoase pentru poporul român, la desemnarea în cele mai înalte funcții politice a unor pușcăriabili, a unor criminali, a unor vînzători de țară, și nu ați găsit cu cale să protestați în vreun fel. I-ați acceptat fără să crâcniți! Ba chiar ați pus umărul la ascensiunea politică a unor derbedei sadea, a unor asasini la scară națională, fie pe scena partidului liberal, fie pe scena Țării. Și n-ați găsit de cuviință să mișcați în front! Să protestați în vreun fel că partidul liberal a intrat în cea mai rușinoasă și nefericită cârdășie politică! Că a acceptat în fruntea sa niște haimanale!

Ați tolerat în preajma dumneavoastră tot felul de infractori, ați colaborat cu ei în guvern, în parlament, în structurile partidului liberal! N-ați supărat prin niciun gest mafia cu care, în fapt, ați fost complice! Ați fost complice cu liberalii care au votat vînzarea la hectar a Țării! Care au făcut avere din traficul ilegal de copii! Cu liberalii care au distrus sistemul bancar românesc! Care au făcut avere din avutul public, jefuindu-l fără nicio măsură!

Bănuiesc, ba sunt chiar convins că nu v-ați înfruptat din jaful la care s-au dedat colegii dumneavoastră de partid, cot la cot cu așa zișii lor adversari politici. În orice caz nu vă țin eu socoteala asta! Eu iau aminte la ce ați făcut în ultimele zile și mă cutremur. Vă căinez că nu știți să împliniți o sută de ani în demnitate și în respectul nostru!… Ați răsturnat șiștarul cu lapte taman când era plin ochi!

Căci pentru greșeala, pentru fărădelegea de zilele trecute, nu vă veți putea reabilita nici încă o sută de ani de aici înainte!… Dumnezeu nu are de unde să vă mai dea atâția ani de trăit ca să puteți face uitată urîta, nejustificata intervenție pe care ați avut-o alături de cine?! Vă dați seama cu cine v-ați înhăitat împotriva unui om cu greșeli, desigur, dar nu cu păcate penale cumplite, ca Băsescu ori Roman, cu care ați făcut zid în calea lui Marian Munteanu?! Vai, ce rușine! Ce rușine!…

Așadar, unul ca Petre Roman, dovedit a fi un trădător, un vînzător de Țară din tată-n fiu, poate fi membru al partidului liberal și nu aveți nimic de obiectat. Nici dumneavoastră, nici ceilalți așa ziși liberali! Dar Marian Munteanu vă strică imaginea!… Vă compromite! Este prea patriot, este prea creștin, este prea român pentru a fi membru al PNL?!…

Rușine! O mai spun o dată, cu gândul la Brătieni! La dinastia liberală a Brătienilor, despre care am spus de nenumărate ori că a făcut pentru România mai multă istorie decât dinastia regală!… Nu vă situați pe linia Brătienilor, domnule Quintus, domnilor ziși liberali din PNL-ul de azi!… Oricât i-ați invoca!

V-a dat Dumnezeu, prin candidatura lui Marian, ocazia să ieșiți din tabăra demolatorilor României, să vă distanțați de putregaiul rânced din viața noastră politică! Și ați respins cu indignare bolșevică, kominternistă, ocazia de a vă rupe de Băsescu și ai lui!! Ați făcut jocul, ați făcut pe placul unor KGB-iști: Roman și Băsescu! Nu ați luat seama la bucuria, la suspinul de ușurare cu care electoratul bucureștean a primit vestea candidaturii lui Marian Munteanu!… V-ați bătut joc de noi! Dar și de dumneavoastră, și asta ne doare poate cel mai mult!…

…Să nu fiu condamnat pentru aceste vorbe grele spuse unui om care duce în spate povara a 99 de ierni!… Dar fără intervenția suspect de insistentă a epigramistului ploieștean, azi am fi avut un candidat valabil la Primăria Capitalei. Mai mult chiar, mult mai mult: prin candidatura lui Marian Munteanu sistemul politic împuțit și malefic de care avem parte ar fi început să se destrame, ar fi primit o lovitură probabil mortală. S-ar fi dat semnalul la primenirea clasei politice, la re-deșteptarea Țării!… Ar fi început sfârșitul coșmarului care durează din decembrie 1989!

…Cine v-a dat dreptul să ne anulați această speranță, această șansă, domnule Quintus? Nimic din biografia dumneavoastră nu vă dădea dreptul să interveniți la un nivel de decizie atât de înalt! Ați făcut-o din rătăcirea minții sau din obediență, precum odinioară I.G.Duca?!

De ce, domnule Quintus, de ce ați ieșit în față, cum n-ați mai făcut-o niciodată în cei 100 de ani de existență onorabilă?! De ce v-ați alăturat cu atâta tenacitate minciunii, calomniei deșucheate, cabalei nerușinate, criminale, în disprețul publicului românesc față de care aveați mari datorii de recunoștință: căci noi, românii, am fost atât de binevoitori și de amabili cu dumneavoastră încât am acceptat să dăm valoare morală absolută vârstei dumneavoastră, anilor atât de numeroși pe care i-ați adunat, fără să ne mai punem problema faptelor prin care ați onorat – sau nu, impresionanta vârstă! Căci acum suntem obligați de prestația dumneavoastră din ultimele zile să ne punem această întrebare, privitor la venerabilul domn Quintus! Și constatăm că în temeiul acestui palmares centenar, în temeiul a ce ați făcut până acum pentru ceilalți români, pentru cetate, nu aveați dreptul să vă pronunțați într-o chestiune atât de importantă! Nu aveați voie să ieșiți din bancă! Nu aveați voie să decideți mersul lucrurilor într-un moment crucial pentru Țară! V-ați pus singur pe chelie o tichie mult prea mare!

Repet: v-ați băgat în centrul unei dispute în care nimeni nu vă aștepta, nu vă considera îndreptățit să vă semnalați opțiunea!… Și e cam suspectă energia și insistența cu care ați acționat! Ca niciodată în 100 de ani!… E momentul de culminație în modesta, dar până acum onorabila dumneavoastră carieră politică: ați stopat candidatura unui naționalist român, a unui erou, a unui ins care n-a avut până acum nicio tangență cu bugetul Țării, care s-a dovedit capabil să împingă până la sacrificiul de sine credința în valorile românești și creștine!

Tu lʼas voulu, Mircea Ionescu Quintus! Ai contrariat prin intervenția dumitale majoritatea bucureștenilor, care primiseră cu mulțumire candidatura lui Marian Munteanu! Pentru această faptă ajungi inevitabil în locul victimei, în locul lui Marian, să-ți punem noi întrebările la care pe Marian nu l-ați lăsat să răspundă. Și te întrebăm: dar dumneata cine ești, domnule Quintus, ca să hotărăști cine nu poate candida la o funcție atât de importantă cum este cea de Primar General al Capitalei?! Cine ești dumneata ca să te crezi îndreptățit să ne lipsești de candidatura lui Marian Munteanu?! Ce anume te recomandă pentru acest gest de autoritate?! Gest de salvator al Bucureștiului, de apărător al cui? Al tradiției post-decembriste care cere candidați numai de teapa lui Băsescu ori Oprescu?!… N-ați protestat la nici unul când au candidat! Oprescu, da! Băsescu, da! Marian Munteanu, însă, ba!, carevasăzică!

I-ați făcut jocul lui Băsescu! I-ați făcut cheful lui Roman! Și ați dat satisfacție la toate canaliile din viața noastră publică și din mass media mercenară!… Vai! Vai! Vai!…

În concluzie: Din păcate, nu am motive să retractez nimic! Dacă cineva mi le oferă, toată recunoștința! Sunt gata să-mi fac mea culpa!… La nivelul a ceea ce știu însă, evit să intru în detalii, nu-mi face plăcere postura în care mă aflu, „răfuindu-mă” cu persoane aflate la o vârstă atât de respectabilă! Dar vârsta, ca și persoana cuiva, este respectabilă din principiu, din oficiu, numai până la proba contrarie! Iar la domnul Quintus proba contrarie s-a produs, pe neașteptate și atât de dureros pentru mulțimea simpatizanților săi. S-a produs săptămâna trecută! Și s-a produs spre paguba comunității, a cetății! Așa ceva nu se poate ierta nimănui, nici dacă mâine e Sfîntul Paște! Nici tată dacă mi-ați fi, nu vă pot ierta, iubite domnule Quintus!…

Ion Coja

6 aprilie 2016

*

Acestea sunt textele scrise de mine, emanate din „haznaua naționalistă”, în apărarea șansei noastre de a avea un primar corect și capabil. Poate că am fost prea aspru cu fiul lui Alexandru Paleologu, cu care mereu mi-a făcut plăcere să stau de vorbă și înainte, și după 1990. Feciorul său, una peste alta, este totuși un personaj pozitiv în jungla liberală post-decembristă, de care nu a reușit totuși să se debaraseze. O fi știind el de ce!

 

3 Comments

 1. anonim 5 iulie 2021 la 7:06 pm - Raspunde

  ,,Feciorul ” lui Paleologlu e simbolul parvenitilor din politic si pentru politicul pe origine cu poza lui mama mare si a lui tata mare in brate si pe specularea originii. Daca scoateti originea o sa vedeti un somer cu diploma diliu si imbracat ca la dilibau care in alta tara ar fi ajuns in cel mai bun caz paznic in vreo parcare publica sau bufon in vreun circ ambulant …. Toata existenta lui se bazeaza pe specularea originii incepand de la obtinerea diplomelor si pana la cea de tucalar pentru Traian Basescu si a obinut o candidatura la prezidentiale doar ca e fiul unui protejat al Securitatiii … raspopit dupa 1989 in victima… de securistii lui Basescu. De meserie lingau si de profesie asistat social de lux profesor de stiinte in teoria chibritului si in subiecte gasite pe Wikipedia e sponsorizat de partidele de dreapta ca asa a ajuns o tara in faliment cu o indatorare de mai bine de 50% ca nu mai e loc de atatia profitori abonati la banul public ….
  Era bine daca castiga alegerile prezidentialele ca ajungea toata dreapta liberala de bascalie cu un asa bufon cu toata trupa de globalisti si de lingai de ambasada si nu-i mai alegea nimeni nici peste 100 de ani tot asa cum nu-i mai alege nimeni pe taranisti pentru Emil Constantinescu…. Cel mai rau lucru a fost ca a pierdut alegerile….

 2. caroline gunderode 5 iulie 2021 la 3:05 pm - Raspunde

  Stimate Domnule profesor,

  Daca puteti cumva , poate-i expuneti lui Tudorica „LIBERALUL” , medalia ce i-am trimis prin portretul de mai sus !
  Ca sa nu moara prea ignorant ……..

 3. caroline gunderode 5 iulie 2021 la 2:51 pm - Raspunde

  Magistralul nostru mistret „LIBERAL” Tudorica , lipaind din mlastina ce-l indoapa din belsug , ca sa-si produca nucile tari pentru „haznaua nationalista” :

  link:
  https://www.naturepl.com/stock-photo-rf-warthog-male-phacochoerus-africanus-drinking-zimanga-game-reserve-nature-image01562847.html
  titlul:
  RF – Warthog male (Phacochoerus africanus) , Zimanga game reserve, KwaZulu-Natal, South Africa, June.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top