Dumitru Buta
79 aprobate
Dumitrubuta189@yahoo.com
79.115.35.132
Mare parte din informații le am din alte surse.

E de remarcat faptul că în „ținuturile secuiești”, românii sunt și acum marginalizați, obstrucționați prin tot felul de metode înjositoare pentru cei care le practică.

Ar trebui revizuite toate procesele prin care etnici maghiari au obținut după 1989 castele, păduri, terenuri; profitând de prostia judecătorilor români și de ambiguitatea legislației. Cele mai multe au fost plătite de statul român după Trianon, au fost reocupate după Dictatul de la Viena și intabulate din nou ca proprietăți. Justiția română nu a verificat modul de redobândire, iar acum urmașii grofilor sunt din nou proprietarii imobilelor pentru care România le plătise despăgubiri.

Sunt pentru toleranță dar pe bază de reciprocitate. Pentru că Ungaria nu a retrocedat nici măcar „moștenirea Gojdu”, „justiția română” naivă și nefuncțională ar fi avut motive temeinice să verifice mai atent.

Atrocitățile maghiarilor ca și ale sovieticilor (ruși, ucraineni, etc.) sau pretențiile unor evrei (cum ar fi exagerarea contribuției României la holocaust, în raport cu cea a Ungariei) ar fi trebuit mai bine prezentate pe plan internațional. Nu fac bine relațiilor între popoare, mai ales pentru că România acceptă prea ușor tupeul și minciuna unor revizioniști sau oportuniști

*
NR – Cred că AUR ar trebui să aibă în programul politic revizuirea retrocedărilor din Transilvania și Banat, de care au beneficiat bozgorii.