Memoria lui Vulcănescu a fost apărată, ani de zile, de către sute de personalități culturale și foști deținuți politici. Asociația „Memoria închisorilor” face apel către toți cetățenii, organizațiile non-guvernamentale și instituțiile care apără memoria victimelor comunismului să trimită un mesaj PMB pentru a-i determina să depună apel.
Asociația oferă un model de memoriu sau mesaj care poate fi trimis PMB, pe adresarelatiipublice@pmb.ro sau la Registratura instituției, de la adresa. B-dul. Regina Elisabeta, Nr. 42, Sector 5, Municipiul Bucuresti, se arată în comunicat.
„Domnule Primar al Municipiului București,
în calitate de cetățean al României /și, după caz, de locuitor al Municipiului București/ SAU ÎN CALITATE DE INSTITUȚIE PUBLICĂ ORI ONG vă solicit ca instituția Consiliul General al Municipiului București să formuleze recurs împotriva Sentinței nr. 7604/30.10.2024 a Tribunalului București, recurs în care se impune să fie invocate următoarele aspecte dovedite cu acte publice, existente în spațiul public:
1. faptul notoriu că prin Decizia nr 2/17.01.2000 pronunțată de Curtea Supremă de Justiție în dosarul 52/1999, Curtea Supremă a României a anulat, în privința superiorului lui Mircea Vulcănescu exact Decizia prin care fusese condamnat si Vulcănescu, în calitatea sa de subsecretar de stat în Ministerul de Finanțe.
2. faptul notoriu că regimul comunist a menționat expres în Foaia matricolă penală a lui Mircea Vulcănescu, că acesta nu a făcut politică, nefiind legionar.
3. considerentul Curții de Apel București care, prin Decizia 967/A/2019, reține în mod expres că „din înscrisurile existente în dosarele penale, transmise la dosarul prezentei cauze, rezultă o serie de aspecte care pot determina o concluzie în sensul încălcării principiilor de drept la acel moment, față de lipsa de echitate a procedurilor și lipsirea inculpaților de garanții rezonabile privind dreptul la apărare, lipsa de imparțialitate a instanțelor, tribunale ale poporului sau instanțe obișnuite, lipsa a două grade de jurisdicție, pronunțarea condamnărilor prin hotărâri rămase definitive după adoptarea Constituției Republicii Populare Române din anul 1948 și faptul că după intrarea acesteia în vigoare nu mai exista o instanță judecătorească cu competență de a judeca constituționalitatea legilor, utilizarea acestor procese și acuzații nu numai pentru tragerea la răspundere a celor vinovați de crime de război sau împotriva umanității, ci și în scopul eliminării celor care ar fi putut opune rezistență noii orânduiri sociale și consolidării sistemului totalitar” și că achitării inculpatului Mircea Vulcănescu îi este incidentă calea procedurii recursului în anulare utilizată de urmașii superiorului său pentru exact aceeași hotărâre de condamnare: ,,În acest sens, Curtea are în vedere Decizia 2/17.01.2000 pronunțată de Curtea Supremă de Justiție a României , în dosarul 52/1999, prin care a fost admis recursul în anulare declarat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiție a României și au fost casate Deciziunea criminală nr. 27/06.02.1948 a Curții de Apel București Secția a IX a pronunțată în dosar 1921/1947, precum și Deciziunea nr. 1510/07.08.1948 a Curții Supreme de Justiție – Secția penală numai cu privire la inculpatul Netta Gheron – aflat în aceeași situație cu autorul reclamantei, Mircea Vulcănescu”(pag. 16-17 din Decizia 967/A/2019)
Așadar vă solicit să apărați memoria unei personalități marcante a culturii române, economist, sociolog, filosof, care niciodată nu a fost legionar și a cărei memorie nu poate fi pătată prin invocarea unei hotărâri pronunțate de regimul comunist, cu toate viciile mai sus enumerate, regim care, de altfel, a recunoscut el însuși că Mircea Vulcănescu nu a făcut politică.
Nume/prenume/Denumire ong” (se poate atașa și fișa matricolă a lui Mircea Vulcănescu).
va rugam putina atentie:
oug31/2002 AVEA TITLUL,
„privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor INFRACTIUNI CONTRA PACII şi omenirii”
DAR a fost MODIFICAT prin
„privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război”
-nu mai priveste infractiunea pentru care a fost condamnat M.Vulcanescu! ASTA INSEAMNA CA MOTIVUL DE RECURS are ALT TEMEI
(credem ca Vulcanescu nu este inca reabilitat,este condamnat pentru INFRACTIUNI CONTRA PACII,credem ca Decizia 967/A/2019 il priveste doar pe Gheron)
„Primăria Municipiului București (PMB) are termen 15 zile, adică până pe 19 noiembrie, să depună recurs.”
-in 15 zile DE LA COMUNICAREA CATRE Primăria Municipiului București,
nu stim de unde si pana unde a aparut data de 4 noiembrie,data presupusei comunicari,
Petitia nu e decat o trimitere in bălării,fara legatura juridica cu eventuala buna intentie celor care s-ar deranja.
Grecia a deconsprat unul din agentii Mosadului infiltrat in Romania …. Condamnat la 11 ani de puscarie fostul parlamentar PRM Nati Meir se deconspira singur ca agent al Mossadului. In fata organelor de ancheta ale Greciei a declarat ca a actionat ca agent al Mossadului din 1996. Cum naiba? In 1996 EEmil Constantinescu a intrat in dosarele pe gruparile de anticomunisti legionari si a devastat arivele Securitatii in interesul Israelului pentru care eram de fata cum veneau cu amenintari sefii serviciilor secrete romanesti cu amenintari la tatal meu ca sa pastreze tacerea pe furturile de dosare ….
https://www.libertatea.ro/stiri/nati-meir-retinut-in-grecia-a-declarat-ca-e-agent-mossad-ca-sa-scape-de-extradarea-in-romania-5079654
Ramane incredibila activitatea de excroc care apare pana si pe Wikipedia:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Nati_Meir
Cum naiba? E foarte simplu: Mossadul actioneaza in Romania cu agenti compromisi plini de dosare penale asa cum a fost ofiterul israelian David Suli care a devastat si a profanat cladirea hidroavionului Getta in stransa legatura cu sefiii serviciilor secrete romanesti dar si cu politicieni ca Radu Mazare , Nicusor Constantinescu si Dutu Stelian.