Text preluat de pe site

Domnule Ioan Ispas, ma bucur ca si altii isi pun problema cautarii adevarului, referitor la Miscarea Legionara, Eu n-am mai intalnit nici un caz in istorie, in care dezinformarea si manipularea in jurul unei organizatii, sa fie practicata cu atata consecventa si pe o durata de aproape 100 de ani! Este, de asemenea, uimitor si trist totodata, cum o asemenea manipulare a prins si este impartasita de 99% dintre romani.
Sunt atat de multe intrebari, incat numai punandu-le, un om cu o gandire cat de modesta, incepe sa-si dea seama ca la mijloc este o diversiune uriasa.
Sa facem o simpla comparatie cu „Crucile cu sageti” ale maghiarilor, partid care a fost la putere in Ungaria tot patru luni, ca si legiunea, dar cu cinci ani mai tarziu. In patru luni de zile, aceasta miscare nazista a deportat 80 sau 90 de mii de evrei catre lagarele de exterminare, au infiintat ghetoul din Budapesta si cel din Baia Mare. Nazism si antisemitism atat de clar, incat Tribunalul din Nürnberg a interzis aceasta miscare fara sa clipeasca.
Miscarea Legionara a fost la conducerea tarii din 15 septembrie 1940 pana in 21 ianuarie 1941. In aceste patru luni, n-a fost exterminat nici un evreu! Si totusi, pana si redactorii germani ai cartii lui Claudio Mutti, intitulata „Mircea Eliade und die Eiserne Garde”, care in general nu prea sunt perspicace in descifrarea istoriei, au scris pe coperta patru despre Miscarea lui Codreanu ca „la zeci de ani dupa inecarea in sange a Miscarii Legionare, este considerata de istorici ca cea mai radicala miscare fascista care a existat vreodata” !!!

Nu poti decat ramane mut cand citesti o asemenea apreciere a „istoricilor”. Dar cu toata mutenia, nu poti sa nu te intrebi: „Daca a fost cea mai radicala miscare fascista din toate timpurile, de ce Tribunalul de la Nürnberg nu a interzis Miscarea Legionara? Or fi avut cei 4 judecatori ai puterilor invigatoare (american, englez, francez si … sovietic) simpatii secrete pentru … Hoiria Sima?”

Deci, Legiunea n-a fost nazista, nici antisemita, neputandu-i-se reprosa nici macar uciderea celor 120 de evrei, crima care n-a putut fi pusa pe seama Legiunii printr-un proces de exemplu, ci doar prin insinuari si manipularea adevarului. Comparati cei 80 de mii de evrei trimis la moarte de „Crucile cu sageti maghiare” cu cei 120 de evrei, (pe care nu stie nimeni nici daca au fost toti evrei, si nici cine i-a omorat,) si o sa puteti constata uriasa diversiune din jurul Legiunii.

Dar de ce si cine are interesul de a cheltui atata energie, pentru a acoperi cu noroi si a ingropa sub placi de beton de sute de tone, sau de a turna acid sulfuric peste Legiune, asa cum dusmanii ei au facut la propriu cu trupul Capitanului? De ce atata ura contra Legiunii?

Este clar ca nu presupusul antisemitism constituie motivul principal al prigoanei neincetate asupra Miscarii Legionare, fiindca in comparatie cu orie alta miscare nationalista, Legiunea n-a ucis nicodata nici un evreu! Am cautat si eu motivul si am ajuns la convingerea ca Miscarea Legionara este persecutata pentru doctrina ei, pura si luminoasa, crestina si nationalista! Aceasta doctrina, cum am aratat chiar pe acest blog intr-o postare anterioara, a fost fundamentata de genialul Codreanu, preluand exceptionala organizare a cahalelor evreiesti din jurul Sinagogii. Cei care cunosc istoria Miscarii Legionare, isi aduc desigur aminte cu ce mijloace a cautat Manciu sa opreasca construirea Caminului cultural crestin de la Rapa Galbena din Iasi si ce eforturi au depus toate guvernele Romaniei ca sa impiedice construirea Casei Verzi de la Bucuresti. Aceste doua cladiri au jucat in Miscarea Legionara rolul…sinagogii din organizatiile evreiesti! Dar, preluand organizarea cahalelor, Corneliu Codreanu a increstinat doctrina legionara, imbogatind-o cu trasaturi crestine pe de o parte (de exemplu prin legea onoarei si legea ajutorului) si prin adaptarea ei sufletului romanesc. Numai asa se poate explica atractia formidabila a doctrinei legionare asupra celor mai buni dintre romani, printre care au fost foarte multi preoti. Ori, se pare ca aceasta doctrina, daca ar fi insusita si aplicata cu strictete de fiecare roman, puterea spirituala a Romaniei ar deveni atat de mare, incat ar incurca anumite planuri ale Fortelor Anonime. De asta a fost, este si va fi si in viitor, persecutata doctrina legionara. Ar trebui ca orice roman, constient fiind de aceasta prigoana permanenta, sa se straduiasca sa citeasca cat mai mult despre legiune si conducatorii ei, ca sa descopere ei singuri adevarul si minciuna din jurul legiunii. Atunci abia vor deveni cu totii constienti ca Romania si poporul roman nu au, nu pot avea viitor, decat adoptand ca mod de comportare si de actiune, doctrina legionara.