Impostorul Ciolacu, falsul revoluționar de la Buzău

O comisie specială din cadrul Secretariatului de stat pentru revoluționari, organism aflat în subordinez Guvernului, a respins cererea lui Marcel Ciolacu de a fi declarat luptător cu rol determinant la Revoluția din decembrie 1989, potrivit documentului oficial postat pe site-ul instituției. De notat că decizia comisiei a fost luată pe 22 iunie, la exact o săptămână după ce Marcel Ciolacu a depus jurământul de premier. Cel care a cerut analiza a fost șeful Secretariatului de stat, Mihai Iulian Dodu, printr-o adresă din 19 iunie, potrivit documentului oficial.

”În urma verificării înscrisurilor din dosarul administrativ, comisia constată că în perioada 14-22 decembrie 1989 domnul Ion Marcel Ciolacu nu a îndeplinit condiția cumulativă de a ocupa și apăra obiectivele de importanță deosebită, care au aparținut regimului totalitar, în localitățile în care, în urma acestor acțiuni și confruntări au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute până la fuga dictatorului, respectiv ora 12.0, motiv pentru care comisia respinge cererea LRD nr. 6725/02.04.2022 cu majoritate de voturi”, se arată în document.

Cererea LRD înseamnă cerere de acordare a titlului de luptător cu rol determinant la Revoluția din decembrie 1989.

De ce a verificat Secretariatul de stat cererea lui Ciolacu? Documentul oficial arată că verificarea a venit ca urmare a comunicării de către DNA a clasării unui dosar ce privea calitatea de luptător determinant a lui Ciolacu.

Sursele Anchetatorii.ro susțin că Marcel Ciolacu a făcut revoluția sub plapumă, de aici și frustrarea covrigarului de la Buzău. Acesta a obținut foloase necuvenite prin uzurpare de calități oficiale. Ciolacu a beneficiat de un teren primit gratuit în baza certificatului de revoluționar, plus faptul că a fost scutit de taxe și impozite pentru afacerile sale. Mihai Dodu a fost singurul care a reușit să desființeze dosarul de revoluționar falsificat al premierului Ciolacu, iar pentru asta a plătit cu funcția.