Uniunea VATRA  ROMÂNEASCA

Liga  pentru COMBATEREA  ANTI-ROMÂNISMULUI  LICAR

Vă invită la o dezbatere publică pe tema

FALIMENTUL       pARTIDELOR !CE PUNEM ÎN LOC?

MODERATOR  –     ION  COJA

PRIMII  VORBITORI  –  ILIE  NEACŞU  Partidul  Stânga  Unită

TUDOR  IONESCU   Noua Dreaptă

MUGUR  VASILIU   Mişcarea conservatoare

      Joi, 29 Noiemvrie 2007  orele 11   Sala Dalles

*

„Partidele politice sunt cai înhămaţi la carul de aur al istoriei Românilor. Când devin gloabe, poporul român le duce la abator!”   

Petre  Ţuţea

* * *

xxxxx

 

De ce nu avem partidul naționalist de care avem atâta nevoie (3) 

 

Ilie Neacșu – naționalistul bine controlat

 

După cum se vede, în luna noiembrie 2007 Vatra Românească și Liga pentru Combaterea Anti-Românismului au organizat o dezbatere publică pe tema Falimentul Partidelor. Ce punem în loc?

Cu vreo trei luni în urmă adusesem la cunoștința colegilor din Vatră inițiativa noastră, a unui grup din Vatră, de a declanșa operațiunile necesare  înființării Partidului Vatra Românească. Lansarea acestei operațiuni s-a făcut la Sibiu, când am dat și un comunicat în acest sens. S-a început strângerea de semnături, concomitent cu difuzarea unor texte cu privire la starea clasei noastre politice, prin care făceam mai clar sensul și justețea inițiativei noastre.

Nu mergea rău cu strângerea semnăturilor, dar a trebuit să stopăm această acțiune dintr-un motiv pe care-l fac public acum prima oară: un suflet de român, care suflete se pare că nu au dispărut cu totul din SRI, m-a căutat cu mare fereală ca să stăm de vorbă și mi-a explicat că pe calea pe care am pornit eșecul este garantat: la tribunal vom fi respinși! Înscrierea noastră ca partid va fi contestată și respinsă deoarece se vor descoperi semnături „false” pe listele depuse. Oricâtă grijă vom avea în strângerea semnăturilor, tot se vor strecura pe listă câțiva provocatori, năimiți ai „serviciilor speciale”, care vor prezenta acte false, imposibil de descoperit ca atare în momentul când semnează. Abia la Tribunal, informată exact asupra locului unde apar semnăturile false, Procuratura le va identifica fără probleme…

Legea partidelor a fost concepută în așa fel încât autoritățile să poată respinge înființarea unor partide care ar incomoda clasa politică de azi, ar oferi un contrast prea mare cu actualele partide politice, atât de iresponsabile, atât de ne- și anti-românești!

Cunoșteam această eventualitate, dar mi-am zis că exagerez eu lucrurile. Când am primit însă un avertisment atât de …oficial și de profesionist, mi-am dat seama că nu e de glumit cu ai noștri! Când e să fie ticăloși, ai noștri sunt al naibii de competenți, de eficienți!

Singura soluție pentru a intra pe scena politică cu un partid nou era să preluăm un partid deja existent. A fost și sfatul pe care mi l-a dat domnul mai sus amintit, al cărui nume mi-ar plăcea să-l pot spune deschis, fără să aduc cuiva vreun prejudiciu. Dar mai avem de așteptat până atunci…

Cunoșteam oarecum piața partidelor, am tatonat câteva partide mai „ieftine”, dar tot scumpe rămâneau pentru punga noastră. În plus, nu ne atrăgeau mai deloc, pentru o mulțime de alte considerente.

Nu mai știu exact cum am ajuns să discut această chestiune și cu dl ILIE NEACȘU, cu care mă știam bine încă din primele luni de după „revoluție”. Dînsul scotea revista „Europa” la care mă invitase să colaborez, iar eu nu am pregetat s-o fac, dată fiind orientarea naționalistă a revistei și seriozitatea ei, mai ales în comparație cu „România Mare”, cele două aflându-se în concurență. Iar acum scotea revista „Sentinela”, cu aceeași orientare, cu colaboratori încă și mai buni. Ca să nu lungesc povestea prea mult, dl ILIE NEACȘU în 2007 „avea un partid”, cu care încercase să facă o disidență la România Mare, nu reușise, se gândea să se retragă din politică – ceea ce a și făcut până la urmă, astfel că îi surîdea ideea ca partidul său să nu moară de inaniție și inactivitate, ci să i se transplanteze o inimă nouă și puternică, așa cum socoteam noi că va avea un partid care va reprezenta pe plan politic Vatra Românească. Am discutat cu ILIE NEACȘU toate aceste detalii, atât la București, cât și pe litoral, la una din frumoasle sale proprietăți hoteliere din zonă, unde m-am deplasat pentru a avea discuții și înțelegeri privind viitorul partid.

Dl NEACȘU a fost de acord ca eu și colegii din Vatră care vor fi alături de mine să avem un control total asupra „afacerii”, ne-a mai spus o dată că dînsul se retrage din politică. Am stabilit toate detaliile asupra organizării unui congres la care să se schimbe conducerea partidului, apoi pașii următori până la devenirea întru Vatra Românească a partidului. Partidul Stângii Unite, așa se numea partidul dlui NEACȘU. Noi urma să-l schimbăm în „Partidul Stângii Unite cu Dreapta”, așa cum stă bine unui partid naționalist.

Pe afișul pus în fruntea acestor însemnări se precizează la cei trei invitați speciali din partea cui va vorbi fiecare. Am făcut-o special, ca să se vadă încă pe de afiș că ne adunăm la un loc români din toate direcțiile politice importante, că ne putem coordona, putem coopera în deplină armonie! Aceasta urma să fie și menirea Partidului Vatra Românească… Însăși întâlnirea noastră de la sala Dalles a fost un succes promițător pentru apariția partidului dorit de mulți români!

…La câteva din aceste întâlniri de lucru eu am venit însoțit de dl coleg Vasile R., iar dl ILIE NEACȘU însoțit de dl SEVER MEȘCA. Ultima întâlnire a fost la hotelul Capitol(?), peste drum de CAPȘA. De atunci, din decembrie 2007, nu l-am mai văzut pe dl ILIE NEACȘU. Nu mi-a răspuns la telefon a doua zi, când urma să-i comunic ce am aranjat cu sala pentru congres. Nu mi-a răspuns nici în zilele următoare…

Îi pun la dispoziție dlui ILIE NEACȘU acest blog pentru a explica ce s-a întâmplat, de ce a abandonat proiectul, de ce nu s-a ținut de cuvînt, de ce nu mi-a răspuns la telefon în zilele urlătoare… Pentru mine nu există decât o singură explicație: (a) ideea apariției Partidului Vatra Românească nu a convenit celor care trag sforile nevăzute ale scenei noastre politice; (b) acei manipulatori au puterea de a-l controla pe dl ILIE NEACȘU și de a-i îndruma pașii făcuți în viața publică; (c) ca om de afaceri de succes, ILIE NEACȘU nu a vrut, nu a putut să iasă de sub ascultarea celor care l-au ajutat, probabil, și în afaceri!

Sunt convins însă de sinceritatea cu care ILIE NEACȘU s-a angajat în discuțiile preliminare. Nu juca teatru! Sper ca vreodată dl NEACȘU să-și permită să mai fie o dată sincer și să ne spună cine i-a interzis să continue întâlnirile cu noi, cei de la Vatra Românească! Cine i-a interzis să facă gestul despre care dl ILIE NEACȘU era sincer convins că va servi Țării și Neamului său?

Cine l-a obligat să trădeze?… Căci despre trădare este vorba!

 

23 oct. 2013-10-23

Ion Coja

Post scriptum: Numele de VIOREL HREBENCIUC vă spune ceva, domnule NEACȘU?