Ieșiți în stradă și salvați Muzeul de Istorie Națională !

Pe Calea Victoriei, Muzeul Național de Istorie agonizează de 15 ani! Închis pentru reparații și amenajări care trebuiau să dureze doi-trei ani! Au trecut de 5 ori mai mulți!… Iar dacă ar intra mâine în reparații, acestea ar dura acum vreo 4-5 ani!…

Pe Lipscani, la o sută de metri distanță, o clădire istorică, renovată și pusă la punct, a fost donată de primărița noastră spre a se amenaja în interior Muzeul Evreilor din România!… Clădirea are un spațiu de expunere cel puțin egal cu al clădirii fostei Poște, de pe Calea Victoriei!

…Nu-i așa că mă dau de gol cât sunt de antisemit dacă cer bucureștenilor să intervină prin aleșii lor din Primărie și din Parlamment, să-și vină în fire autoritățile, Guvernul, și să facă ce trebuie?!

Și ce ar trebui să facă?

Sunt mai multe soluții, cea mai simplă și mai accesibilă este să ne rugăm frumos de Alexandru Florian, de la Institutul de cercetare a holocaustului, să-i închirieze poporului român clădirea deunăzi primită pe semnătura Gabrielei Firea ca să deschidem Muzeul de Istorie Națională în locație provizorie în clădirea de pe Lipscani! Un provizorat de câțiva ani, care ne va îngădui să reparăm în liniște clădirea din Calea Victoriei. Eliminăm astfel riscul ca Centenarul Unirii să ne găsească fără un muzeu de istorie națională la București! Greu de imaginat rușine mai mare!

Există un proiect de măsuri care să marcheze sărbătorește CENTENARUL UNIRII de la 1918. Nu prea se văd aceste măsuri. În schimb este tot mai evident că există un plan de măsuri care vizează sabotarea Centenarului! Căderea sa în derizoriu! Semnează Președintele, Guvernul, Parlamentul și Primăria!… Ce ocazie minunată și unică pentru tinerii frumoși și liberi de a-i lua în cătarea praștiei lor nemiloase pe toți nemernicii laolaltă!

De data asta nimănui nu-i este iertat să nu iasă în stradă!

Nici măcar subsemnatului!

ION COja

22 Noiembrie 2017