Surena
1.756 aprobate
Problema nu este să aducem înapoi resursele pentru că noi, adică România, doar le-a concesionat, ci să percepem redevențe corecte. În funcție de resurse, redevențele trebuie să fie intre 40-60-80%. Consider că pentru orice companie care exploatează resursele statului român, în condițiile actuale, ai asigura o marjă de profit de 15-25% este mai mult decât onorabilă. În schimb noi avem printre cele mai mici redevențe din lume, marjele de profit sunt uriașe, dar companiile au grijă să le micșoreze la 8-10%, adică la 10% din valoarea lor reală prin prețuri de transfer și tot felul de prestări de servicii. De fapt caracatița securisto-politico-economica care a dus la eșuarea statului român are interesul de a menține redevențe ridicol de mici. În cârdășie cu companiile care exploatează resursele, până la banalul pietriș din râuri și terminând cu petrolul, gazele naturale, caracatița se autofinanțeaza pe banii statului, adică ai noștri și în dauna serviciilor sociale care se degradează an de an (sănătate, educație, apărare, infrastructură, pensii – nu cele speciale- și alte ajutoare sociale). Toate companiile care exploatează resursele transferă o mică parte din redevența reală sub formă de șpagă către caracatiță, fie direct, fie indirect prin sponsorizări, donații, prestări de servicii fictive, angajări fictive. Vedem cum ANAF nici măcar nu îndrăznește să-i deranjeze, în timp ce cu majoritatea populației se comportă mai rău decât fanarioții. Spre deosebire de fanarioți care aveau înțelepciunea de a face periodic recensământ de populație, de animale, de locuințe în vederea stabilirii impozitelor, corupții noștri nu sunt buni nici măcar de aceste lucruri.
Data fiind corupția generalizată, fenomenul endemic al evaziunii fiscale, incapacitatea ANAF și a MF singura soluție este declara colectării taxelor și impozitelor de siguranța națională și cesionarea colectării impozitelor către armată. Ca să eliminam corupția trebuie stabilit că angajările în administrație și orice instituție care este finanțată de la stat să se facă prin examene naționale organizate de 2-4 ori pe an. Pentru realizarea achizițiilor, una din principalele surse de finanțare a caracatiței, trebuie înființată o instituție la nivel național care să realizeze toate achizițiile pentru toate instituțiile statului și unitățile administrativ teritoriale și publicarea lor în Monitorul Oficial (așa proceda Napoleon inventatorul Monitorului Oficial). Salariile speciale și pensiile speciale trebuie impozitate a.i să se ajungă la un salariu decent (salariul mediu pe economie plus un coeficient onorabil în funcție de meserie, pregătire, studii, riscuri etc intre 15-30%). Revenirea la Contractele Colective de Muncă la nivel național cu luarea în calcul a unor coeficienți (în funcție de pregătire, calificare, experiența) care trebuie aplicați la salariul minim pe economie. Practic măsurile luate de Basescu-Boc și menținute de celelalte guverne au transformat forța de muncă românească într-o mare masă de necalificați și viitori asistați și manipulați social de caracatiță care sugruma România.
Obligativitatea respectării deciziei poporului exprimată prin referendum și simplificarea procedurilor de organizare a referendumului. Deciziile majore privind concesionarea resurselor, privatizarea companiilor strategice de stat să fie luate numai în baza referendumului, inclusiv acordarea cetățeniei către musulmani.
BNR trebuie să revină la statutul din 1940 iar guvernatorul să nu poate fi ales mai mult de 2 mandate.