Germania este de acord cu 88 milioane de dolari pentru supraviețuitorii Holocaustului

Conferința de revendicări susține că finanțarea guvernamentală suplimentară aduce o compensație totală pentru anul viitor la 560 milioane dolari

Ilustrativ: Un supraviețuitor al Holocaustului își arată tatuajul numerelor.  (Christopher Furlong / Getty Images prin intermediul JTA)

Ilustrativ: Un supraviețuitor al Holocaustului își arată tatuajul numerelor. (Christopher Furlong / Getty Images prin intermediul JTA)

Organizația care se ocupă de revendicările din partea evreilor care au suferit sub naziști spune că Germania a fost de acord să plătească încă 75 de milioane de euro pentru a finanța serviciile de asistență socială pentru supraviețuitorii Holocaustului.

Conferința de la New York cu privire la revendicările materiale evreiești împotriva Germaniei a declarat marți că banii adiționali vor aduce finanțare totală anul viitor la 480 de milioane de euro (560 milioane dolari), pentru a ajuta supraviețuitorii atunci când devin mai în vârstă și mai fragili.

Revocatorul conferinței revendicărilor, Greg Schneider, a declarat: „Acești eroi în vârstă merită recunoașterea faptului că vor fi oferite plăți sporite și servicii mult mai necesare.”

Germania a fost, de asemenea, de acord să crească pensiile plătite celor 55.000 de supraviețuitori ai Holocaustului din Europa Centrală și de Est și să extindă eligibilitatea pentru supraviețuitorii copiilor.

La începutul acestui an, guvernul german a fost de acord să recunoască aproximativ 25 000 de algerieni evrei ca supraviețuitori ai Holocaustului, făcându-i eligibili pentru despăgubiri.

Conferința de revendicări a anunțat în februarie că evreii care locuiau în Algeria între iulie 1940 și noiembrie 1942 erau eligibili pentru o plată unică de 2.556,46 euro (3,183 dolari).

Conferința revendicărilor este o organizație nonprofit care îi ajută pe supraviețuitori să obțină despăgubiri. A fost înființată în 1951 de către reprezentanți ai organizațiilor internaționale evreiești și distribuie fondurile pe care le primește din Germania pentru supraviețuitori și grupurile lor de bunăstare. Potrivit cifrelor Conferinței revendicărilor, începând cu anul 1952, guvernul german a plătit compensații de 70 de miliarde de dolari.

Personalul Israelului a contribuit la acest raport.

CITESTE MAI MULT: