Codrin S
154 aprobate

csarbu@gmail.com
75.57.36.95

 

 

ATAT L-A DUS MINTEA PE AMBASADORUL AMERICAN
Caitlin Johnstone – https://caityjohnstone.medium.com/there-are-no-innocent-americans-notes-from-the-edge-of-the-narrative-matrix-ec868aa613ed

https://miro.medium.com/max/1400/1*Yrycv-APWhQbfvPOkUdDHA.webp
“Nu mai exista inocenti si neutri rusi de loc.
Toti trebuie sa faca o alegere: sa suporte sau sa se opuna razboiului.
Unica cale ca sa se sfarseasca acest razboieste ca sute de mii sa protestezeimpotriva acestui razboi fara sens. Putin nu va poate aresta pe toti.” ~ Michael McFaul, fostul ambassador al SUA la Moscova la data izbucnirii razboiului, fiind schimbat brusc, imediat dupa inceperea razboiului.

Dacă logica potrivit căreia „nu există ruși nevinovați” pentru că poporul rus are obligația morală de a-și răsturna guvernul bellicios atunci trebuie aplicata în mod egal și americanilor. Cu atât mai mult, într-adevăr, cu cât guvernul lor este mult mai războinic decât Moscova.

Conform argumentului „nu există ruși inocenți”, americanilor ar trebui interzisă participarea la evenimente internaționale. Americanii ar trebui dați afară din universitățile străine. Cinematografele ar trebui să înceteze să mai ruleze filme de la Hollywood. Hemingway ar trebui interzis în școli.
Putin ar trebui să muncească foarte, foarte din greu pentru a ajunge din urmă la numărul uluitor de cadavre al imperiului SUA produse în secolul al XXI-lea.

Dacă rușii au obligația morală de a-și răsturna guvernul, atunci la fel și americanii. Ei au obligația de a răsturna imperiul SUA, de a dărâma complexul militar-industrial, de a scăpa de falsul sistem de două partide ale cărui „două” partide sprijină fiecare război pe care arhitecții imperiului îl cer și de a crea o țară pașnică.
Fie aplicați logica „nu există ruși inocenți” în mod egal guvernelor care fac exact același lucru la o scară mult mai mare, fie recunoașteți că doar vărsați propaganda de schimbare a regimului.

Cele mai multe dintre conflictele internaționale majore ale zilelor noastre implică ciocnirea dintre doctrina instituțională a hegemoniei planetare permanente a SUA și realitatea că hegemonia planetară a SUA este pe cale de dispariție.

Occidentalii sunt atât de spălați pe creier de propagandă încât tot mai mulți dintre ei încep să creadă că China vrea să-i invadeze. De ce ar vrea Beijingul să conducă peste o grămadă de străini albi, idioți?
Oh, nu chinezii nu ne vor invada și nune vor cuceri.
Occidentalii ar trebui să înceteze să-și mai proiecteze sistemele lor de valori colonialiste asupra tuturor celorlalți. Strămoșii noștri au plecat să cucerească și să colonizeze. Strămoșii lor au construit un zid sa nu fie invadati.

Civilizația noastră este plină de probleme, în ciuda bogăției sale mari care este de furat, deoarece civilizația noastră a dat prioritate generării bogăției față de rezolvarea problemelor. Nu face pe nimeni bogat să abordeze cauzele fundamentale ale criminalității, bolilor, războiului, sărăciei sau ecocidului, așa că acele probleme rămân nerezolvate.

Într-o civilizație care prioritizează generarea de bogăție în detrimentul rezolvării problemelor, opțiunea care generează bogăție va învinge întotdeauna opțiunea care rezolvă problema. Profitori de război, profitori de închisori, marile farmaceutice, industriașii ecocizi — toți știu asta.
Conform actualului status quo, agresiunea militară va învinge întotdeauna pacea ori de câte ori agresiunea militară este mai profitabilă.

Menținerea persoanelor bolnave pentru a oferi un tratament continuu va câștiga întotdeauna asupra vindecării sau prevenirii îmbolnăvirii oriunde este mai profitabil să faceți acest lucru. Păstrarea secretă a unei inovații tehnologice până când poate fi profitată la maximum va câștiga întotdeauna în fața publicării și a împărtășirii informațiilor pentru progresul științei și al binelui comun.

Muncitorii vor fi exploatați în cea mai mare măsură posibilă pentru a maximiza profitul.
Pădurile vechi și populațiile de balene au fost distruse, deoarece lăsarea lor în pace nu a generat niciun profit. Populațiile de insecte se prăbușesc deoarece pesticidele industriale sunt profitabile, iar habitatele sălbatice nu. Oceanele noastre se sufocă cu plastic, deoarece este profitabil să nu împiedicăm acest lucru.

Nimeni nu va deveni miliardar punând capăt lipsei de adăpost sau asigurându-se că bătrânii și persoanele cu handicap primesc tot ce au nevoie. Nimeni nu va deveni miliardar asigurându-se că mamele primesc tot ce le trebuie pentru a crește copii sănătoși din punct de vedere fizic și psihologic.

Un sistem status quo în care comportamentul uman la scară largă este condus de căutarea de profit nu poate și nu va avea niciodată răspunsuri bune pentru probleme precum sărăcia, crima, boală, războiul, ecocidul, nedreptatea și exploatarea, deoarece rezolvarea acestor probleme nu va fi niciodată profitabilă. . Când rezolvarea acelor probleme nu este niciodată profitabilă, dar cauzarea sau exacerbarea lor frecventă este, acele probleme vor continua neapărat.
Nu putem fi eliberați de ele până când această dinamică este inversată.

Până când nu vom renunța la sistemele de status quo care asigură că comportamentul uman la scară largă este condus de profit, nu vom putea să ne îndreptăm către o lume sănătoasă și armonioasă. Până atunci vom rămâne afectați de probleme serioase și de promisiuni false că sistemele noastre actuale le pot rezolva.