Tudor Bradatan | de-clic
14:37 (Acum 41 de minute)
către mine
Roșia Montana este din nou în pericol.
Ion Coja, acesta este cel mai important email pe care l-am scris în ultimii ani. Guvernul Tudose vrea să stingă arbitrajul cu Gabriel Resources și să cedeze Roșia Montană. Primul pas deja l-a făcut anunțând că va încerca să retragă dosarul Roșia Montană de la UNESCO.
Schimbă-ți acum imginea profilului facebook!
Și hai în stradă vineri, 1 septembrie 2017. La București în Piața Victoriei, la Cluj în Piața Unirii sau la evenimentul anunțat în centrul orașului tău [1].
Pentru mine și colegii mei de la de-clic, Roșia Montană este acasă. Deși nu m-am născut în satul din Apuseni, acolo am învățat să lupt pentru libertate și să-mi pun speranța în oameni. Tot acolo, am decis că voi rămâne în România pentru a lupta împotriva unui sistem corupt și puternic alterat de lăcomia politicienilor. În toți acești ani, Roșia Montană a fost speranța că România poate avea un viitor mai bun. Ce simt eu legat de Roșia Montană, simt mii de oameni din toate colțurile lumii. Ne leagă o profundă solidaritate și o voință de fier.
Acum, după patru ani de la protestele din 2013, Guvernul Tudose se joacă din nou cu focul sau mai bine zis, cu cianura. Primul-ministru vrea să bată palma cu Gabriel Resources și să distrugă Roșia Montană. Motivațiile sale sunt multiple: de la teama de a se afla de afacerile sale dubioase cu RMGC, la dorința de a rămâne servil unei corporații care a știut să îi fie complice.
În ultimele săptămâni, presa a scris despre dorința premierului de a pune capăt arbitrajului cu Gabriel Resources. Guvernul vrea să se dea bătut, să semneze o pace care va îngenunchea România. Pentru stingerea litigiului, Tudose vrea să cedeze Roșia Montană și să permită avansarea minei. Primul pas a fost făcut, așa cum chiar premierul a mărturisit: va încerca să retragă dosarul Roșia Montană de la UNESCO și să ia șansa protejării patrimoniului și dezvoltării durabile a localității.
În 2013 puterea lor era aproape absolută: coaliția de guvernare avea o majoritate covârșitoare și nimic nu părea să le pună frână. Dar mobilizarea fără precedent a cetățenilor și hotărârea cu care am asaltat strada, i-a făcut să dea înapoi. Am continuat protestul în ciuda vremii, a oboselii, a presei care născocea cele mai deșănțate minciuni despre noi. Toamna românească, așa cum a fost numit protestul nostru, a făcut înconjurul pământului, am apărut pe prima pagină a marilor ziare și am inspirat cetățeni din toată lumea.
Anunțul privind retragerea dosarului UNESCO sau încetarea arbitrajului ar putea sosi oricând. Evenimente de protest sunt programate în toată țara pe 1 septembrie, adică peste doar 2 zile. Este crucial să ne mobilizăm până atunci și să demonstrăm că suntem uniți, solidari și fermi.
Schimbă-ți acum fotografia profilului de Facebook și pregătește-te de protestul pentru Roșia Montană: pet cu pietricele, banner, pancartă, un mesaj inteligent pentru clasa politică.
Schimba-ti fotografia profilului
PS. Dacă în orașul tău nu este anunțat un eveniment, gândește-te să pregătești tu unul. Anunță-ți prietenii, rudele, cere-le și lor să se implice. Am reușit în 2013, putem învinge și în 2017.
Roxana, Claudia, Tudor, Jani, Raluca, Dan, Lumi, echipa de-clic
Note:
[1] Event București / event Cluj / event Iași / event Sibiu
Schimbarea societății în care trăim depinde de fiecare dintre noi. La fel și dezvoltarea platformei independente de-clic.ro. Nu acceptăm sprijin financiar din partea companiilor sau a altor entități ce doresc să influențeze misiunea și valorile noastre.
Sprijinul financiar, oricât de mic, din partea membrilor ne ajută să ne menținem independența și să dezvoltăm acest instrument al participării publice a cetățeanului.
.
Nota redacției. Din păcate, nu sunt în București! Îi sfătuiesc însă pe cititorii acestui site să meargă la protest. Nota bene: Să nu accepte deturnarea mesajului pro Roșia Montană. Infiltarții lui Johannis vor încerca să conteste legile propuse de ministrul justiției. Acele propuneri, care nu-i convin Johannesului, sunt propuneri bune, utile! Nu vă lăcați manipulați nici de unii, nici de alții! Sprijiniți ROȘIA MONTANĂ și atât! Nu vă risipiți puterile.
Cereți publicarea contractului.
i.c.
Picatura de intelepciune …They need medicine not only to assuage the disease, but to awake the sense. Francis Bacon
Ei ( poporul ) au nevoie de medicament nu numai sa se vindece de boli , ci si sa fie treziti la sensul perceptiei realitatii
„Protestul pentru Roșia Montană: pet cu pietricele, banner, pancartă, un mesaj inteligent pentru clasa politică ” Tudor Bradatan
……………………………………………………………………………………………………………………………….
Dar nu asa se procedeaza ! Asta este o irosire de timp si energie .
Amicul meu masonul care este si avocat a ris de aceste sfaturi hilare ……..El recomanda un PROTEST cu putere de Lege :
Se procedeaza astfel . Protestul ar trebui organizat intr-o sala cit mai incapatoare sau pe un stadion , in lipsa pe strada ….Participantii trebuie sa fie la costum ” Fara Cravata ” – este o forma de Suveranitate -numai animalele si sclavii poarta lesa la git – joviali , relaxati si linistiti . Puterea Protestului trebuie sa vina din Puterea de Decizie a Poporului Suveran Stapan al teritoriului tarii noastre .
Organizatorii protestului trebuie sa Scrie un PROTEST de mana ( la masina nu are valoare ) ..in care sa mentioneze ce ordona in protestul lor , ce Vor ei…apoi sa dea citire PROTESTULUI …..
Dupa care protestatarii pe rind civilizat vor semna protestul cu apelativele lor scrise litere mici
– capiti deminuto minima – astea sint numai litere pentru fiinte vii suverane , alea CAPITALE sint pentru Sclavi si Corporatii
………………………………………………………………………………………………………………………………………..
gheorghe din neamul lui groza suveran
ion din neamul lui coja suveran
ilie din neamul lui serbanescu suveran
nicolae din neamul lui ceausescu suveran
etc etc etc ……………………………………………………………..
si tot asa unul dupa altul toti indivizii suverani protestatari , toti citi sint 10 000 -100 000
Dupa care PROTESTUL cu semnaturile de marca , daca o apare vreunul din intelectualii sclerozati fricosi , trebuie publicat in presa , copii lipite de usile cladirilor guvernamentale si o copie in-manata unui judecator al Tribunalului Suprem .
Asta e PROTEST !
……………………………………….. ……………….. ……………….. ………………… ………………. ………………..
Nu este nevoie de nici un zgomot , urlet , zbiarat , plinset , de nici-un pet cu pietricele si nici de vuvuzele ..Alea sint utilizate de necunoscatori ,de plebea cretina , de sclavi ……..
Se utilizeaza numai Instrumente Juridice cu Putere Suverana si cum Poporul este Suveran , Poporul are Puterea Suprema .
Aditional la cele ce am spus mai sus ….Actul de PROTEST semnat -copie sau original daca aveti mai multe de rezerva – trebuie inmanat si Agentilor corporatiei ROMANIA….
– primului ministru MIHAI TUDOSE in mana sa nu zica ca el nu a stiut
– prezidetului CEO al Corporatiei Comerciale ROMANIA – IOHANIS KLAUS WERNER
– sefului SENATULUI -CALIN POPESCU TARICEANU
– sefului CAMEREI DEPUTATILOR – LIVIU DRAGNEA
Astfel PROTESTUL devine Act Legal cu putere de impunere asupra administratiei corporatiei ROMANIA
Tizule, te-ai luat de fumat?
Dacă da, ce ierburi foloseşti?
Nu de alta, dar pari fericit.
Şi aş vrea să încerc şi eu !
Cineva l-a intrebat pe Rothschild odata …
Dar daca lumea v-a pricepe escrocheria ? Rothschild a raspuns …. „lumea e prea proasta ca sa priceapa , iar cei care vor pricepe vor colabora cu noi ” …
…………………………………………………………………………………………………………………..
Nae , asta tot ce pot sa dai din tine ? Numai incerca , ignoranta ta e suficienta sa te faca fericit .
Mulţumesc pentru răspuns, dar o să mai incerc, că fericit sunt, încercam să fiu şi mai fericit, dar văz că nu vrei să ajuţi un semen care îţi cere ajutorul, togma dumneata care ai atâta compasiune şi respect pentru viaţa animală.
Dar poate mă ajuţi cu următorul text, cred că e de pe saitul vulpoiului [rănică], mi l-am salvat mai demult dar n-am trecut autorul, şi pe sait nu-l mai găsesc ca să verific dacă acolo este dat şi tătânele care l-a scris, poate şti dumneata cine este autorul şi-mi zici şi mie.
La mine fişierul are titlul „Limba ce-o vorbim”, dar nu bag mâna în foc că acesta este şi titlul textului.
În principal, limba este, înainte de orice, un vast şi complex depozit de spiritualitate. Este nu numai un mijloc de exprimare a gândirii, ci este gândire vie, în acţiune, una fără alta, limbă fără gândire şi gândire fără limbaj, fiind de neconceput. Şi nu e numai gândire proprie, rezultată din experienţa de viaţă, din instrucţia şi ştiinţa căpătată prin şcoli, ci e, şi în primul rând, acea gândire impersonală, a nimănui propriu-zis şi a tuturor celor ce au modelat înaintea ta limba de care te serveşti, învăţând-o de mic copil, şi căreia îi datorezi o bună parte din calitatea ta umană. Este gândire ce s-a adunat în structurile limbii materne şi care determină o anumită forma mentis oareşicum comună tuturor celor ce-şi împărtăşesc gândurile în aceeaşi limbă. Dar pe lângă gândurile fiecăruia, puternic marcate de individualitatea proprie, vorbitorii unei limbi se fac părtaşi deci şi ai unei gândiri, ai unui mod de a înţelege lumea, mai mult sau mai puţin diferit de la o limbă la alta, dar diferit! Specific fiecărei limbi!
Ar fi interesant de văzut în detaliu ce anume pierde un om în situaţia în care începe să folosească în mod proeminent o altă limbă decît cea maternă, ce atribute ale gândirii şi ale sensibilităţii umane, ale acuităţii intelectuale sunt afectate atunci când ajungi să gândeşti într-o limbă pe care o stăpâneşti aproximativ şi numai în latura ei „pragmatică“, aş numi-o.
Dacă este adevărat că limba unui popor este un tezaur spiritual inestimabil – cum pe bună dreptate se afirmă – dacă graiul părintesc este deci ceva care determină şi desăvârşeşte formarea noastră ca fiinţe umane, inteligente şi sensibile, atunci, ne întrebăm, în ce măsură şcoala şi ştiinţa limbii sunt orientate de acest adevăr?
Limbajul trebuie văzut ca o vastă instituţie socială, poate cea mai cuprinzătoare, cu o acţiune teribil de importantă asupra dezvoltării noastre intelectuale, umane.
Consider ca trebuie studiată “limba ca valoare”( D. Caracostea), aşadar limba română ca tezaur de valori spirituale, şi abia apoi ca CUMUL de gramatici de tip logicizant care sunt incapabile să dea seama despre specificul unei limbi şi despre tezaurul de spiritualitate adunat în structurile limbii.
Ambiţia de a ajunge la o gramatică „eliberată de povara sensului“, a semnificaţiei este nocivă fiindcă tocmai acest lucru ar putea să fie ceva mai important şi mai interesant. Sensurile, gramaticale sau lexicale, nu sunt nişte obiecte naturale, independente de om, ci, dimpotrivă, sunt creaţii ale omului, sunt un domeniu în care s-a manifestat creativitatea, fantezia, inteligenţa, uneori umorul, alteori suferinţele unei comunităţi lingvistice, ale unui popor deci. Chiar structurile lingvistice, atât de variate şi de diferite de la o limbă la alta, ne îngăduie să vedem dincolo de ele un act de creaţie, care, adăugat altora, ne face să concepem limbajul în întregime ca pe o creaţie spirituală a masei anonime de oameni ce şi-au lăsat în alcătuirile limbii amprenta inteligenţei lor, a fanteziei, a eficienţei gândirii lor sistematizatoare, aceea FORMA MENTIS.
A studia limbajul în sine şi pentru sine este un mare nonsens, pentru că limbajul nu există el în sine, necum să-l mai studiem noi aşa, adică în contradicţie cu propria sa natură, cu modul său de existenţă. Limbajul este creat de om şi prin aceasta este un capitol al antropologiei, şi nu al matematizării,.al punerii lui în forme regularizate.
Limba română este creaţia poporului român, ca atare ea trebuie studiată ca orice operă, ca orice creaţie, în relaţie strânsă cu autorul ei, cu „biografia“ acestuia, făcându-i astfel pe cei cărora le înfăţişăm concluziile acestei studieri, să ajungă prin limba română la o mai nuanţată cunoaştere şi înţelegere a celor ce vorbesc şi au vorbit limba română de-a lungul secolelor de istorie, la al cărei capăt româna şi-a mlădiat chipul ei cel de azi. Făcându-i astfel pe elevii noştri să ajungă la o mai exactă cunoaştere şi înţelegere de sine. Căci cercetarea limbajului se înscrie în ansamblul de preocupări justificate de nevoia omului de a se cunoaşte pe sine. „Cunoaşte-te pe tine însuţi“ este îndemnul cel mai viu şi mai stăruitor care ajunge până la noi din antichitatea greco-romană.
Din această perspectivă, posibilităţile instructive şi educative pe care le oferă însuşirea limbii române punînd accentul pe aceea formă mentală pe care avem datoria s-o cultivăm preponderant faţă de însuşirea normelor gramaticale(pînă la urmă nişte standarde destul de recente) sunt multiple şi mult folositoare celor a căror tipare mentale şi sufleteşti avem să le turnăm.
Limba maternă este un concept extrem de important pentru fiecare dintre noi, deoarece este limba în care am învățat să gândim și să relaționăm cu lumea din jur! Limba maternă pune pe mintea fiecăruia o anumită amprentă, specifică, componentă de bază a ceea ce se numește mentalitate sau forma mentis. Limba maternă este limba în care devenim oameni!
Limba este fenomenul cel mai social! Inițiativele indivizilor pot în foarte mică măsură modifica o limbă. Iar inițiativa unui individ sau a unui grup de indivizi de a propune unei largi comunități o limbă nouă este sortită, teoretic vorbind, eșecului! Nu are nicio șansă de reușită!
De regulă, adică în mod natural, o limbă există întâi în uzul mulțimilor, iar dintre cei ce o vorbesc unii se apucă și fac literatură, adică scriu în limba respectivă, unii scriu mai bine, alții mai rău, cu mai puțin talent, apare așadar o literatură în acea limbă, mai întâi una orală, apoi una scrisă, iar la urmă de tot se ivesc câțiva care scriu gramatica și dicționarul acelei limbi, bazându-se în primul rând pe literatura scrisă cu talentul și succesul de public cel mai mare!… Cazul nostru, care datorăm atât de mult lui Eminescu, italienii lui Dante și așa mai departe!…
Așa se ajunge la normele și regulile limbii literare, care constituie încununarea a sute de ani de „sporovăială națională”! Încununarea a sute și mii de texte redactate de mințile cele mai felurit dotate ale acelui popor! Se ajunge la sedimentarea mai multor stiluri, toate desprinse din stilul vorbit, al limbii respective.
Principala deosebire dintre o limbă naturală, maternă şi una învăţată este accea că graiul omenesc face parte din tradiția culturală, din folclorul acelui popor, între limbă și creația literară populară fiind greu să faci o separație! Există un întreg capitol comun: al expresiilor și zicătorilor, inclusiv al proverbelor, care sunt deopotrivă domeniu al limbii și al creației populare. Când cineva a spus prima oară despre Cutărică că „a luat-o la sănătoasa”, el a fost înțeles numai de cei care cunoșteau proverbul cu fuga, cât e de rușinoasă, dar și de sănătoasă!… Iar când spui despre X că se crede un Făt Frumos înțelesul se deduce din familiaritatea cu basmele copilăriei! Starea naturală de funcționare a unei limbi este ca parte a unei tradiții culturale populare orale multi-seculare! Limba este un capitol al folclorului și poate fi studiată și din această pespectivă. Ea funcționează ca atare, în interiorul culturii populare, este o creație sui generis a întregului popor!
În plus, în toate limbile textele scrise sunt departe de a cuprinde întreaga bogăție a unei limbi, a limbii vorbite în primul rând! Bunăoară limba română, ca orice limbă europeană modernă, este o limbă bine cercetată, bine consemnată în gramatici şi dicționare, dar aceste studii de specialitate sunt departe de a fi înregistrat în întregimea ei limba vorbită!
Omul este om nu prin naștere, ci prin deprinderea unei limbi, prin mediul în care se dezvoltă!… Dacă pruncul nu are cine să-l învețe să vorbească în primii doi ani de existență, nu mai ajunge om niciodată!
În mare măsură făuritorii culturii orale au fost niște analfabeţi, în interiorul unor popoare de analfabeți! Faptul de a nu ști să scrii și să citești favorizează dezvoltarea culturii orale. Este absolut normal să se întâmple aşa.
La cei ce a existat un cult pentru textul scris, pentru citire şi scriere, explicația faptului că, nu au folclor, nu au o cultură orală populară aşa de dezvoltată, poate constitui un factor determinant în sărăcirea limbii.
Beneficiile scrierii sunt prea bine cunoscute, nu le punem în discuție! La fel cum, atunci când discutăm de răul provocat de televiziune, de programele TV, nu excludem câștigurile dobândite de omenire de pe urma televiziunii.
Seamănă întru câtva impactul apariției televiziunii cu cel produs de apariția scrisului, a tiparului. Avem deja cărți serioase care subliniază efectele nenorocite ale televiziunii, mai exact spus, ale programelor TV. Sunt însă mult mai puține lucrările destinate efectelor nocive neașteptate produse de scriere, de cărți…
În momentul de faţă însă, asupra fiecărei limbi acţionează factori distructivi, care vor avea ca efect sărăcirea acestor limbi de o serie de valori lingvistice azi încă aflate la dispoziţia vorbitorilor
Procesul degradării limbajului este azi strâns legat de practica emigrării, atât de caracteristică ultimelor decenii şi atât de încurajată prin diverse organisme internaţionale. Nenumărate sunt dramele lingvistice generate de fenomenul emigrării. Milioane de oameni îşi părăsesc limba maternă, încetează de a o mai folosi, fără să reuşească însă a o înlocui cu o limbă nouă, cea de adopţiune, pe care s-o stăpânească la fel de bine. Milioane de oameni ajung astfel să comunice, iar cu timpul să şi gândească, într-o limbă pe care o stăpânesc parţial, la un nivel ce nu le permite să aibă o autentică viaţă intelectuală şi sufletească, spirituală.
Aceste milioane de fraţi ai noştri, care nu mai vorbesc cumsecade nici o limbă, care nu mai au nici un acces la subtilităţile graiului omenesc, încetează astfel de a mai simţi şi gândi cu întreg potenţialul înzestrării lor naturale, native. Încetează de a mai fi oameni în deplinul înţeles al acestui cuvînt, în deplinătatea atributelor umane. Ei îşi realizează partial umanitatea cu care i-a înzestrat bunul Dumnezeu.
În momentul de faţă, zeci de milioane de emigranţi nu reuşesc să trăiască în interiorul unei limbi, ci undeva la periferia a două sau mai multe limbi, pe care le cunosc deficitar, la nivelul necesităţilor practice, ale vieţii materiale zilnice. Pentru aceşti veritabili handicapaţi, limbajul decade din demnitatea sa, din rangul său de „instrument dătător de învăţătură“ (Platon).
În plus, aceşti dezmoşteniţi pe care soarta i-a alungat din paradisul graiului părintesc, însuşindu-şi parţial limba nouă, de adopţiune, şi fiind şi foarte numeroşi, pun în circulaţie o variantă simplificată şi extrem de sărăcită a acestei limbi. În timp, acţiunea lingvistică a milioanelor de emigranţi va avea ca rezultat erodarea limbilor pe care le adoptă, sleirea acestora de ceea ce au mai preţios: specificitatea, unicitatea lor idiomatică.
Presa, radioul, televiziunea şi cinematografia, textele de muzică uşoară, mass media în general, tind şi ele spre acelaşi rezultat. Străduindu-se să se facă înţelese de un număr cât mai mare de indivizi, aceste instituţii practică un limbaj care depersonalizează limbile naţionale, le reduc la structurile cele mai accesibile, mai comune, le simplifică şi le sărăcesc.
La un nivel încă şi mai jos încearcă să reducă limbajul maşinile de tradus automat(vezi google translate), care atentează şi ele la integritatea limbii ca fenomen spiritual global, propunând celor ce mânuiesc aceste maşini o variantă sărăcită a limbilor programate pentru traducere. Nefiind capabile să traducă textele concepute la nivelul de expresivitate la care se face simţită originalitatea şi ingeniozitatea graiului omenesc, a creativităţii noatre ca fiinţe vorbitoare, automatele de tradus traduc bine numai texte impersonale, searbede, inodore şi insipide, concepute ad hoc, pentru a permite maşinăriei de tradus să funcţioneze cu rezultate bune. Se naşte astfel pericolul ca aceste variante, cu timpul, să intre în uzul public, să devină modele. Obţinem astfel doar modele de exprimare ternă, depersonalizată, artificială, într-o limbă sărăcită de ţesătura subtilă de opoziţii şi valori care dau fiecărei limbi naturale acel farmec distinct, inconfundabil, cu care s-au ales după un exerciţiu multimilenar.
Degradarea limbajului este un semn al degradării, deopotrivă, sociale şi individuale… Societate şi individ au interese comune în salvgardarea limbajului, a valorilor lingvistice.
Demnitatea fiinţei umane creşte din capacitatea fiecăruia dintre noi de a-şi apăra şi cultiva individualitatea, unicitatea. Fiecare om este o experienţă unică, irepetabilă în veşnicia universului. La fel şi fiecare idiom, fiecare naţiune, fiecare generaţie. Este un drept esenţial al fiecărui om, dar este mai mult decât un drept, este şi o datorie faţă de sine însuşi, să reziste presiunilor socio-culturale care, în lumea modernă, încearcă să şteargă între indivizi diferenţele de structură sufletească şi comportament spiritual. Uniformitatea, stereotipia şi simplismul devin tot mai mult atributele manifestării noastre ca fiinţe grăitoare, fiind deopotrivă efect şi cauză ale depersonalizării umane în lumea modernă.
Fiecare om are dreptul la propria personalitate, la un stil care s-o sublimeze într-un chip inconfundabil. Iar moştenirea lingvistică, limba maternă a fiecăruia dintre noi oferă acel evantai de semne din care să ne alcătuim fiecare stilul său, potrivit firii sale spirituale şi deosebit de al tuturor celorlalţi.
Mie îmi pare cunoscut. Ţie ţi-e?
https://uploads.disquscdn.com/images/3b2f8073e943bf024fddfce9d3210c85204f877a4a2d4e9f2ac4e8c76ffc0ff0.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/aa2a9e5fbd8342bdeba430ad92f60e4587b8f8d0e5ed161fb6ea18c66cd085bf.jpg
https://uploads.disquscdn.com/images/3e766b84b5cf688d8926731d21b8a7c9d4192f2e37d98f6d913e14aaaa408138.jpg
Cu scuzele de rigoare, câteva modificări la textul dumneavoastră:
Nicu Cohen nu “s-a luat” de fumat ci a continuat să fumeze marindu-și doza și amestecând produsele.
Nu încercați să-l imitați pentru că, ferească Dumnezeu, ați putea ajunge în situația lui și ar fi mare păcat.
Din punctul în care el se găsește, nu mai există cale de întoarcere.
Nu sunt de acord în totalitate cu cele afirmate.
În primul rând, nu ştim dacă s-a luat de fumat, că le cam amestecă da.
Bănuiala mea este că are un şaman indian care i le trimite, şi nu le amestecă el, vin gata amestecate, el fiind de religie vegetariană, nu le amestecă, doar le mestecă ! Şi săracele vegetale, fiind crud-uscate, atenţie, abia aci le amestecă, le amestecă cu doua vinuri dacice, FETEASCĂ NEAGRĂ şi CRÂMPOŞIE(de la isărescu din vie – vedea-l-am la colivie). Până la urmă de la asta i se trage, de la faptul că amestecă vinurile.
N-o să încerc să-l imit, ferească sfîntu, dar mi-ar place să am situaţia lui, cică e un om bogat, şi-a luat moşie la ţară în ţară.
Doar drumurile în spirit nu suferă întoarceri.
Din orice punct există o cale de întoarcere, pentru Nick, ca un vegetarian convins ce este, este foarte uşor şi-ar deveni mult mai bun decât mulţi de pe sait, inclusiv decât mine… şi dacă i-ar face intrebarea io nu cred că domnul profesor Coja l-ar refuza, mai ales că are şi experienţă, de atunci de când l-a secondat pe dl. profesor Ţuţea, în cimitirul Filantropia.
https://uploads.disquscdn.com/images/c5f49fa9b3ebf254a11c77d5f81b17361b54dd863ebe13084da3da6d5e1d3484.gif
” io nu cred că domnul profesor Coja l-ar refuza, mai ales că are şi experienţă, de atunci de când l-a secondat pe dl. profesor Ţuţea, în cimitirul Filantropia.”
N-am înțeles. Dumnevoastră susțineți că ar fi de dorit ca domnul profesor Coja să-l secondeze și pe Nicu Cohen în cimitirul Filantropia ?
Ideea nu e rea deloc !
La Gherla era o vorba …vom pleca cu totii , vom pleca pe rind , nu se stie unde , nu se stie cind ” ….Nu m-ar deranja oferta sa fiu ingropat la Filantropia ..dar cu o conditie …. sa nu fiu ingropat linga Hittler :)
http://www.studiolum.com/wang/jewish/bucharest-adolf-hittler-tomb-2.jpg
http://www.certitudinea.ro/articole/tema-de-gandire/view/mormantul-din-bucuresti-al-lui-adolf-hittler
Păi, să vă lămuresc, dar dacă citeaţi Şeitanii domnului profesor, înţelegeaţi de îndată poanta. Acum, pare-mi-se că nici Nicu Cohen n-a reuşit să termine trilogia, că a ajuns la volumul al doilea sunt sigur, dar pe cel de-al treilea nu cred că l-au mai ţinut curelele să-l sfârşească. În ideea că o să citiţi trilogia, vă spun doar, pentru a nu vă răpi plăcerea unei viitoare lecturări, că eu am voit să-i spun lui Nicu că, dacă l-ar ruga pe domn profesor să-i fie naş, nu ar primi un refuz, ci un bucuros accept.
Chiar că nu ne-am înţeles deloc, cum puteţi să credeţi că Petre Ţuţea se odihneşte la Filantropia(o fi avut dînsul o gagică evreica, dar asta se întâmpla demult), cum să sugerez eu petrecerea lui Nick la cele veşnice? Asta … departe de mine, doar mă ştiţi de la Pelourinho de Côja, când am încercat să dreg busuiocul.
N-am făcut decât să folosesc textul dumneavoastră pentru a îndrepta înc-o săgeată împotriva lui Nick.Bineînțeles că am citit Șeitanii dar ceea ce am scris este, în mod intenționat,înc-o ironie la adresa ” recalcitrantului „cu care,știți foarte bine,nu prea m-am înțeles.
Mai trista-i a noastra soarta , omul viu si pula moarta !
Nici din greseala nu vreau sa ma intorc . Unde sa ma intorc ? La prostiile invatate in scoala romana .
Textul tău este atât de profund, atât de complex încăt mă obligă să-ți dau un răspuns ca atare.
” Mai trista-i a noastra soarta , omul viu si pula moarta ! ”
Soluția este cât se poate de simplă: inversează situația !
Ai fost întotdeauna un cutezător, un deschizător de drumuri. De ce să nu încerci și acest experiment ?
Dacă reușește, te vei bucura de doua avantaje:
1. Vei primi premiul Nobel pentru medicină
2. Vei avea, în sfârșit, cu ce să gândești.
” Nici din greseala nu vreau sa ma intorc ”
Mi-ai provocat o mare bucurie ! Având în vedere că sunt omul căruia îi place să se bucure și alții de bucuria lui, am trimis deja o comunicare urgentă Ministerului Mediului. Și-așa sunt destule probleme de poluare a aerului în România !
” La prostiile invatate in scoala romana .”
Să nu uiți niciodată că în România există și alte lăcașuri de învățământ superior în afară de cel de la Gherla pe care l-ai absolvit cu brio !
Extraveral !
Mai haver , sti ca ti-ai gresit cariera , ha,ha,ha ,ha !…Actor trebuia sa te faci …Serios ! Ii surclasai in comedie si pe Arsinel , Puiu Calinescu si chiar pe iubitul nostru .ישראל פוליאקוב….si nu-ti vindeai nici sufletul demonilor /magilor din avocatura si juris dictie / invocarea de blesteme
….Traiai un om fericit si faceai si pe altii fericiti , dormeai bine in patul tau , nu bagai pe nimeni la suferinta , nu te blestema nimeni , erai un om iubit de semenii tai ..ha,ha,ha,ha !
להיות בריא שָׁבוּעַ טוֹב