Iohannis și Cîțu puși la zidul rușinii de PS Ambrozie: Oameni de nimic, fără credință, mincinoși nemernici care nu-și iubesc poporul. Când s-o clătina mulțimea, să vedeți cum cad și-și rup gâtul toți! Își bat joc de români! Bate-i Dumnezeu să-i bată!

DE VICTOR RONCEA / ȘTIRI / Publicat: Sâmbătă, 16 octombrie 2021, 21:00 / 20 comentarii

Iohannis și Cîțu puși la zidul rușinii de PS Ambrozie: Oameni de nimic, fără credință, mincinoși nemernici care nu-și iubesc poporul. Când s-o clătina mulțimea, să vedeți cum cad și-și rup gâtul toți! Își bat joc de români! Bate-i Dumnezeu să-i bată!
Foto: Vasile Arcanu / Girugiuveanul.ro
ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.
ascultă articolul

În același timp cu intervenția fermă a IPS Teodosie împotriva discriminării de tip totalitar a românilor prin pașaportul de vaccinare, exprimată în două rânduri de înaltul ierarh, la o dezbatere a societății civile și apoi la emisiunea postului Radio Dobrogea, PS Episcop Ambrozie al Giurgiului a rostit poate cea mai dură predică de până acum a unui Întâistătător la adresa guvernanților actuali. Ierarhul a sărbătorit zilele acestea 21 de ani de când Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la propunerea patriarhului Teoctist, l-a ales în funcția de episcop vicar patriarhal, cu titulatura „Sinaitul”, hirotonia având loc la data de 15 octombrie 2000 iar din 2006 este Episcop al Giurgiului.
În data de 14 octombrie 2021, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica parohiei Pîslari, din comuna Adunații Copăceni, județul Giurgiu. Biserica parohiei, cu hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași a fost construită în anul 1873. În cuvântul de învățătura rostit în cadrul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului a vorbit despre Sfânta Cuvioasă Parascheva, despre viața sa și despre modelul de viață pe care îl reprezintă. Pentru bucuria duhovnicească a credincioșilor a fost adusă spre închinare Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos, de la Noua Catedrală Episcopală „Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Giurgiu. Ierarhul a oferit mai multe daruri, iar copiilor parohiei, Preasfințitul Părinte, le-a dăruit diverse hăinuțe de sezon iar la final toți cei prezenți au primit din partea Ierarhului lor ultimele numere ale revistei „Familia Ortodoxă” și iconițe, transmite canalul Cult Cultură, care a filmat și predica PS Părinte Ambrozie, pe care o puteți audia mai sus.
Redăm pentru cititorii ActivNews principalele extrase care fac trimitere la situația actuală din România și a ce va urma de acum încolo:
„Dumnezeu nu se lasă batjocorit!”
„Zilele trecute la comandă a apărut un reportaj în care este discreditată Biserica precum și Patriarhul și ierahia pentru proiectul național de zidire al Catedralei Mântuirii Neamului. Atunci, la sfințirea din 2018, când a participat și Patriarhul Constantinopolului, Patriarhul nostru PF Daniel, a fost considerat OMUL ANULUI. În anul Centenarului, singurul proiect de țară după 30 de ani de la revoluția din Decembrie, a fost Catedrala Mântuirii Neamului. Și au venit mii și zeci de mii de oameni iar politicienii au venit și ei, ca pe covorul roșu, să fie văzuți, să apară în fotografii. Iar președintele țării n-a fost prezent.
Președintele țării, care nu face nimic pentru țară și care DEZBINĂ, a venit la Comana, s-a plimbat cu bicicleta dar n-a intrat la Mănăstire, unde e înmormântat voievodul binecredincios, Vlad Țepeș Voievod. Nu au intrat. Nu-i interesează biserica. Sfidare peste sfidare, oameni corupți, pe care i-a desemnat miniștri și prim-miniștri, n-au făcut pentru țară.

În alte țări din vecinătatea noastră, corporațiilor, străinilor și alogenilor, țările care au fost mai credinciose, cum sunt polonezii sau ungurii și alte țări, au avut grijă ca țara lor să aibă anumite strategii în a proteja categoriile vulnerabile, bătrânii, copiii, persoanele singure, de prețurile celor care furnizează căldură, energie șamd. Să nu ai o strategie tu ca să-ți protejezi țară, dar mai mult decât atât, să ai miniștri care declară că nu vor ieftini combustibilii…Uitați cum se duce țara la vale și cum se scumpesc toate, de la pâinică la untdelemn – pâinea noastră cea de toate zilele – pentru că cei care conduc țara astăzi sunt oameni de nimic. N-au credință.

Eu sunt de 21 de ani episcop și i-am văzut rând pe rând pe toți președinții. Chiar și pe liberii cugetători. Toți președinții de după 1990 se duceau să se închine la Sfânta Parascheva, erau alături de popor. Pe-ăștia nu-i îngăduie Sfânta Parascheva să vină pentru că sunt mincinoși și nu iubesc poporul.

Singura care mai face ceva pentru oameni și pentru copii, este Biserica. Patriarhul nostru, când era Mitropolit al Moldovei, construia spitalul Providența, aducea salvări din străinătate, făcea centre culturale. O activitate pe care o continuă de la București.

Cine-i plătește pe acești epigoni să-i înregistreze și să-și bată joc de preoți și de Biserică? Uitați, zilele acestea, când zeci de mii de români merg la Sfânta Parascheva, un fenomen unic, nevăzut nici în Rusia, televiziunile nu mediatizează profunzimea lui, cu familii de intelectuali care vin de generații de-a rândul în pelerinaj alături de oameni simplu, ci prezintă totul ca o îmbulzeală, a unor sărăntoci și neștiutori de carte.

Până când o să-și bată joc oamenii aceștia de credința noastră? Pentru că la baza piramidei stă glodul, poporul și pe vârfuri stau ăștia care ne conduc. Dar când s-o clătina mulțimea, să vedeți cum cad și-și rup gâtul toți!

Par tânăr, dar în atâția ani am văzut atâția care au fost miniștri și prim miniștri și au trecut pe la Jilava, prin pușcării… Când și-o lua lumea Dumnezeu mâna de pe ei, de pe ăștia care chinuie țara, toți vor sfârși!

Și o să se găsească vreun procuror care o să-i ia și o să-i caute ca să vadă ce au făcut pentru străini, că pentru popor n-au făcut nimic. Numai minciuni. Poporul trăiește în frig și în foame, mai rău ca-n perioada comunistă. Au sărăcit țara iubiți credincioși și noi trebuie să tăcem și să nu zicem nimic?

După 90 încoace, tot copiii securiștilor au ocupat poziții și n-au făcut nimic. Toți niște hoți și niște pungași! Singurii care au stat alături de popor au fost preoții. (…) Aceștia sunt oamenii care au ținut credința.

Ne uităm cu speranță către Dumnezeu, care nu se lasă batjocorit, cum a spus și Patriarhul la predica de anul trecut de Sfântul Dumitru, și după toate rugăciunilor celor care vin la biserici și mănăstiri, nu se poate ca până la urmă să nu-i dea jos pe nemernicii ăștia, care nu sunt vrednici de votul nostru și de încrederea noastră!
Cum vor să fie candidați, parlamentari, cum te caută peste tot, la biserică, la episcopie. După aceea, patru ani nu mai auzi nimic de ei. (…) Nu știu pentru ce pătimește țara așa de greu și suferă poporul din cauza oamenilor aceștia care au acaparat puterea și care luni de zile se vor bate pentru guvernare și nou vor face nimic. Iar președintele ăsta pe care l-au votat românii deși este de alt neam și care a ridicat în inima Sibiului, unde altă dată erau preoții spânzurați, pe vremea lui Buccow și a Mariei Teresa, a ridicat o statuie pentru Brukenthal, un guvernator care a supravegheat omorârea românilor și asuprirea țăranilor. Un scuipat, cum se spune, neacademic și vulgar, pe obrazul românilor! Așa și-au bătut joc de țară. Dar Dvs sunteți tineri și o să trăiți și o să vedeți cum sfârșesc cei care îți bat joc de români. E o chestiune de timp.

Nu vă smintiți de ce vedeți la televizor și nu vă speriați de Covid. Nu vă grăbiți să vă vaccinați. Lasați-i pe ei să se vaccineze întâi. Toți parlamentarii și toți deputații. Și la urmă, poate, de-o mai rămâne vreun vaccin din acestea 120 de milioane cumpărate de Cîțu, care sunt aproape expirate. Își bat joc de români! Bate-i Dumnezeu să-i bată de dușmani și să se ridice copii crescuți în Biserică, să ajute țara și poporul.

Dau foc românilor din spitale. Ard oamenii în spitale! Grele vremuri am ajuns să trăim!

Rămâneți în Biserică și o să vedeți că Dumnezeu face minuni. Avem un Patriarh puternic și un Sfânt Sinod la fel.

Schimbarea poate să vină doar din oamenii de calitate pe care îi promovăm.

Să ne ajute Sfânta Parascheva să vă ferească de toate relele, să vă țină sănătoși și să ajungem să vă vedem și chipurile frumoase străluminat de credință, fără mască!

Doamne, ajută!”

Subscriem.

Vrednic este!