După mai bine de 7 ani de închisoare, ispășiți atât în țară cât și în SUA, orădeanul Marcel Lehel Lazăr, cunoscut ca hackerul care acționa cu numele de „Guccifer” și anterior „Micul fum”, a revenit în țară și vrea să-și scrie memoriile, informează Elena Marinescu de la BIHOREANULUL. „Sunt niște lucruri incredibile în cartea asta, pentru că despic firul în patru”, a declarat Guccifer redacției orădene, anunțând de pe acum o reîntoarcere „explozivă” în arena publică. FOTO atunci și acum:

Punerea sub acuzare a lui Guccifer

La propunerea DIICOT Arad, undeva în anul 2014, Guccifer a fost arestat și trimis în judecată pentru violarea corespondenței mai multor personalități publice din România, între care europarlamentarul Corina Crețu și directorul SRI George Maior. În același an, Tribunalul București l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu executare, plus cei 3 ani suspendați dintr-o condamnare precedentă, pentru că spărsese căsuțele poștale ale unor vedete autohtone. Sentința de 7 ani a rămas definitivă, iar orădeanul a fost atunci încarcerat în Penitenciarul Arad.

Se pare că Guccifer a spart circa 100 de conturi de e-mail în perioada 2012-2014. Printre persoanele vizate se numărau fostul secretar de stat american Colin Powell, Sidney Blumenthal, un apropiat al lui Hillary Clinton, membri ai familiilor Bush și Rockefeller, dar și vedete din SUA.

Hillary s-a făcut bucăți în fața lui Trump precum telefonul pe care l-a spart cu ciocanul

Dezvăluirile sale despre corespondența candidatei la președinția SUA Hillary Clinton – deconspirată că a folosit un cont de e-mail privat pentru a desfășura afaceri oficiale de stat – a devenit un scandal imens și l-au ajutat pe contracandidatul acesteia, Donald Trump, să câștige, atunci, alegerile prezidențiale, amintește BIHOREANUL.

Spărgând mailul unui jurnalist din Chicago, Sidney Blumenthal, fost asistent al ex-președintelui Bill Clinton și apropiat al soției acestuia, Hillary Clinton, Guccifer a aflat că între anii 2009-2013, pe când era secretar de stat și coordona Departamentul de Externe al lui Barack Obama, Hillary Clinton a primit și trimis mesaje despre probleme guvernamentale folosind un cont privat, hdr22@clintonemail.com, fapt interzis cu desăvârșire de legea americană, deoarece poate periclita siguranța națională. FBI a deschis atunci o anchetă.

Deși Hillary Clinton și-a spart telefonul cu ciocanul pentru a nu fi găsite mesajele ce conțineau secrete de stat, Donald Trump tot a câștigat alegerile, parte din merite datorându-i-se românului Guccifer!

Încarcerat inițial în 2014, în țară, după ce a pledat vinovat la acuzațiile de acces neautorizat la un sistem informatic protejat și furt de identitate în formă calificată, Lazăr a fost extrădat într-un final în SUA. Bărbatul, azi în vârstă de 51 de ani, a petrecut 4 ani într-o închisoare din Pensylvania.

Primul interviu după eliberare

Marcel Lazăr a ieșit din închisoare în august 2021, dar zilele trecute a dat primul interviu de după eliberare, unei publicații internaționale, The Intercept.

Între altele, orădeanul s-a declarat dezamăgit că, deși a ajutat la dezvăluirea e-mailului privat al lui Hillary Clinton și apoi a cooperat cu oficialii federali, el a fost cel care a ajuns la închisoare, în timp ce ea nu a fost acuzată în legătură cu cele expuse de el.

În prezent, orădeanul s-a stabilit la Arad, unde locuia și înainte de a fi condamnat, și unde are de gând să își scrie memoriile.

„Încă încerc să mă conectez cu familia mea, cu fiica mea, cu soția mea”, a spus el, lăsând să se înțeleagă că acomodarea după lunga detenție este grea. „Am fost plecat de mai bine de 8 ani, așa că acesta este un gol mare, pe care încerc să-l umplu cu tot ce este necesar.”

„Sunt niște lucruri incredibile”

Contactat de BIHOREANUL, Marcel Lazăr a declarat că a „trecut peste” episodul încarcerării îndelungate, deși nici acum nu își explică situația decât prin faptul că a avut parte de „sentințe primite în plic”, fiindcă „pentru așa ceva, în mod normal, nu se face închisoare”.

El a confirmat faptul că lucrează la o carte de memorii care se anunță de pe acum un best seller.

Corina Crețu în bikini, Colin Powell, „aranjat”

În 2013, folosind nickname-ul Guccifer, orădeanul a spart contul de mail al secretarului de stat american Colin Powell, de unde a aflat că acesta primea mesaje amoroase de la eurodeputata PSD Corina Crețu, fostă consilieră a președintelui Ion Iliescu, ajunsă apoi comisar european, dar și al șefului SRI de la acea vreme, George Maior.

Guccifer i-a făcut praf imaginea PSD-istei, publicând o fotografie în bikini pe care aceasta i-a trimis-o demnitarului american, precum și mesaje prin care îi jura iubire pentru totdeauna bărbatului cu 30 de ani mai vârstnic. În urma scandalului s-a speculat că fosta consilieră a lui Iliescu era agentă KGB, dar Powell a negat orice idilă cu ea. Totuși, în America s-a comentat că incidentul i-a pus capăt carierei, tocmai când visa să se lanseze într-o cursă pentru președinția SUA, mai amintește BIHOREANUL într-un alt articol.

Din contul șefului SRI: britancii nu-l voiau pe MRU la SIE

În ce-l privește pe George Maior, Guccifer afirma într-un interviu citat de ActiveNews că, în calitate de șef al SRI, primea indicații și sfaturi de la diplomați britanici în ceea ce privește probleme interne și securitatea națională ale României.

„Diplomații britanici îi dădeau indicații, îi spuneau ce să facă, își dădeau cu părerea despre ce ar fi bine să facă, că e bine sau că nu e bine ca MRU să fie numit la SIE, ei spuneau că nu e bine”, a spus „Guccifer” la Antena 3.

De asemenea, Lehel a deconspirat faptul că se coagulase un grup format din oameni politici și jurnaliști în jurul lui George Maior. În ceea ce privește lucrurile la nivel internațional, Lehel spune că există o „elită globală”, care controlează din umbră liderii politici și atacă în primul rând Biserica.

„Am vrut să aflu adevărul suprem”

Cercetările au scos la iveală că Lazăr a fost hackerul care, în anul 2013, pe lângă Colin Powell, a atacat căsuțele de mail ale altor 100 de demnitari, actori și bogătași americani, publicând o parte din corespondența acestora pe diferite site-uri care s-au oferit să găzduiască datele ori transmițându-le presei fără a cere nimic în schimb. Între alte „victime” s-au numărat sora fostului președinte George W. Bush sr, Dorothy Bush Koch, de la care a furat inclusiv autoportrete cu nuduri pictate de fostul președinte, senatoarea americană Lisa Murkowski, membri ai familiei Rockefeller și foști agenți FBI și ai Rezervelor Federale.

În 2015, intervievat de Gândul în închisoarea din Arad, Lazăr declara deschis că vrea ca dezvăluirile despre Clinton să-i oprească parcursul spre președinția SUA. „Nu fac eu politică în America, dar Hillary Clinton nu are de ce să devină președinte. Ea trebuie să facă închisoare, nu să devină președinte. Îmi pare foarte bine dacă o ajut să nu mai candideze”, zicea Guccifer, după cum amintește BIHOREANUL.

Ulterior, într-o scrisoare către Fox News de dinainte de extrădarea sa către SUA, Guccifer a susținut că misiunea sa a fost să lupte împotriva „Illuminati”, un grup de oameni influenți, cuprinzând afaceriști, bancheri, politicieni, masoni ș.a., despre care se spune că ar conduce lumea din umbră. „Nu voi părăsi această țară frumoasă fără să spun că „Proiectul Guccifer” a eșuat. Intenția mea a fost să expun în întregime Consiliul Illuminati și crimele lor, dar am eșuat!”, a spus Lazăr, susținând că Hillary Clinton ar fi una din marile preotese ale ocultului grup și cerându-și iertare, pentru că nu a izbândit, altor soldați necunoscuți care duc aceeași luptă cu „monștrii”.

Potrivit sursei citate, în ciuda eșecului său, destui oameni îl consideră, totuși, un erou.

https://solidnews.ro/parteneri/2023/01/26/guccifer-romanul-care-l-a-facut-pe-trump-presedinte-inapoi-acasa-dupa-ce-a-fost-inchis-timp-de-7-ani-in-romania-si-sua-marcel-lehel-lazar-hackerul-care-a-spart-conturile-lui-hillary-clinton-coli/

*

NR – Iată încă un român care face o frumoasă carieră internațională. A avut un rol determinant în ascensiunea lui Trump! Nu-i de colo! Și-a riscat viața pentru a-i demasca pe manipulatorii criminali ai omenirii. Este cu siguranță un erou. Este încă în putere. Nu și-a spus ultimul cuvînt!