mihai
169 aprobate
ioncoja.rox
mihai.remion@yahoo.com
86.123.232.92 Ca răspuns la Iulian MARES.
De ce insisti, de-aia dovedesti mai mult ca suferi de analfabetism functional.
Eu vorbeam despre alte aspecte. Ca Rusia se pregatea de invazie era evident. Nu am spus nici ca nu trebuie sa te pregatesti de aparare.
Spusele mele erau argumente pt faptul ca America a dorit si provocat acest razboi. Ca nu a fost interesata de dialog, ca a amenintat si atat. Ca toate actiunile Americii pornind din noiembrie 2013 si pana azi arata alte interese, anume slabirea Rusiei cu orice pret – inclusiv a unui razboi, scoaterea ei din Europa, impingerea granitei Nato cat mai aproape de Rusia(evident din dorinta de a proteja lumea asta de imperialismul Rusiei…haha), intarirea dominatiei In Europa, chiar daca asta inseamna o criza energetica si economica pt noi.
„*Cei mai multi romani NU vor granita cu Rusia, numai cativa „corifei” declara altfel…, momiti de Gușă, Hartman..etc!” – referitor la bazaconia asta ti-am mai raspuns o data, numai ca inca nu a aparut comentariul.
Reiau din cele spuse mai sus: „Te-ai gandit ca una e ce crezi, ce consideri corect, si alta e ce simti si ce iti doresti?
Nu imi plac rusii, nici ucrainenii, sunt aceiasi pt noi. Nu ma lasa istoria noastra ca sa ii plac sa sa imi doresc sa castige Rusia.
Nu imi doresc granita cu Rusia, tot istoria imi arata de ce nu e bine.
Dar asta nu ma impiedica sa judec corect ce se intampla.”
Tu de fapt imi spui ca eu doresc granita cu Rusia, cand eu tocmai asta iti spuneam – ca NU DORESC.
Dar…cand vrei sa spui si tu ceva, orice…
1) Pentru ca SUA nu si-a retras fortele armate din Germania de Vest cind URSS si le-a retras pe ale sale din partea Estica,
2) Si pentru ca SUA nu si-a retras bazele militare din Vestul Europei cind URSS si le-a retras din partea de Est a Continentului,
3) Si pentru ca OTAN-ul nu s-a dizolvat cind Pactul dela Varsovia a disparut,
4) Si pentru ca bazele militare ale SUA s-au apropiat continuu si din ce in ce mai mult catre granita de Vest a Federatiei Ruse,
5) Si pentru ca SUA s-au angajat in ultimile trei decenii intr-un lung sir de Razboaie de Agresiune si Distrugere in Emisfera Estica,
6) Si pentru ca SUA inca mai tine sub ocupatie militara Germania, Italia si Japonia desi Marele Razboi al Emisferei Nordice s-a incheiat acum79 de ani,
7) Si pentru ca SUA a incitat si condus un lung sir de lovituri de stat anti-Nationale si anti-Sociale intre care cele dela Kiev din 2004 si 2014 sint emblematice,
8) Si pentru ca Administratia Trump, folosindu-se de complicitatea Patriarhului Bartolomeu I dela Istanbul, a fabricat in Ukraina o „Biserica” ortodoxa care tilhareasca este,
9) Si pentru ca Guvernul Marioneta instalat la Kiev de SUA in 2014, adunind in jurul sau drojdia societatii, s-a lansat intr-o politica de agresiune si genocid impotriva Poporului Rus din Ukraina,
10) Si pentru ca SUA a respins si subminat toate incercarile Federatiei Ruse de a solutiona pe cale diplomatica Problema Ukrainiana,
11) Si pentru ca SUA a respins si subminat Acordurile dela Minsk 1 si 2, precum si Conventia dela Istanbul care a avut loc intre Federatia Rusa si Ukraina in Aprilie 2022 dupa declansarea Operatiunii Militare Speciale,
12) Si pentru ca Popoarele Ukrainei au demonstrat Lumii Intregi si in 2005 si in 2010 ca Ukraina este o Tara pro-Rusa si nu pro-Occidentala asa cum minte cu persevererenta diabolica presa din Occident,
13) Si pentru ca Marea Neagra este in Emisfera Estica iar SUA in Emisfera Vestica, fiind astfel imposibil ca Marea Neagra sa fie in SUA sau in apele terirtoriale ale acesteia,
14) Si pentru ca Tarile Ortodoxe din Peninsula Balcanica mai putin Grecia, dimpreuna cu Republica Moldova, Ukraina si Bielorusia apartin vastului Spatiu de Cultura si Civilizatie al Lumii Ruse,
15) Si pentru ca Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord este cea mai grava amenintare la adresa Stabilitatii si Pacii in Lume,
In actualul conflict militar din Ukraina, Federatia Rusa nu este parte agresoare, asa cum in mod obsedant se afirma, ci victima. Victime sint si Popoarele din Ukraina pentru ca actualul Razboi de Agresiune dus de SUA impotriva Federatiei Ruse in Ukraina se face cu carne de tun din Ukraina.
De aceea, Operatiunea Militara Speciala declansata de Federatia Rusa in Ukraina cu incepere din 24 Februarie 2022, este Legitima, Justificata, Necesara si Indelung Asteptata.
Asa sustine si postul de TV national al Rusiei! … zau asa, dece nu s-a desfintat NATO dupa Varsovia?
Simplu: de ce s-a destramat Varsovia?
US, prin NATO, nu tine captiva nicio tara! Numai unele texte de net sustin asta!
Dupa 90 era coada la aderare, ROU a solicitat si asteptat cam 10 ani!
*De ce nu s-a recreat Varsovia sub CSI?
Deci NOI („Tarile Ortodoxe din Peninsula Balcanica mai putin Grecia, dimpreuna cu Republica Moldova, Ukraina si Bielorusia apartin vastului Spatiu de Cultura si Civilizatie al Lumii Ruse…”) -lasand la o parte ce inseamna Pen. Balcanica – apartinem „Spatiu de Cultura si Civilizatie al Lumii Ruse”?
#Luminati-ma putin!
Plecand de la afirmatia ca actuala UKR are un spatiu definit, in care, cu multi ani in urma, se regasesc si teritorii controversate/„revendicate” istoric de vecini, are ea o vina? A furat ea ceva? Ti se pare normal ca tarile cu teritorii istorice in UKR sa profite acum de razboiul mizerabil declansat de ruSSia si sa atace din spate si flancuri? Nu va suparati, dar asta este doar o politica mica, minora, cazuta la examenul de final de clasa a VIII-a!
**Curioasa afirmatie, m-am luminat!
Incercati sa transpuneti toate astea intr-o poveste iluzorie, dar posibila, din Spatiul National!
Cum va prinde?
Puteti crea un scenariu SF sau va ajut?
Pentru redactie!!!
Constat ca la curtea regelui are trecere mereu un personaj hazliu…adica …
Termina cu idioteniile de Internet! US si NATO amenintau RUS, o incercuisera, o sufocasera …etc
Numai prostii nu pot face proportia dintre lungimile granitelor RUS vs lungimea granitelor cu tari NATO!
Ce este Kaliningrad pentru tine? Un focar de cultura! Dar Crimeea, in care „democratii rusi” au adaugat rușii peste 14 mari structuri militare ofensive?
Războiul ruso-ucrainean este un război în curs de desfășurare între Rusia și Ucraina, care a început în februarie 2014. În urma Revoluției Demnității din Ucraina, Rusia a ocupat și anexat Crimeea de la Ucraina și a sprijinit separatiștii pro-ruși care luptă împotriva armatei ucrainene în războiul din Donbas.
*Pe fondul unor reforme structurale de scoatere a tarii de sub hegemonia RUS si indreptarea ei spre EU/UE si NATO, RUS nu a mai suportat un asemenea afront care viza, printre altele si distrugerea mitului cu m neagra lac Rusesc! Oricum, UKR le-a adus atataea pagube flotei din Kara Deniz (fara niico nava de lupta) incat au dus-o la adapost si dusă a ramas!
Totusi, ar trebui sa analizam si marota: UKR e rea pentru noi: are teritorii romanesti si cam asupreste romanii si biserica din aceste teritorii strabune!
*In replica lui cinica, Idiotul de la Moscova invita tari NATO (ROU, POL, HUN sa i se alature si sa-si ia teritoriile inapoi! Oare ce viza prin asta, stiind ca inca mai are coloane 5, mai ales pe la unguri? Pai da, dupa mujic, in mileniul III, configuratia granitelor se modifica dupa calibrul armelor! Ah, uitasem ca tu nu dai 2 copeici coclite pe dreptul International!
Asa ne luam teritoriile, ca tiganii, cu cutite infipte pe la spate? Ce, este român care nu ar dori reintregirea nu numai cu Nordul Bucovinei voivodale ci si cu R Moldova si Sudul Basarabiei? In realitate lucrurile sunt total diferite…, iar lumea oricat de democratica ar fi are si un sambure de constructie si ordine piramidală!
*Mihai, cand afirmi ca nu-ti plac rusii si nici UKR faci exact ca in politica veke duplicitara sau mai exact: fata mare, dar putin gravida!
In viata si in politica trebuie sa-ti asumi si sa alegi ceva, sa ai macar un proiect grandios! Rusia vrea sa inghita Transnistria, R Moldova si Gurile Dunarii!
Ei, daca nici asta nu poti pricepe, tu si altii ca tine, atunci ce pot face eu? Ce sa recomand?
#Faceti testul Pisa pana il luati!
Asta a devenit motto-ul tau: „De ce insisti, de-aia dovedesti mai mult ca suferi de analfabetism functional.”
Cand am spus eu ca US si NATO au incercuit/sufocat Rusia ca sa vii tu cu „argumentul” granitelor Rusiei?
Iti place sa te auzi vorbind si, daca n-ai argumente, inventezi replici ale altora ca sa poti raspunde tu ca un militar profesionist ce esti…vai de noi daca plecam la lupta cu tine.
Eu am spus ca Rusia nu va accepta niciodata ca Ucraina sa intre in NATO pt ca asta inseamna inca o baza militara americana langa ea si ca nu va accepta pt ca Ucraina este Rusia din toate pct de vedere – etnic, teritorial, zona tampon samd.
La fel cum nici SUA nu vor accepta niciodata baze militare straine langa granita lor.
Era evident de la inceput ca Rusia nu va sta cu mainile in san, dar tu o tii ca gaia matu ca dreptul international, ca independenta… lucruri pe care se pisa ambele tari – SUA si Rusia.
Nicio tara nu ar accepta asa ceva, numai ca unele sunt mici si nu-si permit, altele puternice fac ce vor ele.
Si, stiind de la inceput asta, ce cauta americanii tai sa zgandare in Ucraina?
Pt NU dau doi bani pe nimeni, le pasa doar de ei si de dominatia mondiala.
Revolutia demnitatii?? Lovitura de stat sustinuta si de CIA, cu morti, 3 tururi de scrutin, rachete trimise in E Ucrainei pe plaja care au lasat cateva sute de copii morti. Asta demnitate, da!
Rusia a ocupat Crimeea care era oricum plina de rusi si de trupe ruse. Crimeea pe care a dat-o Hrusciov din condei, ca pana in ’54 era a Rusiei… si ai pretentia ca gandesti.
Eu nu fac politica duplicitara, n-am spus nicaieri ca sunt de acord cu ce se intampla, am explicat doar motivele pt care se intampla. Daca poti sa pricepi.
Ca sa intelegi, pune-te in locul Rusiei si vezi ce ai fi facut, abia atunci poti spune ca esti impartial.
RUSSIA S-A DECIS SA IA LECTII DE CAPITALISM DE LA CHINA
De M. K. Bhadrakumar
Am asistat recent la vederea jalnică că, chiar și după 7 decenii de independență și experiență ca democrație în care sute de milioane de oameni se simt cu adevărat împuterniciți, elita politică s-ar putea comporta într-o manieră infantilă în timpul ciclului electoral.
Dar nu era așa cum era înainte. Răposatul meu tată obișnuia să-și amintească cum Pundit Nehru ca prim-ministru obișnuia să se îndrepte spre parlamentarii comuniști în Sala Centrală pentru a discuta. Asta a fost în anii 1950 și 1960 când tatăl meu era membru al Lok Sabha.
Acea amintire mi-a ieșit din podul minții când am citit în presa rusă despre gestul extraordinar al președintelui Vladimir Putin către secretarul general al Partidului Comunist Rus, Ghenadi Ziuganov cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la naștere, pe 26 iunie.
Putin l-a onorat pe Zyuganov prin semnarea unui Ordin executiv prezidențial prin care venerabilului lider comunist îi acordă titlul de Erou al Muncii al Federației Ruse.
Decretul spunea că ordinul a fost „pentru contribuția sa remarcabilă la dezvoltarea statului rus, a societății civile și pentru munca sa fructuoasă de lungă durată”. Putin a continuat cu un mesaj personal de felicitare către Ziuganov, care scria, parțial, după cum urmează:
„Ești cunoscut ca un politician cu experiență și o persoană cinstită și principială, devotată intereselor Patriei.”
„Rămâneți cufundat în viața publică a țării, depunând eforturi pentru a susține principiile justiției sociale, aducând o contribuție importantă la activitatea legislativă și la parlamentarismul rus și abordând chestiuni de importanță națională. În special, aș dori să vă recunosc eforturile menite să îmbunătățească bunăstarea oamenilor și să consolideze suveranitatea și pozițiile țării noastre la nivel internațional. Astfel de activități cu mai multe fațete și atât de necesare merită un respect profund.
Va doresc multă sănătate, succes în implementarea planurilor tale și toate cele bune.
Încă o dată, vă rog să acceptați felicitările mele sincere pentru că am primit titlul înalt de Erou al Muncii al Federației Ruse.”
Mai târziu, Putin l-a primit pe Ziuganov la Kremlin. Gazeta Kremlinului spunea: „Președintele a mulțumit liderului Partidului Comunist al Federației Ruse pentru mulți ani de serviciu față de Patrie și a remarcat că partidul său a susținut invariabil pozițiile patriotice”.
Erau cuvinte alese cu grijă. Într-adevăr, Zyuganov este un om cu convingeri puternice și nu a ezitat niciodată să-și articuleze pozițiile cu privire la problemele politice prin comentarii publice, declarațiile sale de campanie prezidențială și bilanțul său de vot. Dar dragostea lui fără întreruperi pentru Patrie nu a fost niciodată pusă la îndoială.
Adesea, el nu a fost de acord cu Putin. Dar acesta din urmă nu a luat-o niciodată la inimă. În anii 1980, Zyuganov, un membru al PCUS, a rupt chiar programul de reformă al secretarului general Mihail Gorbaciov de „glasnost” și „perestroika”.
Poate părea un paradox, dar comuniștii buni fac de fapt mari naționaliști.
Ziuganov s-a opus implicării occidentale în Siria și a sprijinit operațiunile militare speciale ale Rusiei în Ucraina, acuzând NATO de planuri „de a înrobi Ucraina” pentru a crea „amenințări critice la adresa securității Rusiei”. El a susținut apelul lui Putin pentru „demilitarizarea și denazificarea” Ucrainei.
Ziuganov a scris odată într-un articol de opinie din New York Times: „Am restabili puterea statului rus și statutul său în lume. Acest lucru ar face politicile sale incomparabil mai previzibile și mai responsabile decât sunt astăzi.”
Acum, s-ar putea spune, acesta este „putinism” nevoalat. Ziuganov consideră că Rusia deține „rolul unic de pivot și punct de sprijin” al Eurasiei.
Deloc surprinzător, Zyuganov s-a opus privatizării industriilor de stat și s-a angajat să restabilească controlul statului asupra economiei. Dar, într-o îndepărtare revigorantă de dogma sovietică, el a făcut și din agricultura un obiectiv principal al partidului comunist, în special lipsa sprijinului statului pentru regiunile rurale.
Este meritul lui Putin că nu a avut nicio reținere în a se împrumuta de la platforma lui Ziuganov și își propune să-l consulte, să-i urmeze sfatul, în timp ce îndreaptă Rusia fără rușine către o țară capitalistă care a terminat cu socialismul.
În mod interesant, Zyuganov susține, de asemenea, că Rusia ar trebui să învețe din exemplul de succes al Chinei și să construiască socialismul rus. I-a încurajat pe membrii partidului să citească lucrările alese ale lui Deng Xiaoping. Și este cunoscut că, dacă țara sa ar fi învățat mai devreme din succesul Chinei, Uniunea Sovietică nu s-ar fi dizolvat.
Privind în urmă, cel mai frumos moment al lui Zyuganov a venit la mijlocul anilor 1990, când, epuizat și dezamăgit de șocul și venerația provocate de avântul lui Boris Elțîn către piața liberă și capitalism, care a distrus viețile unor părți vaste ale societății obișnuite cu o viață adăpostită și previzibilă, rusii s-au înghesuit în Partidul Comunist la alegerile prezidențiale din 1996.
De fapt, candidatura lui Ziuganov a crescut până la un punct în care aproape că părea că Rusia revendică socialismul. În acel moment, Bill Clinton a coborât la Moscova cu Man Friday, Strobe Albott. Alarmat de ceea ce au văzut, Clinton s-a întors la Washington și a aprobat o foaie de parcurs pentru a asigura o victorie a lui Elțin, chiar și în FMI. Clinton a desfășurat experți americani ca manageri de campanie ai lui Elțin, care erau bine versați în zen-ul alegerilor democratice. Restul este istorie.
Dar Zyuganov nu a arătat niciodată ranchiune sau amărăciune. De fapt, nu a ocupat niciodată funcții publice. Dar apoi, el poate privi înapoi cu satisfacție că, la 80 de ani, el este văzut ca eminența gris în politica rusă – în timp ce reputația lui Elțin este în mare degradare.
Marea întrebare este, despre ce este democrația?
Este vorba despre organizarea regulată a alegerilor?
Tocmai am vizitat Iranul timp de o săptămână ca parte a unui grup de observatori pentru a asista la sondajul rapid de vineri. Singurul lucru care m-a intrigat cel mai mult a fost lista cu șase candidați care a fost pregătită cu atenție de Consiliul Gardienilor pe baza angajamentului unui potențial candidat față de ideologia națională și sistemul de guvernare pe care Iranul l-a ales în înțelepciunea sa după tumultoasa Revoluție Islamică din 1979.
Procesul subtil este probabil o reflectare a minții „islamice persan-șiite”, dar odată ce cei șase candidați (care includ un cleric) sunt anunțați, urmează condiții echitabile. S-au desfășurat cam o jumătate de duzină de dezbateri TV pentru a se asigura că oamenii au făcut cunoștință cu candidații.
Este o parodie a adevărului că numai conformiștilor li se permite să concureze la alegerile din Iran.
Este aproape imposibil să aranjezi președinți la comandă. Experiența arată că, odată aleși în funcții înalte, unii dintre ei chiar aveau tendința să se comporte ca Thomas Becket, care, după ce a devenit arhiepiscop de Canterbury, și-a luat slujba prea în serios pentru confortul regelui Henric al II-lea. Desigur, astfel de lupte epice nu se termină niciodată fericit.
La cealaltă extremă se află varianta bizară a permiselor pentru „pluralism politic” în SUA. Un candidat în vârstă de 81 de ani și celălalt de 78 de ani și ambii obsedați să arunce calomnii unul împotriva celuilalt. Cel mai bun pariu al lui Trump este că Biden arată „strâmb și senil, în timp ce refrenul acestuia din urmă este că adversarul său este în mod congenital necinstit.
Un al treilea candidat, Robert Kennedy Jr., deși un om de idei și gândire proaspătă – sau, din această cauză, este considerat nedemn de inclus în dezbaterea națională cu privire la pledoaria înțeleasă că este un „candidat independent”!
Rezultatul este un reality show al falimentului sistemului politic american. Coincidență sau nu, Putin i-a acordat onoarea națională lui Zyuganov în aceeași zi în care Trump și Biden s-au desfășurat în numele pluralismului democratic.
in mod tehnic
granitza cu Federatia Rusa
e in jurul Ambasadei…..
Rusia plus „stanurile” se intind pe 17 milioane km2-,imensele bogății aflate aici, pe sol si subsol, sunt departe de a fi valorificate si exploatate pe deplin!
Vor fi când Rusia va deveni colonie a Occidentului, precum România, dar asta nu se va întâmpla niciodată, e visul fantasmagoric al occidentalilor in frunte cu SUA….Granita cu rusii sau cu ucrainenii, e totuna, insa e mai rău cu uctainenii