Universitatea București a decis deja apartheidul sanitar, prin instrumente administrative ilegale, “întemeiate” pe acte normative infralegale care completează anti-constituțional legea – reamintesc că în România, vaccinarea (încă) nu este obligatorie prin lege. De asemenea, reamintesc că, așa cum rezultă din art.53 din Constituție, restricțiile de drepturi și libertăți sunt permise numai dacă sunt temporare și dacă sunt decise prin lege, ca act juridic al Parlamentului.
Precum se vede, măsura se întinde pe tot anul universitar, ironia maximă pentru “imunizați” fiind că zertifikatul european de vakseenare va fi valabil doar până la 30 iunie 2022 (când, probabil, va fi fost necesară a șaptea doză de vakseen).
De asemenea, măsura privește studenții, cadrele didactice și personalul administrativ și non-administrativ. Dacă rata de vakseenare se menține la 47% (cât e acum în București), sunt curios cu ce personal își va putea derula UB activitatea și, mai ales, câți studenți (care nu sunt de acord cu vakseenarea devenită obligatorie prin ușa din dos a legii) vor mai fi dispuși să achite taxe pentru a veni la cursuri.
În orice caz, preambulul măsurii este de un cinism (sau de un comic grotesc) rar – se susține că “măsurile” ar fi destinate a asigura un învățământ de înaltă calitate și un acces echitabil la actul educațional… Oare ce profesor de drept, sociologie sau psihologie de la UB o fi capabil să dea justificări acestei aberații, fără să roșească și fără să fie în prealabil supus intimidării?
Măsura, integral, în comentarii.
PS Vakseenul nu este eficient contra noilor variante, deci va trebui refăcut sau repetat la infinit. Testele nu sunt fiabile, neavând aptitudinea de a face distincția între gripă și covid (o spune CDC din SUA, oficial).
PPS În Franța se derulează o instrucție penală cu privire la persoanele și instituțiile care au pus pe piață un vakseen care nu este autorizat de autoritățile franceze decât din luna iulie 2021 (autorizație neregulată, căci produsele vizate nu au aceeași denumire comercială și științifică cu cele din autorizația condițională emisă de birocrația bruxeleză și, în plus, nu sunt trecute în nomenclatorul medical francez). Acuzația susține că, în ciuda acestei uriașe probleme, autoritățile totalitarist-sanitare franceze au impus vakseenarea, au segregat populația și au cheltuit zeci de miliarde pe stocuri și logistică, punând la pământ democrația și făcând praf structura capitalistă a economiei. Vă țin la curent cu asta, dar anunț că pun niște întrebări similare legate de autorizație, pe care le voi trimite ANM și INSP zilele următoare.