Gheorghe Mateevici, îl pune la punct pe impostorul Petre Clej

 

Vă răspund cu întârziere în documentarul Dv. radiofonic din 04, 11 și 18 iulie 1998 și apărut în revista 22 numărul 30/1998. Titlul este foarte sugestiv pentru o parte din populația care era în perioada 1940-1941 în Basarabia. De ce nu și drama românilor din acea perioadă și din acel loc ? Domnule Petre Clej, pentru a face un documentar radiofonic este bine să fii foarte documentat și să cunoașteții de asemenea și istoria din epoca respectivă pe care vrei să o prezinți cititorilor sau ascultătorilor. Ce ai prezentat dumneata a rămas ln coadă de pește, fiecare înțelege ce vrea, în funcție de ce parte a baricadei este.

Eu voi încerca să prezint din cele știute și trăite de mine și cunoscute din diverse documente, ceea ce s-a petrecut în Basarabia, Nordul Bucovinei și Ținutul Herța în perioada 1940-1941. S-o luăm metodic:

României i s-a impus în 1923 să dea drepturi egale tuturor evreilor care au rămas pe teritoriile ce fac parte din România Mare, după Marea Unire de la 1918.

V-afi pus Dv, sau unii istorici întrebarea „de ce autoritățile române din acea perioadă nu doreau să dea tuturor minorităților intrate în componența noului stat România Mare, drepturi egale și depline ca ale poporului roman ?

Să luăm ca temă documentarul Dv. Știti că în perioada 1917-1918 până la unirea Basarabiei cu patria mamă, evreii de acolo au jucat un roi ingrat? Ei au fost cei care au condus, începând cu anul 1917 luna februarie, când s-a instalat regimul burghezo-democrat al lui Kerenski în Rusia, toate mișcările de înăbușire ale populației românești pentru unirea cu țara.

Datorită lor au fost asasinați mulți patrioți români, dintre cei care au făcut propagandă pentru alipirea Basarabiei la patria mamă, culminând cu execuția unuia dintre cei mai mari patrioți români Semeon Murafa.

Să luăm acum Transilvania:

Știti foarte bine că în Ungaria între 1917-1918 a început revolutia bolșevică care a fost condusă de Bella Kuhn. Cine erau cei care se erijau în mari comisari politici și conducători absoluți ai revoluției ? – Evreii. Știti câte victime au dat acești revolutionari ?

-Cercetati !

Puteau conducătorii români din perioada dedupă unirea din 1918 să acorde drepturile tuturor minorităților ? În 1923 li s-a impus acest lucru de către America, Anglia și Franța. La un an , mai precis, 1924 , la Tatar Bunar, în sudul Basarabiei, comisarii bolșevici de origine evreiască au încercat să producă o revoltă, care să ducă în final la alipirea Basarabiei la URSS. Acest lucru nu s-a întâmplat..

Grevele din 1929 și 1933 au fost stipendate de URSS cu miliarde de lei aduși pe căi ocolite în România și de care se ocupau de distribuire familia Pauker.

Ce s-a întâmplat cu acești bani , nimeni nu vrea sä știe. Căci în mâinile greviștilor nu a ajuns nici un ban, în schimb au apărut milionari evrei, care au făcut fabrici sau bănci.

Un beneficiar ai acestor bani a fost fratele lui Pauker, care a devenit mare bancher.

Domul Radu loanid, de la Muzeul Holocaustului de la Washington spune ca în 1938 200.000-250.000 de evrei nu au fost asimilați, urmare cărui fapt și-au pierdut drepturile politice. Probabil, Dumnealui nu cunoaște, sau nu vrea sa cunoască, faptul că România era singura țară din Europa care primea emigranți, până la cel de-al doilea Război Mondial. Ori, și în anul 1938 și 1939 evreii din Polonia, Cehoslovacia și URSS veneau în valuri succesive în România pentru că aici era mai bine și se putea câștiga ușor și rapid, ajungând la un trai mai bun și la multă libertate. Acești emigranți trebuiau să respecte și să întrunească anumite condiții, pentru a deveni cetățeni români. Probabil anul 1938 i-a găsit pe foarte mulți în situația de a nu întruni condițiile solicitate de statul roman, spre a deveni cetățeni români. Doamna Sonia Palti nu a suferit decat o lună sub Legea Goga- Cuza întrucât după aceea s-a intrat în normal. Adică evreii au început să învețe în liceele și școlile unde doreau. Pe mine mă miră acest lucru, întrucât târgul de unde sunt – Ungheni a existat o școală primară numai pentru evrei, iar cei care doreau să îvete la școlile de predare în limba românâ, o puteau face fără nici o restricție. Ba mai mult, exsista și un gimnaziu in care învațau 98 % evrei și doar 2 % români. Cu toate acestea nu a fost închis în perioada 1938 iar evreii sa fie dați afară.

Și acum să ajungem la fatidicul an 1940.

Prin Pactul Ribbentrop – Molotov, de la data de 23.aug.1939 s-a făcut o nouă împărțire a Europei. Efectul acestui Pact, a fost un dezastru pentru statul Român prin pierderea de substanțiale teritorii care au fost luate de URSS, Ungaria și Bulgaria.

Dar să vedem ce s-a întâmplat în România înainte de 28 iunie 1940 știut fiind că în armata Germană peste 20 de ofițeri superiori, generali și chiar un mareșal erau fie evrei, fie căsătoriți cu evreice. Ba mai mult , exista un batalion SS format numai din evrei.

Acest lucru s-a resimțit și în Basarabia. În anii 1938 -1939 și chiar după.

Familii întregi de evrei bogați au părăsit Basarabia și fie că au plecat în Palestina, sau în alte țări. Și în târgul Ungheni au părăsit peste 10 familii de evrei bogați, spre Palestina și alte părți ale lumii. Întrebați “de ce părăsesc Țara” ; răspunsul era invariabil. -”Vin timpuri grele pentru toți”.

Deci ei știau, cu doi ani înainte, ce se va petrece cu țara noastră, informati fiind de evreii care făceau parte din vârfurile armatei Germane. Diplomatii noștri din perioada respectivă nu cunoșteau ce se va întampla cu țara noastră peste 2 ani, cât cunoșteau evreii care se puneau la adăpost plecând în alte părți.

Și acum să vedem ce s-a petrecut în Basarabia, Nordul Bucovinei și Ținutul Herța în perioada 28 iunie orele 13 – 30 iunie orele 13 1940. Bande de tineri și chiar vârstnici evrei fie ei personal fie ca conducători de bande formate de evrei ucraineni, ruși și bulgari au trecut la asasinarea civililor și la dezarmarea armatei române în retragere, care aveau ordinul expres de a nu deschide focul. Acest lucru a fost știut de evrei, și l-au folosit pentru a batjocori armata română, spre a o dezarma pentru ca în final să omoare o parte din ei. Se pune întrebarea -”Ce armată din lume ar fi admis acest lucru ?” Cum pot evreii să spună că nu au facut acest lucru? Ei chiar cred ca nu se cunoaște ce au făcut ? Nu există documente scăpate de cei care au încercat să le distrugă ? Ne sunt destule mărturii a celor care au vazut cu ochii lor cum au procedat evreii din ținuturile cedate URSS-ului cu armata română, și cu populația civilă română ?

Când la 6 iulie 1940 la Chișinău se serba festiv ocuparea Basarabiei, iar în tribună se afla generalul Timoșenko, N.S. Hrușciov, primarul Chișinăului și Mahlis, șeful NKVD și călău al Basarabiei, armata română făcea bilanțul ostașilor care au fost dezarmati și opriți pe teritoriile cedate. -Stiți câți soldati au dispărut atunci ? și nu se știe nici în ziua de azi ce s- a întâmplat eu ei ?- Peste 32.000 de ostași. Cine este răspunzător de asta ?

Se pune întrebarea : “ Cine au fost cei care au batjocorit armata și poporul romăn în această scurtă perioadă de doua zile ? – Românii sau evreii din ținuturile ocupate de sovietici ? Astăzi evreii pretind ca nu ei au atacat pe romani și armata română. Dar să nu uităm că România după primul război mondial și până în 1948 a existăt partidul Mișmar evreiesc care avea ca deviză “ sionism-socialism “. Deci practic, toți evreii erau sioniști și totodată erau și socialiști. Trecerea de la o extremă la alta se făcea după necesitățile de moment ale evreilor. Partidul evreiesc Mișmar s-a autodesființat în anul 1948 întrucât și-a îndeplinit misiunea din România, pentru unii evrei sionism, pentru alții socialism.

O mare parte a evreilor a plecat în Palestina, iar o parte a rămas în România pentru a putea ocupa toate posturile din administrația de stat sau întreprinderi. De asemenea marea majoritate a evreilor rămași în România au căpătat titlul de ilegaliști PCR.

Ceea ce s-a întâmplat de la data de 30 iunie 1940 orele în diverse localităti din Moldova cu populația evreiască și ceea ce a facut armata română în retragere din ținuturile ocupate de sovietici a fost o refulare pentru ceea ce au văzut, cum s-au comportat evreii cu ostatici români cei care dețineau 98 % din comerț, mica și marea industrie și bäncile în mâinile lor.

Când vezi camarazi de-ai tăi eu ochii scoși, eu burțile spintecate, împușcați în ceafă, îngenunchiați când au văzut preoți arși de vii, nu te apucă revolta ? .

Evreii din Israel ar admite așa ceva ?

În ce privește felul cum au primit evreii, din ținuturile cedate sovieticilor pe ostașii lor, este știut. Toți cu mic cu mare, în toate orașele și târgurile Basarabene au ieșit cu steaguri roșii și lozinci, ba unii dintre ei aveau bresarde roșii cu Steaua lui David pe ele ca să arate astfel atașamentul lor față de puterea sovietică.

Și acum să mergem mai departe:

După abdicarea Regelui Carol al II-lea, legionarii preiau puterea în mâinile lor în România. Singurul care s-a angajat să salveze țara din prăpastie a fost generalul Ion Antonescu. Nimeni nu și-a asumat răspunderea în acea clipă crucială pentru destinul poporului român. Nici Puterile Aliate Anglia și America nu s-au pus chezași pentru țara noastră. Am fost lăsați în voia sorții. Generalul Ion Antonescu a trebuit să accepte o guvernare cu legionarii care, în final, s-a terminat prost pentru ei. Rebeliunea legionară din ian.1941 a pus capac pretențiilor lor criminale. Începând cu românizarea averilor evreiești și cu trimiterea lor la muncă obligatorie. Această muncă o făceau și elevii și studenții români în vacanțele lor, dar sub denumirea de” muncă de folos obștesc” : deci toată lumea muncea. În timpul rebeliunii au fost executați 121 de evrei, dar se pune întrebarea :

“Câți români au fost executați de legionari ?” Aceeași legionari care au făcut progromuri în timpul rebeliunii, sunt tot aceiași care, după 1944 au întârit rândurile PCR la chemarea Anei Pauker. Se știe că cei ce au îmbrăcat cămașa verde după 09.09.1940 erau în majoritate oameni fără căpătâi sau aventurieri. Dovada că acești oameni au întărit PCR-ul și din rândul lor au ieșit torționari de tipul Țurcanu de la Pitești.

Ceea ce s-a întâmplat la 22. 06. 1941 cu evreii din lași se știe precis, cine au fost cei care au instigat și care au asasinat pe evrei. Au fost germanii și elemente dubioase din sânul populației civile care au și fost condamnate la închisoare de regimul Antonescu.

În ceea ce privește lagărele din Transnistria, să fie bine știut, că orice armată din lume își acoperă spatele frontului atunci când este atacată și în special de civili. Legile războiului sunt dure. Citiți drepturile armatelor în timp de război din anul 1906 și după asfel vă veți edifica că în România nu a existat holocaust, ci autoapărare. Când ești atacat ripostezi prin orice formă și prin toate mijloacele.

Și acum să trecem la anul 1944 și după.

La 04 .04.1944 la orele 10,30 dimineața aviația americană bombardează Bucureștiul începând de la triajul de la Chitila și terminând cu Gara de Nord. Toate liniile erau pline cu trenuri de refugiați din Moldova, Basarabia, Bucovina și Herța români și evrei care fugeau din fața frontului. Bombardamentul a fost barbar și fără nici un discernâmânt fiind omorâți civili și nu distruse objective strategice. Au fost mii de morți nevinovați, printre care și evrei. De ce evreii nu acuză America de holocaust după cele petrecute la 04 04.1944 ? De ce evreii nu acuză sovietele de holocaust ținând cont că zeci de mii de evrei au fost deportați din ținuturile ocupate de la români și trimiși în lagărele din Siberia, Kazahztan, etc. și unde mulți din ei au fost asasinați sau au murit de foame și frig ?

lată și 23. August 1944.

Ce au adus sovieticii pe tancurile lor ? Pe Ana Pauker, Walter Roman și alții ca ei care împreună cu cei din divizia Tudor Vladimirescu au întronat comunismul în România. Apropos, cei din divizia Tudor Vladimirescu în marea lor parte erau din cei ce trecuseră în timpul războiului prin lagărul de la Sărata. Acest lagăr era făcut pentru hoți, tâlhari și dezertori din armata românâ. După o instruire de 3 luni erau trimiși pe front iar ei dezertau din nou trecând la inamic. Pe acești oameni se bazau cei ce vindeau țara sovieticilor.

Să mergem mai departe : din 1944 și până în prezent. Cum s-au comportat evreii cu românii ?

În primul rând să luăm tineretul evreu din România după 1944, în special cei născuți între 1926 – 1931. La recrutările făcute pentru armata românâ, la cercurile de recrutare teritorialä toți fără excepții au declarat că au depus acte de plecare în Israel. În realitate ei au rămas pe teritoriul Țării au ocupat posturi foarte bune și grase în diferite instituții ale statului. lată patriotismul lor față de Țara naostră și loialitatea față de poporul român. Să vedem în Biroul Politic al PCR, cine era după 1944 : Ana Pauker, Leonte Răutu, Iosif Kișinevski, Teohari Georgescu, Vasile Luca, Gheorghiu Dej, Emil Bodnăraș. Câti români și câți străini ?

Cine erau primii torționari ai celebrei noastre Securități înainte și după înființare ? Nicolski, Pintilie, Weiss, Dulgheru, Sepeanu și alții. Nici un român.

Cine a pus mâna pe toate instituțiile de cultură, presă, academie etc.. ?

Familia Toma, Brucan, Sidorovici, Roller, Pik, Norman Manea și alții ca ei. Ca români care au trădat interesele românești au fost: Sadoveanu, Paraschivescu Bălăceanu, Constanța Crăciun, Miron Constantinescu, Grigore Geamănu, Petre Constantinescu lași șa.

Știu oare Dl. S. Brucan, Sorin Toma și Norman Manea și alții ca ei „câți români au trimis la moarte prin articolele lor în care propagau ura între români și proslăveau lupta de clasă” ?

Mareșalul Ion Antonescu știa că soția lui S. Brucan, Alexandra Sidorovici vorbea la postul clandestin de radio „România Liberă” în timpul războiului în care erau incitați soldații să dezerteze iar restul populației să se revolte împotriva conducerii statului. Cu toate acestea Mareșalul I. Antonescu a dat ordin ca ea să nu fie arestată. Așa s-au comportat evreii la rândul lor, cu Mareșalul ?- Nu. Evreii l-au acuzat de holocaust în care au pretins că au fost asasinați 200.000 de mii din ordinul lui. La proces nu i s-a permis să prezinte dovezi din care ar fi reieșit că nici pe sfert nu au fost victimele lui iar cei executați au intrat în legile războiului pe care îl aplicau toate Țările beligerante. Povestea cu cei 200.000 de evrei asasinați de români, va fi rapid elucidată de către istoricii din Țară și stăinătate în baza documentelor existente în perioada respectivă fie la Siguranța Statului fie la Serviciul de Informații al Armatei Române. De întrebat Dl. S. Brucan și soția sa ce au făcut cu documentele Siguranței Române pe care ei au pus mâna și ce a mai rămas din ele ?

Și acum o întrebare pentru. Dv. Dle Petre Clej. Este admis în orice Țară din lume ca un cetățean ca S. Brucan să facă poporuI român prost iar mai recent să-l facă și hoț și să nu fie tras la răspundere? Este admisibil ca Dl. Petre Roman președintele PD să facă jocul în stilul Partidului Mișmar când cu opoziția, când cu coaliția ?. La el nu este de mirare. Așchia nu sare departe de copac.

ȘI acum la încheiere, părerea mea este ca evreii să înceteze cu holocaustul din România întrucât el nu a existat și până nu vor dovedi că nu ei au atacat pe români în perioada 28.06., orele 13, 00 pâna la data de 30 iunie orele 13.00 anul 1940, până nu vor spune cine a dezarmat armata românâ în acea perioadă și ce s-a făcut cu cei 32.000 de ostași în ținuturile cedate sovieticilor care au fost dezarmați și asasinați de ei, nu au dreptul să vorbească de holocaust pe acest pâmânt.

Solicit ca în viitor Comisia Națională a Audiovizualului să interzică apariția pe micile ecrane a acelor filme în care este batjocorit și terfelit poporul roman ca hoț, criminal și creator de holocaust. De asemenea să nu mai apară la TV, și să nu se mai transmită la radio emisiuni ale indivizilor care au dus si duc țara noastră spre haos.

Evreii trebuie să plătească poporului român despăgubiri de zeci de miliarde de dolari pentru răul care l-au făcut începând eu 28 iunie 1940 și până în prezent. lar cei care se află ln Israel să ridice o statuie a Mareșalului Antonescu în portul Haifa cât statuia Libertății de la New York pentru cä i-a scăpat de la holocaust.

Gheorghe Mateevici

Nota redacției – Tot sper să am banii care să-mi permită publicarea textelor rămase de la Gheorghe Mateevici, nepot al poetului, persoană cunoscătoare a problemei evreilor din Basarabia, din România!