Domnule Președinte Volodimir Zelenski,
 
   Aveți șansa de a acționa pereventiv în favoarea Ucrainei Dacă nu acționați, veți pune România și Alianța NATO în fața unor majore dificultăți. 
    Este clar pentru toată lumea, dacă Rusia ocupă Odesa, își extinte de-ndată controlul militar asupra țărmului maritim al Basarabiei. Moscova a ocupat deja Insula Șerpilor. Cu această extindere, va avea avantaj teritorial strategic asupra țărmului maritim al României și al Alianței NATO? Prin ocuparea Odesei , Rusia va avea drum deschis, va anexa partea de sud a Basarabiei (dintre țărmul maritim și Republica Moldova) va intra în Transnistria, provincia prorusă din Republica Moldova, în care are armată de ocupați, va invada nordul Basarabiei și nordul Bucovinei. URSS își va reface astfel granița de apus. 
    Planul militar al Moscovei, de dinainte de a începe conflictul militar cu Ucraina avea ca scop anexarea, încorporarea Ucrainei în Federația Rusă. Moscova nu a renunțat la acest plan. Nu va renunța. 
     Domnule Președinte Volodimir Zelenski, aveți șansa de a salva Ucraina. Basarabia , nordul Bucovinei au fost anexate de cătree URSS conscință a Pactului Militar dintre URSS și Germania nazistă, pact semnat de către miniștri de externe Molotov și Ribbentrop. Basarabia, nordul Bucovinei, Ținutul Herța și Insula șerpilor sunt partea de răsărit a Românie anexată de către URSS. Restituiți acum, României, în mod necondiționat, partea de răsărit a României. 
      Acționați preventiv în favoarea Ucrainei.
 
Societatea Culturală București-Chișinău, Președinte Gheorghe-Gavrilă Copil