„Puteți conta pe prietenia noastră cu Israel, dacă există relații corecte între noi”, spune George Simion, șeful partidului naționalist AUR, într-un interviu exclusiv.

Am primit comentarii aspre la adresa lui George Simion pentru declarațiile făcute unei obscure publicații din Israel. Titlul comentariilor este cel de mai sus. Îl mai scriem o dată: „Puteți conta pe prietenia noastră cu Israel, dacă există relații corecte între noi”, spune George Simion, șeful partidului naționalist AUR, într-un interviu exclusiv”.

Ce putem obiecta față de afirmația lui George Simion ca lider politic?! „Dacă există relații corecte între noi!” Iată condiția pe care o pune orice lider naționalist relațiilor cu alte stat, inclusiv Israelul! Perfect corectă!

În rest, textul interviului este mai puțin clar, poate că este și vina traducerii. Sunt declarații date unui ziarist de un personaj politic, nu este doctrină de partid. La un moment dat George Simion admite să existe buni români care au o părere bună despre personaje ca Ion Antonescu, Zelea Codreanu sau Nicolae Ceaușescu! O atitudine din nou corectă! Nu-i condamnă, nu le interzice poziția adoptată!

Putem să-i reproșăm afirmații despre holocaust? Putem să-i reproșăm lui George Simion că nu are poziția subsemnatului Ion Coja sau a lui Miron Manega?! Nu avem acest drept! Un lider de partid care urmează o strategie proprie cu scopul de a accede la putere are motivația sa, mai mult sau mai puțin deschisă, mai degrabă secretă, pe care nu avem dreptul să ne grăbim s-o judecăm, comentând un grupaj succint de declarații, destul de ambigue, care nu pot avea greutatea unei doctrine oficiale!

Comparând cu poziția altor lideri de partid, constatăm că George Simion nu evită să primească întrebări dintre cele mai dificile, la care, de bine, de rău, dă răspunsuri acceptabile. Să nu sărim la gâtul lui George Simion pe motive lipsite de temeinicie. Să luăm aminte la întreaga sa activitate, până acum benefică, corectă și promițătoare!

Lăsați deoparte fleacurile!

ION COJA