George Simion acuză: UE merge pe calea totalitarismului. România nu trebuie să mai intre sub o dictatură imperială. Sub nicio formă!
Călin Duma Carp
20/01/2024

Președintele AUR, George Simion, critică actuala conducere a Uniunii Europene, acuzând-o de faptul că merge „pe calea totalitarismului”.

Într-un articol de pe georgesimion.ro, deputatul acuză UE pentru că dorește să-i ia dreptul de vot al Ungariei, pe motiv că are alte idei despre ajutorarea Ucrainei.

„Deși avem multe de împărțit cu Ungaria și Viktor Orban, nu pot să nu observ că Budapesta este pedepsită, în mod totalitar de către Uniunea Europeană pentru că are altă părere sau pentru că își vrea banii, care sunt de drept, ai săi.

Uniunea Europeană afirmă că una dintre valorile sale fondatoare este democrația. Despre ce democrație vorbim când este vorba să ameninți cu anularea dreptului de vot al unui stat membru, pentru că are altă opinie decât majoritatea?

Democrația înseamnă pluralism: înseamnă să auzim și ce nu ne place sau ce nu ne dorim. Sub conducerea „luminată” a doamnei von der Leyen, democrația a ajuns precum libertatea de circulație, în pandemie: condiționată de aderarea la supunerea față de șefia Comisiei Europene.

Repet, aici nu este despre Orban sau despre Ungaria: este despre un principiu. Dacă azi i se întâmplă Ungariei, înseamnă că mesajul e că orice țară își exercită drepturile suverane consfințite prin tratate va fi tratată la fel”, a scris Simion.

Președintele AUR s-a referit și la cazul Poloniei, acolo unde noua putere – pro-UE – a trimis Poliția peste televiziunea de stat și a fost sancționată de Instanța Supremă de la Varșovia, fără ca UE să comenteze.

„Nu pot să trec peste ceea ce s-a întâmplat în Polonia, acolo unde conducerea pro-UE a lui Donald Tusk a pus poliția pe presă, ocolește legea și este sancționată de Instanța Supremă, dar Bruxelles-ul tace.

Unde sunt vocile oripilate privind încălcarea evidentă și strigătoare la cer a statului de drept? Unde sunt ambasadele, unde sunt apărătorii democrației, ONG-urile pline de principii? Liniște. Mesajul pe care-l transmite Bruxelles-ul este că orice abuz este acceptabil, atâta vreme cât este făcut de oamenii săi”, a comentat Simion.

Liderul conservator a criticat și noile inițiative de la Bruxelles, care, în opinia sa, urmăresc să cenzureze vocile dizidente, sub pretextul combaterii „limbajului urii”.

„Nu în ultimul rând, observ că s-a dezlănțuit iar tăvălugul împotriva libertății de exprimare. Sub pretextul combaterii „limbajului urii”, poți fi pedepsit acum și dacă exprimi adevărul biologic conform căruia există doar bărbați și femei sau că un bărbat nu se poate „transforma” în femeie”, a scris Simion.

Domnia sa cere o schimbare la alegerile europarlamentare din 2024: „Avem nevoie de reprezentanți noi, avem nevoie de bărbați și femei capabili să lupte pentru România la Bruxelles, nu de slugile pe care le-au trimis acolo cei de la PSD și PNL.

Dacă nu ne trezim la europarlamentarele din iunie poate fi prea târziu!

România nu trebuie să mai intre sub o dictatură imperială. Sub nicio formă!”