Generalul Ion Costaș pe post de santinelă raportează: „Miroase a praf de pușcă!”

By |2017-09-05T20:04:48+02:005 septembrie 2017|Doctrină naţionalistă, Textele altora|

Generalul Costaș: Suntem într-o stare de amenințare permanentă din partea Kremlinului

 05/09/2017  08:20

Foto: ytimg.com

Republica Moldova este într-o stare de amenințare permanentă din partea Federației Ruse. În aer miroase a praf de pușcă. Declarația a fost făcută de generalul Ion Costaș în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

„Noi suntem într-o amenințare permanentă a Kremlinului că dacă nu facem așa cum doresc ei – nu mergem pe linia Uniunii Vamale, Uniunii Euroasiatice – atunci noi o să o pățim”, spune generalul.

Ion Costaș susține că atât timp cât va exista armata rusească pe teritoriul Republicii Moldova, atât timp va exista conflictul de pe Nistru. „Mâine dacă dispare Armata a 14-a cu munițiile, cu armamentul, cu depozitele uriașe de armament, eu cred că într-o săptămână-două Republica Moldova o să fie integrată”, a declarat generalul.

Potrivit lui, existența armatei ruse pe teritoriul Republicii Moldova a contribuit la consolidarea regimului separatist din stânga Nistrului. Generalul a mai adăugat că în prezent există pericolul unor provocări și autoritățile moldovenești trebuie să fie foarte vigilente.

În opinia generalului, dacă Republica Moldova vrea să fie independentă, primul pas care trebuie să-l facă este să se apropie de structurile Alianței Nord-Atlantice, care ar constitui o protecție și o siguranță de existență a acestei statalități – Republica Moldova.

Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER