„Din păcate, armata nu ne poate apară de inamicii interni.
Contains Link

surena9 hours ago
icannen@yahoo.com92.85.42.202
Generalul Constantin Degeratu, fostul şef al Statului Major, a declarat în cadrul emisiunii ”Dosar de politician” că în cazul unui război, România nu ar putea să se apere în fața inamicului.
”Dacă în noaptea asta e confruntarea cu inamicul, el nu mă întreabă decât ce m-a întrebat în 1940, pe Nistru: eşti în stare să te aperi sau nu? Ridic mâinile – nu, cam nu. (Ascultaţi discursul lui Donald Trump la Varşovia. Nu putea fi ţinut la Bucureşti, să spună la fel. S-a dus la Varşovia, fiindcă acolo, indiferent cum au fost polonezii – într-o parte cleştele rusesc, în cealaltă parte cleştele nemţesc – polonezii au ales să se apere. Cu orice sacrificiu!…)”
Generalul Degeratu a oferit si solutii la situatia in care este armata romana
”Acum, nu mai e de făcut decât atât: proclamarea stării de urgenţă în domeniul securităţii naţionale, aşa cum a făcut Franţa când s-a confruntat cu terorismul (…). E o stare de urgenţă, nu mai e o stare de normalitate. Pentru că pericolul acţiunii militare străine e aici. Este şi în interior – deja inamicul e în interior şi trebuia descoperit până acum. Trebuie proclamată starea de urgenţă şi făcut ceea ce trebuie într-o stare de urgenţă: care este situaţia Marilor Comandamente la ora actual? 30-40-50 la sută fără personal de înaltă calificare – generali, colonei şi locotenenţi-colonei.
Concentrarea rezerviştilor cu obligaţii militare şi completarea acestor funcţii disponibile. Trecerea la organizarea şi completarea Comandamentelor pentru Situaţii de Război. Măcar lecţia din ‘38, ‘39, ‘40 s-o învăţăm. Aceşti oameni care au ieşit cu aceste pensii vin înapoi, au obligaţii militare. Militarii în rezervă sunt mai întâi militari şi pe urmă în rezervă, conform legii şi jurământului militar. Trecem la o structură corespunzătoare războiului: înfiinţarea unui Comandament Operaţional pentru conducerea operaţiilor care ar trebui să urmeze, înfiinţarea a trei Comandamente de Corp de Armată – la Iaşi, Cluj, Craiova, înfiinţarea unui Comandament special pentru Dobrogea. Aici trebuie să vină rezerviştii – 3 luni, 6 luni (…). Nu costă foarte mult, cei care vin în astfel de situaţii îşi vor primi pensia în continuare şi, dacă pensia e mai mică decât funcţia pe care o vor îndeplini, vor primi diferenţa de grad, nu şi soldă şi pensie (…)” sursa: www.b1.ro
Este trist ca avem asemenea militari pregatiti si ii ignoram in reformarea si modernizarea armatei romane,cloana vertebrala a statului roman.