Nr_45. Miercuri, 9 Noiembrie 2016

Libertatea e în mâinile noastre!

Forţele revanşarde care, după procla- marea independenţei noastre, nu ne-au do- rit şi nu ne vor dori binele niciodată, du- minica viitoare vin în faţa electoratului cu candidatul lor socialist Igor Dodon. Acesta  visează zi şi noapte fotoliul de preşedinte, manifestându-se drept politician iresponsa- bil. Afirmaţiile socialistului prevestesc zile anevoioase nu doar pentru societatea mol- dovenească, ci şi pentru relaţiile cu vecinii din Est. În mod provocator şi instigator, Dodon dă de înţeles că Moldova, sub con- ducerea sa, va deveni un stat captiv cu pre- zenţa unei armate străine – în realitate, de ocupaţie – pe teritoriul său. Concurentul afirmă că Peninsula Crimeea este parte a Federaţiei Ruse. Rezultă că Dodon, acest posesor al titlului fals de doctor în ştiinţe economi- ce, în postul de preşedinte va recunoaşte încălca- rea flagrantă a dreptului internaţional şi din start ne doreşte relaţii tensionate, ba, posibil, şi un conflict regional.

Această situaţie o înţelege simplu şi clar chiar şi un student de nota cinci, nu neapărat de la facultatea de drept internaţional. Apropo, cu aseme- nea declaraţii Dodon se manifestă mai mult ca un conaţional şi patriot al unui subiect de peste mări şi ţări şi nu al statului nostru. Prin urmare, acest cetăţean, care se autoproclamă drept promotor al statalităţii, ne pune într-o situaţie greu de imaginat. Nu poate fi trecut cu vederea faptul că zi de zi Dodon lansează numai insinuări şi minciuni, de obicei depăşind bunul-simţ faţă de oponentul său politic, Maia Sandu. Femeia aceasta onestă posedă cunoştinţe profunde, o bogată experienţă economică şi financiară, calităţi pur omeneşti atât de necesare unui viitor şef de stat: integritate, perseverenţă, verticalitate şi o ţinută morală impecabilă. Pe când acest doctor de paie Dodon e în dizgraţie la capitolul omenie şi bun-simţ.

 

 

Maia Sandu, datorită calităţilor sale spirituale şi de specialitate, ca şef al statului, deţine suficien- te pârghii spre a asigura pe plan extern şi intern o schimbare spre normalitate; relaţii benefice cu partenerii occidentali, percepuţi ca prieteni ai Republicii Moldova; relaţii reciproc avantajoase cu statele CSI; consolidarea sectorului de apărare, a ordinii publice şi securităţii; stârpirea corupţiei şi oligarhiei şi garanţia că va asigura cetăţenilor un trai decent. Doamnelor, domnişoarelor şi domnilor, cetăţeni de bună-credinţă, vă îndemnăm să vă prezentaţi pe 13 noiembrie la urnele de vot. Votaţi Maia Sandu! Nu veţi greşi!

General (r) de divizie Ion COSTAS, ex-ministru de Interne şi al Apărării;

General (r) maior de Interne Victor CATANĂ, ex-ministru de interne;

General (r) maior Vitalie STOIAN, ex-şef de Stat-Major al Ministerului Apărării;

General (r) maior Vasile GROSU, ex-şef de Stat-Major al Ministerului Apărării;

 Co;onel (r) Adrei COVRIG, locţiitor al şefului Statului-major  al Ministerul   Apărării.

 

În iad să fim, dar cu ruşii!

 

Dintotdeauna preoţii au fost de partea neamului.Ei au jucat rolul unor paratrăsnete, în care au lovit fulgerele tuturor intemperiilor istoriei. Au fost împuşcaţi în amvoane, au fost deportaţi în Siberii, au fost scoşi din biserici şi mănăstiri, s-au lăsat scuipaţi, umiliţi, batjocoriţi, dar nu s-au dezis de Dumnezeu şi de Neam. Azi preoţii Mitropoliei Întregii (!) Moldove sunt cu cei care le-au închis lăcaşurile sfinte sau le-au făcut una cu pământul, cu cei care i-au izgonit la Polul Nord şi în Kazahstan, cu cei care şi-au bătut joc de Neamul şi Credinţa lor.Ieri erau cu Voronin, azi sunt cu Dodon.
– De ce, părinte, sunteţi cu dracul?, îl întreb pe un popă (mi-e oarecum să-i zic „părinte”, după ce am aflat că umblă din casă în casă făcând agitaţie pentru steaua cu cinci colţuri).
– El a promis că ne va face raiul pe pământ…
– Nu votaţi cu Europa homosexuală, ci cu Rusia pravoslavnică, ne-a îndemnat şi mitropolitul, ca şi cum altceva în Europa nu mai există şi ca şi cum Rusia nu are homosexuali (pe care nu o singură dată i-aţi văzut pe micul ecran organizând demonstraţii chiar în centrul Moscovei). În 1989 am fost împreună cu Ion Druţă, Grigore Vieru şi părintele Petru Buburuz la patriarhul Rusiei Tihon ca să cerem să ne dea un mitropolit de neamul şi de limba noastră, în locul lui Serapion.

 

 

 

 

Preafericitul Tihon ne-a spus atunci:
– Я вам дам молдованина! (O să vă dau un moldovean!)
Şi l-a trimis la Chişinău pe românul Vladimir Cantarean, care era pe atunci secretar la episcopia de la Cernăuţi. La acea întâlnire cele pe care i le-a povestit Ion Druţă patriarhului au făcut să mi se ridice părul măciucă:
– Toţi absolvenţii de seminare şi academii teologice, pentru ca să devină preoţi, trec mai întâi prin patul lui Serapion.
Azi, toţi cei contaminaţi de Serapion de boala sodomiei se declară mari luptători contra homosexualităţii.L-am îndemna pe mitropolit: înainte de a lupta contra homosexualităţii Europei, Înalt Preasfinţite, luptaţi contra homosexualităţii din sânul bisericii pe care cu har şi onoare o păstoriţi!Faceţi ordine mai întâi acolo, părinte, şi apoi – în Europa!Într-un sat care nu are biserică, mirenii sunt împotrivă să li se facă drept cadou un lăcaş de cult adus de dincolo de Prut.
– De ce?, îi întreb pe mireni.
– E românească.
– Dar Dumnezeu e acelaşi. Biserica nu face politică.
– Nu, decât o biserică românească, mai bine deloc, încearcă ei să mă convingă.
– Dar cum vă veţi mântui şi cum veţi ajunge atunci în rai fără de biserică, devin eu curios.Răspunsul lor m-a şocat:
– În iad să fim, dar cu ruşii!
Ce s-a întâmplat, fraţilor, cu această aşchie de popor, dacă ea se vrea şi-n infern, dar să fie cu cei care au rupt-o în două şi apoi în trei, cu cei care i-au răstignit preoţii, cu cei care i-au făcut din biserici grajduri de vite şi case de nebuni?Există oare şi preoţi, din cele câteva mii, pe care îi are această mitropolie devenită antinaţională, care să fi protestat la implicarea atât de murdară a bisericii pe care o slujesc în politică?Ce se întâmplă cu Mitropolia Întregii Moldove, care a trecut deja – aşa cum vrea Dodon şi Moscova – la alfabetul chirilic?! Mitropolia Moldovei editează liturghiere în limba „moldovenească” cu litere ruseşti, silindu-i pe preoţii tineri care nu cunosc alfabetul chirilic să se bâlbâie pe filele lor. Şi asta la 27 de ani de la trecerea scrisului nostru la alfabetul latin!Şi atunci de ce să ne mai mirăm că preoţimea noastră este exemplu de incultură, obrăznicie şi lipsă de dragoste faţă de Neam?!În cărţile sfinte se spune că va veni o vreme când diavolul va intra în altare.Urmărind comportamentul unor preoţi, se pare că acea vreme apocaliptică a venit!În aceste zile preoţii Mtropoliei Moldovei, în frunte cu episcopul Marchel, umblă din casă în casă, ca să-şi îndemne poporenii, băbuţele noastre necăjite şi pe moşnegeii noştri neputincioşi:
– Votaţi pentru Michiduţă!
Adică pentru steaua cu cinci colţuri. Iar steaua cu cinci colţuri este un simbol satanic, deschideţi, prea cucernici părinţi, orice carte despre masonerie şi o să vă convingeţi. Dacă după alegeri poporul nostru se va prăbuşi în hău – în sărăcie, necaz, nevoi, mizerie, robie pentru alte sute de ani, acest lucru se face astăzi cu concursul preoţilor noştri care nu ştiu cărui popor slujesc,

 

 

 

care nu se tem de Dumnezeu, ci – numai de Kirill, care nu se doresc în rai, ci în iad, dar, cum îmi spunea şi omuleanul de care vă vorbeam, cu Rusia.Înalt Preasfinţite Vladimir, depolitizaţi biserica! Nu lăsaţi ca aceasta să fie terfelită, să devină o cocotă a politicienilor de diverse facturi, temeţi-vă de Dumnezeu!Preoţii – să facă politica lui Dumnezeu, nu pe cea a lui Dodon. Ce are comun acest individ fără de Dumnezeu cu Dumnezeul nostru ortodox despre care le vorbiţi credincioşilor?  Nimic. Şi atunci de ce binecuvântaţi Nimicul? Dumnezeu să vă ierte!

 

Nicolae DABIJA