Pixelu Albastru
45 aprobate

mariusneh@yahoo.com
109.100.158.225

 

Ce-ar fi vrut Soviani? Să se sacrifice pesediștii și să meargă frumușel lângă Dragnea, la pușcărie! Și chiar de-ar fi făcut-o, se schimba ceva? Se împrumuta actualul guvern mai puțin! Deveneam brusc o țară independentă dintr-o colonie de mâna a paișpea!

„De la sosirea mea în România, am vorbit de multe ori despre perioada Renașterii în România. Astăzi, România are cel mai mare număr de companii deținute integral de stat din Europa – peste 1.200. Are și cel mai mare număr de companii deținute parțial de stat. România trebuie să continue cesionarea și calea către PRIVATIZAREA COMPLETĂ.(!!!) Guvernul nu dispune de COMPETENȚELE NECESARE pentru a crea si conduce eficient și profitabil companiile.(!!!) Astfel de companii deținute de stat reprezintă o sursă de PATRONAJ POLITIC, de persoane cu conexiuni politice, NEPOTISM ȘI ALTE MEDIOCRITĂȚI.(!!!) Companiile deținute de stat încetinesc economia, adăpostesc corupția, împiedică o concurență corectă și amână creșterea economică.(!!!) Este practic imposibil ca firmele private să concureze eficient cu companiile deținute de stat. Pe întreg mapamondul, s-a dovedit ca piețele libere, economiile private au generat mai multa bunăstare și prosperitate pentru națiunile si popoarele lor decât orice alt sistem.”

(Adrian Zuckerman, discurs cu ocazia acordării Premiilor Consiliului National al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania –CNIPMMR, 30 octombrie 2020)

Dacă Zaharescu ținea discursul ăsta în Franța îl aruncau franțujii în Sena. Nu există companie mare în Franța în care statul să nu fie acționar, în cele mai multe acționar majoritar. Dacă compania este și de interes strategic statul francez este unic acționar.
Să se ducă Zaharescu să le explice și austriecilor de la OMV să privatizeze compania, să nu mai aibă decident statul austriac, pentru că încetinește economia Austriei!
Zaharescu să lase gargara! Din ’90 statul român nu a privatizat nimic ci a naționalizat companiile ce le deținea în favoarea altor state: statul german (E.ON), statul austriac (OMV), statul francez (Engie), statul italian (Enel), statul ceh (CEZ). Să nu mai amintesc de Fondul Proprietatea, că îmi crește iarăși tensiunea!