Frauda electorală pregătită de Băsescu 

 

 

Pe Băsescu îl știe toată lumea cât este de pezevenghi! Firește, constănțenii ca mine îl cunosc cel mai bine ce-i poate capul! Drept care Băsescu s-a ferit să candideze în orașul în care lumea îl cunoaște: la Constanța! La fel au procedat și alți „mari” politicieni, care n-au cerut votul rudelor, al foștilor colegi și vecini!… Știau că nu-l vor obține! Cine îl cunoaște bine pe un Traian Băsescu sau Crin Antonescu nu-l vor vota niciodată!

 

Băsescu știe acum că nicăieri în România oamenii nu-i vor mai de votul! De aceea e de mirare că mai apelează la încrederea publică, a electoratului! Și-a făcut un partid și candidează la parlamentare! Pare un gest de om nebun, lipsit de simțul realității!… Pragmaticul Băsescu nu este însă nebun, ci, cum spuneam, un mare pezevenghi, fără onoare – vezi momentul penibil când se ruga de oameni să nu iasă să voteze la referendum! Un individ fără rușine, mincinos și manipulator! Un personaj malefic prin tot ce face! De aceea nu m-am mirat zilele trecute când am aflat schema electorală pe care Băsescu a pus-o la punct pentru 12 decembrie! Mi-a fost dezvăluită de un colaborator apropiat al individului infam, o schemă simplă, dar costisitoare, ceea ce pentru Băsescu nu contează! La cât a furat este un mezelic prețul pe care este gata să-l dea ca să intre în Parlament, ba chiar și mai departe, în Guvernul care, zice Băsescu, nu se va putea forma fără participarea partidului său!

 

Cum va frauda Băsescu? Va frauda cum a mai fraudat și până acum, pentru el sau pentru PD!

 

Sistemul nostru electoral este vulnerabil în mai toate etapele sale, dar mai ales la baza acestuia, adică în secțiile de vot! Persoanele aflate în secția de vot sunt, în principiu, persoane desemnate de mai multe entități: unii sunt reprezentanți ai partidelor politice aflate în competiție, alții sunt desemnați de autoritățile de stat care au menirea să organizeze alegerile.

Băsescu a creat de-a lungul anilor o vastă rețea de persoane care ajung să fie prezente în secția de vot fie ca reprezentanți ai partidelor, fie ca persoane desemnate de autorități, pe criteriul că au mai fost și la precedentele alegeri. Aceste persoane sunt plătite pentru a fi prezente în secția de vot. Dar multe dintre aceste persone aflate în secția de vot mai sunt plătite o dată și de Băsescu.(Poate că și de alte partide!) De Băsescu în mod sigur sunt plătiți mulți care oficial sunt delegați din partea altor partide, dar care în secția de vot vor fi cu ochii în patru pentru a prinde momentul de neatenție al celorlalți reprezentanți pentru a acționa împotriva legii și în favoarea Băsescului. Firește, dacă vor fi mai mulți în secția de vot plătiți de Băsescu, frauda va fi mai ușor de executat!

 

Cu alte cuvinte, Băsescu are oamenii săi în multe partide, la nivelul cel mai de jos sau la nivelul mediu, al celor care alcătuiesc listele de reprezentanți… Nu listele de candidați! Ei trimit o listă, să zicem din partea PRM, dar lista au primit-o de la oamenii lui Băsescu!

 

Cei care sunt în rețeaua lui Băsescu / PD nu este obligatoriu să se cunoască între ei. Dar în secția de vot ei au posibilitatea să se recunoască unii pe alții și să conlucreze! Cum se recunosc unii pe alții că sunt din aceeași gașcă? În decembrie 1989 purtau toți pulovere!… Dar se pot recunoaște și după alte semne vestimentare sau după culoarea agendei cu care au venit la „servici” ori după anumite gesturi… E loc aici berechet pentru imaginația de care nu duc lipsă alde Băsescu și mafioții săi.

 

Nota bene. Textul de față îl voi trimite și autorităților. Nu-mi dau seama cum ar putea acestea să intervină în apărarea legii. Aparențele de legalitate pot fi ușor simulate. Legea, legea este prost gândită din punctul de vedere al corectitudinii. Și este bine gândită pentru a favoriza încălcarea legii și fraudarea alegerilor. Vorba lui Victor Ponta, din 2004, după al doilea tur al prezidențialelor, despre echipa lui Băsescu, o vorbă pe care eu n-am uitat-o: Au furat mai mult decât noi!…

 

Nimeni și nimic nu-l împiedică pe Băsescu & gașca să mai fure o dată! …Mă înșel? Poate fi oprit Arturo Ui să revină acolo unde nu i-a fost niciodată locul?!

 

Ion Coja