PUNCTE DE BLOCAJ DECIZIONAL IN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Cu toții suntem conștienți ca lucrurile nu merg bine in Romania. Nu merg bine in lume, datorita manipulării fricii oamenilor, legata de „pandemia” care este din ce in ce mai mult legata de o manipulare priceputa a celor care conduc lumea. O analiza mai detaliata a problemelor actuale releva si alte aspecte structurate, ce conduc la rezultatele așteptate de către păpușarii din spatele cortinei. Un prim aspect este legat de mecanismele politice si administrative. Enumăr câteva aspecte legate de parlament, guvern si administrație. Acestea conduc la blocarea deciziilor favorabile rezolvării problemelor :

 

-Cotizarea pentru campania electorală si promovarea imaginii candidaților, scoate la suprafață grupurile de interese, nu experții in domeniu, care nu au avut niciodată bani de aruncat pe imaginea proprie

– Selecția inițială a parlamentarilor nu a ținut seama de nivelul de profesionalism, nici de dispunerea decidenților pe profesii. Consecinţa este slaba reprezentare a diferitelor categorii profesionale si incapacitatea de a lua decizii legislative adecvate.

-Expertiza poate fi adusa de către consilierii parlamentarilor, dar ei nu au dreptul sa participe la ședințe, deşi ei au expertiza necesară, in timp ce parlamentarii nu au timp sa analizeze, fiind prinși permanent in ședințe si întâlniri. Ridicarea mâinii la votare este un act automat toxic daca nu se fac dezbateri si discuții in prezenta consilierilor.

– Lupta politică a partidelor, care anulează coalizarea pentru interesul național. Aceasta conduce la corupție si darea de avantaje pe sub mănă, relaţii pe orizontală si raportarea falsa la vârf, conducând pe parcurs la blocarea dezvoltării economice si vânzarea activelor naţionale către străini.

-Lipsa unei cunoașteri transversale ale bunelor practici internaţionale, ce blochează legile inovatoare ce pot conduce la rezolvarea problemelor.

-Blocarea timpului de studiu cu multiple ședințe si consilii, ce nu mai permit studiile aprofundate necesare. Aceasta conduce la totala superficialitate in analizarea problemelor si luarea deciziilor corespundatoare.

-Ierarhizarea posturilor de conducere făcută prin comanda politica, ce poate ascunde intenții personale sau de grup, ce nu țin seama de interesul național. Un factor primar in aceasta direcție este legat de finanțarea partidelor ce au susținut candidații care au cotizat mult, sa ocupe un post in parlament. In aceste condiții parlamentarii sunt nevoiți sa îşi recupereze banii investiți si in consecinţă sa se alieze la diferitele proiecte ce sunt de interes de grup, nu de interes național.

-Repartizarea ulterioara a voturilor, ramase după alegeri, de către o comisie pusa fără criterii transparente, face ca procentele de reprezentativitate sa fie modificate după bunul plac al unor grupuri de interese. Aceasta face ca actul guvernamental sa fie manipulat de către forțe care nu au de-a face cu interesul național. „Nu contează cine votează, contează cine numără” Nu contează cine numără ci cine anunță rezultatele”. Nu contează cine anunță rezultatele ci cine repartizează rolurile si funcțiile”

-Ignorarea totală a reacțiilor populaţiei sau structurilor profesionale, afectate de deciziile politice, pe durata mandatului.

-Mituirea grupurilor profesionale ce permit manipularea reacțiilor sociale, cu salarii si pensii nesimțite.

-Repartizarea bugetelor locale sau profesionale, astfel încât sa inhibe dezvoltarea sustenabilă, echilibrata si durabilă

-Formarea unor mici structuri politice necesare creării punctelor de instabilitate ce crează majoritățile parlamentare, in funcţie de interesele clanurilor politice si economice interne sau externe.

-Vinderea activelor naţionale către companiile străine cu ajutorul deciziilor guvernamentale, ensclavizarea populaţiei, regim dictatorial

-Legile partidelor politice si constituția au fixat cadrul democrației reprezentative, pe interese de partid. Democrația participativa (caz Elveția) elimina corupția si interesele de grup, dar asigura atenţia pentru comunități si rețelele profesionale. Aceasta permite protecția, nu jefuirea mediului natural. Asigura de asemeni colaborările internaţionale cu majoritatea deciziilor de partea națiunii, nu de partea companiilor străine.

 

Observam ciclul vicios marcat cu un cerc, care produce bâlbe decizionale. Observam mecanismele ce conduc la ruinarea tarii. Realizam ca mecanismele sunt funcționale la acest moment, dar nu înțelegem exact scopul lor la prima vedere, fără o analiza prealabila.

In urma cu aproximativ 5 ani, a fost organizat la Timișoara o conferita a oamenilor de ştiinţă de origine romana, ce trăiau in diaspora. Ei au avut un discurs extraordinar, după prezentarea nivelului valoric al muncii lor. Au spus ceva de genul acesta: ”noi vom reveni in Romania ca sa contribuim la refacerea economiei si vieții sociale dacă se vor îndeplini trei condiții. Prima condiție este legata de educaţie; copiii noștri trebuie să primească o educaţie care să le permită sa performeze in orice universitate din lume. A doua condiție este legata de sănătate; sistemul de sănătate trebuie sa acționeze prompt pentru prevenirea bolilor. A treia condiție este legata de administrație; este necesar ca sa existe birouri specializate in care in câteva ore sa se completeze toate actele necesare pentru inițierea serviciilor oferite de cei veniți din diaspora pentru a dezvolta sectoare, afaceri, etc.” astfel de birouri exista in toate tarile din OECD

Rezultatele le vedem nici una dintre condițiile cerute nu a fost măcar urmărită să fie îndeplinită, ceea ce a condus la blocarea reîntoarcerii in țară a specialiștilor romani formați in străinătate. De exemplu Ministerul Educaţiei unde se afla biroul pentru recunoaşterea diplomelor din universitățile străine, refuză acum să recunoască diplomele medicilor cu studii in străinătate, chiar acum când noi parcurgem o criză medicală fără precedent. Un al doilea exemplu legat de educaţie, este trimiterea copiilor acasă pe motiv de pandemie dar lăsarea sălilor de spectacol, de sport, restaurantelor, etc, deschise. Traumele emoţionale, psihice, relaționale pe care le vor avea copiii prin modificarea regimului lor de învăţare către emancipare motivată, nu sunt luate in calcul. Se dorește oare creşterea emigrației părinţilor si depopularea țării care va fi in curând lipsita de mijloacele de a mai rezista la imigrarea străinilor necesari umplerii locurilor de muncă? Trebuie sa punem in balanță si micșorarea enormă a bugetelor locale si investiției in educaţie.

Este de asemenea revolta medicilor împotriva masurilor pe care le ia sistemul de a creste procentajul morților ce covid din secțiile ATI, puse in corelație cu creşterea salariilor si cu masurile total greșite de acțiune cu cei in dificultate. Toate acestea sunt masuri administrative concepute sa alunge diaspora românească profesionalizată si să slăbească capacităţile țării de revenire. Pot fi date mult mai multe exemple in aceasta direcție. Faptul ca in acest moment exista revolte si demonstrații pe diverse subiecte: 5G, purtarea măștilor, masurile din educaţie, masurile economice, pensiile nesimțite, etc. conduc la doua ipoteze antagonice. Prima ipoteza este ca s-au trezit serviciile româneşti care au depus cândva un jurământ să-si apere țara, fiind informate de intențiile altor servicii străine si a asasinilor economici profesionalizați in afara; a doua ipoteza este ca serviciile străine sunt in totala cârdășie, cu puterea actuala care vrea sa dea ultimul tun desființând tot ce înseamnă națiunea română

A trecut termenul analizelor deșarte, este timpul ca romanii sa se organizeze rapid si structurat in rețele profesioniste capabile de acțiune concentrată. Este momentul sa îşi caute informațiile corecte acolo unde se găsesc, sa nu se mai lase manipulați de posturile de televiziune cumpărate, este vremea sa înceapă să judece cu mințile lor proprii, nu să se lase manipulați ce cei care le servesc reclame comerciale, produse de diverse companii multinaționale străine si pline de texte subliminale. Acestea nu plătesc impozite dar scot un profit enorm din truda romanilor ce devin din zi in zi mai săraci. Treziți-va oameni buni si acționați pentru viitorul copiilor voștri in țara unde au rădăcini milenare

Florian Colceag