Aflu că la Primăria Capitalei a fost agreată propunerea venită din partea unui consilier de a se amenaja în București o piață care se va numi Piața Israel sau Tel Aviv. Locația, în Drumul Taberei, pe la Favorit!… N-am reușit să aflu numele consilierului care a venit cu propunerea, ca să-l felicit! Poate o s-o întreb pe dna Firea cum se numește acest domn, veritabil co-laborator! Dar cum să dau de dna Firea?

Doamna Firea mi-a fost studentă și, deși i-am trimis mai multe semnale de susținere, inclusiv cu sfaturi și sugestii în campania electorală, nu mi-a răspuns la niciunul! Un apropiat al primăriței noastre, mi-a explicat motivul reținerii, al acestui mod greșit de inter-relaționare cu electoratul, cu publicul: Doamna Firea nu vrea să-și strice relațiile cu evreii, care au cam propulsat-o până acum – zic gurile rele din Primărie, nu vrea deci să aibă de-a face cu dvs, despre care toată lumea știe cât sunteți de anti-semit! Ion Coja cine zice, anti-semit zice!… Și nu unul oarecare!

Păcat! Dacă m-aș vedea mâine cu doamna primar, exact subiectul acesta l-aș aborda! Primăria București și evreii!… Dna Firea a dat naștere unui proces civil pe rol în aceste zile, în legătură cu decizia Primăriei de a ceda în beneficiul Institului Wiesel una dintre cele mai frumoase clădiri din București: Palatul de pe Lipscani, de peste drum cu Banca Națională… Decizia a fost contestată în nume propriu de un cetățean din București… Un simplu cetățean! Îmi pun problema de unde atâta curaj în inima unui singur individ, care se pune atât în calea Primăriei, cât și a Comunității Evreiești din România! Aferim, viteazule!

Mi-e teamă că dna Firea face cea mai frecventă greșeală pe care o fac românii când relaționează cu evreii! Eu, ca anti-semit notoriu, cunosc mai bine subiectul și fac o precizare utilă pentru toată lumea: evreii, doamnelor și domnilor, nu sunt toți la fel, toți o apă și-un pământ!… Sunt mai multe feluri de evrei! Și prima distincție pe care o fac, după o experiență centenară, este distincția între evreii cinstiți și evreii necinstiți!
Când ai de-a face cu un evreu, prima întrebare la care trebuie să capeți un răspuns aceasta este: e un evreu cinstit sau un evreu necinstit, excroc, șarlatan, mafiot, găinar, corupt, mincinos etc ?

Cred că dna Firea nu și-a pus această întrebare, a negociat cedarea clădirii cu evreii pe care i-a avut la îndemână, la dispoziție, și le-a arătat bunăvoința cu care sunt evreii obișnuiți în România!… Fără nicio discriminare, ca și când toți evreii ar fi corecți! Oameni de onoare etc! Nu! Nu sunt toți evreii evrei!

Sunt eu antisemit, dar am mulți prieteni evrei! Aleși cu grijă, doar este vorba de neamul ales! Ca și mine, persoane fără rang mare în comunitate! Cum am mai spus-o de mai multe ori, evreii ca și noi, românii, cum necum, s-au trezit deseori, dar mai ales în ultimii ani, conduși de niște lideri penali, incorecți, fără scrupule și fără Dumnezeu, o adevărată rușine a evreimii de pretutindeni! Buni de dat afară din Țară, la braț cu alde Tokes, pentru declarații anti-românești! Alde Florian, Biriș, Ioanid și, ultimul pe listă, Vainer!

Nu lungesc vorba și conchid: evreii din România, ca și românii din România, de parcă am fi fost blestemați împreună, pentru aceleași păcate, sunt conduși nu de evreii/românii corecți, ci de evrei, respectiv români, vestit de incorecți. Se pare că dna Firea cu astfel de evrei a negociat cedarea pe o mie de ani a clădirii amintite! (proverb evreiesc: Unde merge suta, merge și mia!) Nu cu evreii cinstiți s-a pus bine, ci cu niște infractori morali !

Evreii cinstiți sunt foarte supărați – mai exact spus, dezamăgiți, că dna Firea nu și-a dat seama cu ce evrei își pune în cârd! Numai de istoria evreilor nu le arde haimanalelor! Ei știu bine că nu au cu ce exponate să ocupe zeci de camere, vor pune pe pereți câteva fotografii, probabil și fotografii ale monumentelor din România dedicate săpunului evreiesc, și cam atât! Restul, zeci de camere, ce vor face cu ele?!

Să nu le ducem grija! Excrocii ăștia care au negociat cu Primăria umblă acum să obțină, în termeni juridici clari, dreptul de a subînchiria spațiile excedentare, adică peste 80% din spațiul concesionat! În „buricul centrului”, pe Lipscani, spațiul care va fi disponibil pentru a fi închiriat va asigura o sinecură de milioane de euro lunar pentru Florian și gașca sa – gașcă în care intră probabil și câțiva reprezentanți ai onor Primăriei… Din solidaritate multi-etnică între excroci!

Mă întorc la viteazul bucureștean care a dat în judecată Primăria Capitalei pentru modul ilegal și abuziv prin care s-a dat decizia pentru procopsirea unor evrei din categoria aia, nefericită!… Am auzit un comentariu: Pe cine are în spate viteazul?! Nu se poate să nu fie în spatele său niște evrei!…

Mi-a venit să rîd „amar” la auzul unor astfel de vobe, dar mai apoi am luat seama că numai așa se explică curajul aparent nesăbuit al bucureșteanului nostru: îi are în spate pe evrei! Pe evreii care se dușmănesc irevocabil cu Florian și celelalte caiafe!… Evreii cinstiți! Despre ei este vorba! Pe acești evrei i-a supărat/dezamăgit dna Firea!… Cu ei nu ați vrea să vă puneți bine, doamnă Primar?! Sunt tot evrei și ei! Chiar dacă mulți dintre ei nu se feresc să aibă de-a face cu anti-semitul Coja! Mă susțin! Mă încurajează! Mă informează!… Au de ce și îi asigur de tot respectul meu. Nu-i voi dezamăgi!

V-aș sfătui, doamnă Firea, să vă decideți care sunt evreii a căror tovărășie vă e de folos! Dumneavoastră și Primâriei! Ba chiar și României!

ION COJA

PS. Am uitat să precizez că, prin reciprocitate, se va deschide și Piața București la Tel Aviv!… Prin reciprocitate. Eh, așa mai da!…
Și, doi: în textul de mai sus este undeva o virgulă între subiect și predicat! Este bine pusă, după mintea mea! Mi-o asum conștient pe deplin! Rog a nu deranja!