CD
337 aprobate
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
E usor sa tragi in judecatori si sa-i faci raspunzatori de toate relele din tara. Insa Judecatorii functioneaza in baza unor legi care sunt facute de politicieni, iar acestia au avut grija sa le faca in asa fel ca sa-si asigure imunitatea politica de unde pot trada in voie.
Deci ajungand la politicieni, putem spune ca ei sunt aceia dintre noi si ne mai si reprezinta. Poate nu cu adevarat caci voturile sunt numarate cum vor Serviciile Secrete, aceleasi servicii care ii protejeaza si ii aranjeaza pe politicieni ca tradarea de tara si furtul bogatiei nationale sa mearga uns.
Cine este raspunzator de configuratia si componenta Serviciilor?
Noi cei din gloata pentru ca nu stim sa jucam jocul politic al vremii, fie el al Socialismului Multilateral Dezvoltat, fie al Democratiei evolutiv Liberaliste.
Noi nu suntem cu adevarat implicati in acest joc politic desi asa s-ar cuveni.
La scoala ni se pareau simpatici acei profesori care afisau plictiseala si dezgust pentru stiintele sociale si politice, si nu ne-am inghesuit sa le pricepem. Acum ignoranta ne costa cumplit.
Ne-am indepartat de Morala si Religie si am privit spre Democratie ca spre o sfanta salvare ce ne va eleva in straturile superioare ale civilizatiei occidentale, nestiind ca civilizatia aceasta este doar un grad superior de ipocrizie.
Nu am vrut sa fim cu adevarat informati, caci citatele de mai jos o devedesc ca informatiile erau acolo dar noi nu le-am accesat. Ignorata nu este o scuza si mai si costa. Si asta au spus-o multi de-a lungul secolelor.

„Cei care sunt prea destepti ca sa se angreneze in politica sunt pedepsiti fiind guvernati de cei tampiti. ~ Platon

” Unica semnificatie a vietii este sa servesti umanitatea.” — Lev Tolstoi

„Am ajuns la concluzia ca politica este o chestiune mult prea serioasa ca sa fie lasata in seama politicienilor.” ~ Charles de Gaulle

„Mundus vult decipi, ergo decipiatur” – “ Lumea se vrea inselata, atunci sa o inselam” – zic politicienii…

“Sursa raului nu este inegalitatea de drepturi ci falsa pretentie de drepturi egale.” — Friedrich Nietzsche

„Fiecare cetatean trebuie sa fie un soldat. Asa a fost cazul grecilor si romanilor si au reusit sa creeze cate o civilizatie dainuitoare.” ~ Thomas Jefferson

„Cei care au forjat sabiile in pluguri sfarsec prin a ara pentru cei ce nu si-au forjat sabiile.” ~ Benjamin Franklin

„Sa vorbesti despre regularizarea bancilor si sa nu o faci este doar pacalirea oamenilor cu cuvinte frumoase. Sa controlezi livrarea painii sau in general productia si distributia de bunuri fara a controla practica bancara este o absurditate.” ~ Ulyanov Lenin; Pravda, 29 mai, 1917. – Asta a spus-o inainte de revolutia din octombrie, dupa revolutie bancile si-au pastrat insa practica lor secreta.

” Daca stai neutru intr-o situatie de injustitie atunci esti in fapt de partea opresorului.” ~ Arhibishop Desmond Tutu

” Istoria umanitatii devine din ce in ce mai mult o cursa intre educatie si catastrofa.” ~ H.G. Wells, „The Outline of History”

„Corruptissima republica plurimae leges” – „Statul cel mai corupt are şi cele mai multe legi.” ~ Publius-Cornelius Tacitus 55-115

“ Faptul ca politicienii de succes sunt mincinosi nerusinati este nu doar meritul lor ci si al nostru. Caci cand poporul vrea lucruri imposibile fara ca el sa faca ceva doar mincinosii pot satisface asta.” ~ Thomas Sowell

„Noi suntem ipocriti cu totii, nu putem sa ne vedem si sa ne judecam pe noi insine in felul in care ii vedem si judecam pe altii.” ~ José Emilio Pacheco,

„Unica cale de a asigura Libertatea este un guvernamant puternic care sa protejeze interesele cetatenilor si nu sa le tradeze altor interese, dar si un popor suficient de puternic si bine informat ca sa mentina controlul suveran peste guvernamant.” ~ Franklin D. Roosevelt

„Ca sa afli cine te guverneaza din umbra, trebuie sa afli pe cine nu esti lasat sa critici.” ~ Voltaire

„Daca ai de gand sa spui poporului adevarul, trebuie sa o faci cu umor sau te vor ucide.” ~ Oscar Wilde

” Cei ce au abilitatea de a vedea dincolo de umbrele minciunii din cultura lor, nici o data nu vor fi intelesi de mase si cu atat mai putin crezuti.” ~ Platon

„Noi putem cu usurinta sa iertan un copil care este infricosat de intuneric, dar tragedia mare a vietii este cand omul este infricosat de lumina.” ~ Platon

„Este de datoria patriotilor sa-si protejeze tara de propriul guvern” — Thomas Paine

Pentru a schimba Lumea din jurul nostru trebuie sa incepem cu noi insine, sa ne schimbam in primul rand atitudine, sa devenim mai combativi, mai cooperanti si cooperativi. Sa criticam si sa ripostam la injustitii, dar sa si recompensam pe politicienii care fac lucruri bune, deosebite pentru noi.
Nu am vazut nici o manifestatie de suport si incurajare din partea pensionarilor cel putin, in luna iunie 2018 cand PSDul a marit, in pofida tuturor prezicerilor negative, pensiile. Nimeni nu a iesit in strada in orasul sau, in fata sediilor PSD sa scandeze PSD .. etc. Nu sunt PSDist, nu sunt si nici nu am fost vre-o data aliniat nici unui partid politic, inca nu am gasit unul suficient de bun, dar pot aprecia masurile populare si salvatoare facute de partide si constat ca lumea nu rasplateste si incurajeaza asemenea masuri, indiferent din ce parte vin ele.
Este mai usor sa injuri sa hulesti, chiar fara sa judeci decat sa gratulezi si incurajezi o fapta buna.
O fapta buna ramane o fapta buna si rasplatirea ei poate aduce o alta fapta buna. Dar din pacate nu am fost nici invatati si nici educati sa procedam astfel.
Am crezut ca totul ni se cuvine si ca lupta pentru drepturi nu ne apartine. Dar in viata lucrurile stau altfel, pana si pentru Pace trebuie luptat cu arma in mana.
Trebuie sa ne schimbam atitudinea si sa-i invatam pe cei tineri adevaratul mers al vietii, iar scoala sa-i educe, in continuarea celor 6 ani de acasa, in spiritul cunoasterii si al respectului pentru inaltele valori morale.
Asta ar fi o DOVADA de civilism la cel mai inaltator nivel.
Aicea suntem si asta trebuie sa facem.

In general pot comunica si fara citate, asa cum recomanda si N. Iorga, dar in anumite situatii colocviale este mai usor sa comunici si sa convingi cu ideile altora, in special cand ele converg si se completeaza atat de bine.

*

Nota redacției – Interesantă observație: când PSD a dat legea d mărire a pensiilor cu 40% nici un pensionar nu a reacționat în sprijinul PSD. De ce?