Don Pasquale
57 aprobate
pascumoale@gmail.com
149.102.242.198
.
.
Iuliane mai baiete, dar la rand este SUA, la cate crime de agresiune si razboi are ea la istoria ei, ar fi cazul; nu-i asa?
Pana la Rusia incepe cu tarile imperialiste care au stors coloniile cum au vrut.
Dar iata, Dumnezeu le da rasplata. Franta are pe cei din colonii la ea acasa si s-a lasat cu foc si para.
Nici celelate tari imperialiste nu stau mai bine, au dominat lumea cu lux si armate puternice, acum a venit timpul rasplatii. SUA nici ea nu sta mai bine desi e mai tinerica.
Sunt tare curios ce ai sa spui peste cativa ani de aceste foste mari puteri. Ai sa le plangi de mila? Ai sa sufei de nostalgia neimplinirii? Caci dupa cum scrii n’ai apucat sa vezi cu adevarat cum traiesc oamenii in nici una din ele.
Iata aici o prezentare facuta de Global Research:

AMERICA: UN STAT EȘUAT?
— Echipa de cercetare globală

Exemple de aceste state eșuate sunt: Siria, Somalia, Myanmar, Ciad, Irak, Yemen, Republica Democratică Congo, Republica Centrafricană, Iugoslavia, Liban, Afganistan și Sudan. Dar acestea sunt țări foarte sărace. Este de înțeles că multe dintre caracteristicile de mai sus pot apărea în aceste stări. Dar vă puteți imagina că majoritatea acestor caracteristici se aplică și celei mai bogate țări din lume?
Gândește-te la Statele Unite. Cu excepția apărării – în realitate armele de distrugere în masă –, aproape toate aceste caracteristici se aplică și Statelor Unite. America îndeplinește mai mult de 90% din criteriile pentru un „stat eșuat”. Următoarele statistici justifică această afirmație:
Crime: Între 1990 și 2019, au existat 531.349 de crime în Statele Unite. Una dintre cele mai înalte din lume într-o țară „dezvoltată”.
Violuri: În 2019, în țară au fost 406.970 de victime ale violurilor și agresiunilor sexuale. Potrivit Departamentului de Cercetare Statista, în medie, peste 91.000 de cazuri de viol pe an au avut loc din 2015 în Statele Unite. Numărul violurilor la 100.000 de cetățeni, SUA este nr. 14 dintre țările lumii. Dar pentru o națiune dezvoltată, SUA este nu. 4 după Suedia, Australia și Belgia conform raportului World Population Review din 2021.
Criza opioidelor: La sfârșitul anilor 1990, companiile farmaceutice au asigurat comunitatea medicală că pacienții nu vor deveni dependenți de analgezicele opioide eliberate pe bază de rețetă, iar furnizorii de asistență medicală au început să le prescrie oamenilor nevinovați. În curând, supradozajul cu opioide a început să crească. Potrivit NIH, aproape 50.000 de persoane din Statele Unite au murit din cauza supradozelor implicate de opioide în 2019. Din 1999, aproape 841.000 de persoane au murit din cauza supradozelor de droguri. Pe scurt, în timp ce guvernul nostru dormea, sute de mii de americani mureau din cauza medicamentelor opioide împinse agresiv de câteva companii farmaceutice precum Johnson and Johnson și Purdue Pharma. În timp ce oamenii mureau, acești directori de companii farmaceutice câștigau milioane de dolari.
Număr de prizonieri: Conform World Population Review, Statele Unite au cea mai mare rată de încarcerare din lume. Aproximativ 25% din populația închisorii din lume trăiește în Statele Unite, „liderul lumii libere”. Deține aproximativ 2,19 milioane de prizonieri în 2019, ceea ce înseamnă 437 de prizonieri la 100.000 de persoane în 2019. Costă statul aproximativ 69.355 USD per deținut. Negrii sunt de 5,8 ori în număr mai mare decât albii, ceea ce arată aspectul rasist al sistemului.

Sursa: https://www.globalresearch.ca

Pregatestete cu pastile ca o sa te apuce depresia cand ai sa vezi ce li se intampla acestor tari, fara a fi lovite de nimeni, cad singure caci singure si-au sapata groapa sii cam adanca.
Spectacol placut …