„România legionară urma ca în 1980 să aibă o populație de 40 de milioane și să fie puternic industrializată!”
No issue detected

Serafim 1 hour ago
.
Valoare si reprezentativitatea Romaniei , idealul national , momentele tragice ale istoriei sale. Contemporanii vis-a -vis de iubirea de neam si tara si mirajul Occidentului ca fiind un El Dorado pentru lipsitii tarii si crezul intr-o viata mai buna dupa aceea. Cum istoria a ingropat-o si materialismul se glorifica( zeul Moloh) iar goana nebuna dupa „aur” , marire si slavire a traiului modern comod, fac ca oamenii sa ignore chemare Domnului Iisus Hristos Care s-a jertfit pe cruce pentru noi. Cum inca inainte de crearea omului Sfanta Treime au grait” vom crea pe om, dar se va razvrati precum ingerii cazuti. Ii voi recupera Eu”, spuse Mantuitorul nostru. Iar jertefi Domnului oamenii au raspuns prin indiferenta , si chemarea Domnului nu o mai cunoastem , astfe ca:” Te-am chemat in Casa Mea, dar desi ai auzit clopotele, te-ai ratacit nepasator la chemare. Neincrezator in puterea Mea, ai alergat la vrajitoare, la puterea diavolului. M-ai tradat…mi-ai raspuns cu indiferenta, esti rece si nepasator, desi Eu te iubesc cu gelozie. Te vreau numai al Meu si sufar cand Ma tradezi, facandu-te prieten cu vrajmasul. Dar te iert fiindca te iubesc! Te astept fiindca te iubesc! Multi iti spun zilnic ca te iubesc, dar niciunul nu si-ar da viata in locul tau. Numai Eu m-am jertfit pentru tine …Eu ti-am pregatit o fericire vesnica in Imparatia Mea, insa tu ai preferat-o pe cea de jos, trecatoare.” (Mantuitorul nostru Iisus Hristos)

In lupta aceasta spirituala omul simplu nu stie ca se afla in mijlocul unui conflict in desfasurare intre Dumnezeu si cei de sus si diavolii uratori de oameni. Din pacate azi, oamenii habar nu au de aceste lucruri , crezand ei ca nu stie nimeni ce se va intampla dupa moarte, ca nu s-a intors nimeni de acolo. Iar preocuparile zilnice sunt: banii, care fac ca mintea sa rataceasca aiurea, lacomia dupa avere si nedreptatea ce ti se va parea lucru firersc. Raul pentru om devine bun si bunul devine rau.

Vai de cei ce gandesc asa si nu gandesc la groaznica zi a Judecatii de Apoi, astfel ca dam cuvantul precuviosului Justin Pirvu, grai asa:” romanii sint obligati sa se incadreze intr-un plan de urmarire si supraveghere la nivel national si mondial …Cipul ce contine amprenta digitala, imaginea faciala, si toate datele personale…( multi vor lua acestea drept ceva nesemnificativ) , dar in spatele acestiu sistem sta o intreaga dictatura, un intreg plan demonic, prin care de buna voie iti vinzi sufletul diavolului…Sfintii Parinti arata ca primirea acestui semn etse lepadarea noastra de credinta. Nu poti sluji si lui Dumnezeu si mamonei…Trebuie sa va aparati acest drept de la Dumnezeu, chiar daca ar fi sa platiti cu pretul vietii voastre. In zadar castigati cele ale lumii , daca va pierdeti sufletele voastre, Sfintii Apostoli spun ca:” se cuvine sa ascultam de Dumnezeu mai mult decat oamenii”.De aceea va spun: este vremea muceniciei…( Romanii nu au nicio reactie fata de aceste lucruri si nu se compara cu tinerii greci si sarbi care au fost formati de mici in duhul acesta patristic, atat in familiile cat si in scolile lor) …Romania, care a fost cea mai cumplit lovita de firea comunista, a ajuns astazi putregai. La noi in Biserica situatia este destul de anevoiasa deoarece credinciosii nu sunt destul de informati cu privire la aceste provocari ale lumii de azi”.

Conducatorii au uitat ca nesupunerea fata de Domnul atrage distrugere asupra natiunii lor si ca:” El este Cel care schimba timpurile si ceasurile, Cel care da jos de pe tron pe regi…”
Parintele Dumitru Staniloaie vorbeste despre relatia Dumnezeu si om:” Dumnezeu nu poate uita in veci nicio persoana si daca nu o poate uita, o si mentine in existenta. Pentru Dumnezeu, de fapt, nicio persoana cu care a stat in relatie nu mai inceteaza de a exsta”.
Care este voia Domnului , aceasta este :’ sfintenia voastra. Caci Domnul nu ne-a chemat la necuratenie, ci la sfintenie” ( Filocalia)

Cat de mult iubeste Domnul pe cel aflat in incercare grea, arata psalmul 90″ Ca spre Mine a nadajduit si-l voi izbavi pe el, zice Domnul, il voi acoperi pe el ca a cunoscut numele Meu. Striga-va catre Mine si-l voi auzi pe el; cu dansul sunt in necaz si-l voi scoate pe el si-l voi slavi. Cu lungime de zile il voi umple pe el, si-i voi arata lui mantuirea Mea”.

In incheiere dam cuvantul unui Pelerin care a cautat mantuirea sufletului si nu viata asta trecatoare si pieritoare, inaltand prin credinta lui sufletul si de aici cunoasterea de Dumnezeu, astfel ca, el graieste intr-o imprejurare unde si alti traitori ortodocsi , precum si altii au luat parte:’ Sigur, spune el, ca Dumnezeu nu are nevoie de pacatoasa noastra rugaciune, totusi, din dragostea Lui pentru noi, Se bucura cand ne rugam…Ci in fata lui orice fapta, chiar daca pare mica, orice intentie, orice indemn si orice gand ce se savarsesc pentru El , ne rasplateste din belsug , potrivit nemarginitei Sale milostiviri. Daca tu vei face ceva pentru Dumnezeu ceva de valoarea unui banut, El te va rasplati cu un ban de aur. Daca tu nu vei face nimic altceva decat sa-ti pui in gand sa mergi la Tatal, El de indata iti va iesi in intampinare. Tu vei rosti un cuvant scurt si uscat, zicand:” Primeste-ma! Miluieste-ma!” , in timp ce El te va imbratisa si te va saruta. Iata cata dragoste are Tatal ceresc pentru noi, nevrednicii! Si El se bucura chiar la fiecare miscare oricat de mica ar fi, ce are drept tinta mantuirea noastra. Nici o fapta buna , oricat de neinsemnata ar fi, nu va fi trecuta cu vederea de Dreptul Judecator…faptele cele bune oricat de marunte ar fi, vor fi numarate cu o deosebita bagare de seama si vor fi socotite drept un merit al nostru in fata Judecatorului Cel preaplin de dragoste”.

Va mulțumesc pentru toata rabdarea si intelegerea acordata , a unui simplu om, neinsemnat pe pamant , si care citeste acest blog crestin si national cu fiecare data cu interes, si urand Administratorului putere de munca in continuare si Har de la Domnul , sa il vegheze si lumineze drumul si sa insoteasca asa cum ingerul Rafael l-a insotit pe Tobie…Doamne ajuta! Fie ca voia Ta si grija Ta sa apere aceasta tara si pe romanii atat cei din interiorul granitelor cat si cei din afara lor, caci numai milostivirea Ta ne va apara de vrajmasii numerosi ai neamului romanesc. Pentru sangele ce l-au jertfit eroii nostri , mai ai indurare Domane si nu te mania spre noi, caci si asa suntem plin de lacrimi si nevoi multe … Slava Tie Doamne , caci iubirea de Tine este mistuitoare, si nu mai duc greutatea sufleteasca , caci si eu te-am manaiat , desi Ti-am promis ca voi asculta mereu de poruna Ta, iertare O, marite Doamne, inca o data…