CD
750 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

MAREA IMBECILITATE A POLITICIENILOR DAMBOVITENI
De Calin Mihaescu

Marea imbecilitate a dreptei romanesti a anilor `90 a fost sa se lase atrasa in capcana condamnarii fara drept de apel, in bloc, a unei intregi generatii, a celor care au trait si au muncit in Romania anilor 70-80. Astfel, dreapta si-a asigurat impotenta electorala si tehnocratica pentru cel putin un deceniu, alungand spre stanga 3 milioane de fosti membri ai PCR, majoritatea covarsitoare patrioti de bun simt, oameni cinstiti si de valoare profesionala.

Printre ei, desigur existand si lichelele oportuniste EXACT in acelasi procent existent si azi in organigrama oricarei corporatii multinationale respectabile sau in orice partid democratic „frecventabil”. Dar printre cei 3 milioane de peceristi nu existau nici macar o suta de comunisti convinsi, cu ochii sticlind de fanatism comunist, cum le luceste azi o luminita stranie in ochi fanaticilor democratiei si orientarii pro-occidentale.

Astfel „dreapta” pro-occidentala romaneasca a alunecat mai degraba spre liberal-stangismul si neoconservatorismul de tip occidental, castrat de orice reflexe identitare, ajungand sa faca pe plan economic exclusiv jocul intereselor FMI in numele „capitalismului” si pe plan cultural-politic jocul retelei Soros in numele „tolerantei”.

Paradoxal, in asemenea situatie, in anii `90, tocmai stanga, prin inghitirea unui urias contingent de fosti membri PCR, de orientare vag si ne-doctrinar patriotica (nationalista ar fi prea mult spus), a devenit aparatoarea intereselor nationale, opusa centrilor de influenta ai „comunismului cu fata umana” vestic. Acest parcurs „national-comunist” al stangii romanesti ia sfarsit in anul 2000, cand PSD se aliniaza fara cracnire „valorilor occidentale”, continuand politica „vanzarii pe un dolar” in plan economic demarata de guvernarea CDR si in plan politic adoptarea normelor corectitudinii politice impuse de „societatea civila” de inspiratie sorosista.

In ruperea atat a dreptei cat si a stangii de orice legatura cu interesul national si de orice eventual avant nationalist, rolul fundamental a fost jucat de gruparea „Comana”. Aceasta grupare a gravitat de la stanga la dreapta cu gratie in ultimii 30 de ani pentru a-si urmari interesele, acuzand de „ceausism” nationalismul cand se regasea la stanga si de „extremism de dreapta” cand se gasea la dreapta.

Din pacate, nici pe departe nu au dat dovada de aceeasi inteligenta bivolii de dreapta, „puri si duri” ai „generatiei Mandruta” care din „anticomunism” si-au supt toata intelepciunea „de dreapta” de la Silviu Brucan si VladimirTismaneanu, rupand orice legatura cu generatia „ceausista”.

Va avea un enorm succes electoral, indiferent daca se situeaza la stanga sau la dreapta, orice forta politica actuala care va adopta o atitudine nationalista si va indrazni sa contrazica dogma condamnarii la moarte civila a generatiilor „comuniste”, propunand o reevaluare istorica profesionista si realista a celor 45 de ani de „comunism”, bazata pe fapte si documente, nu pe isterii simpliste sentimentaloid-manipulatorii din arsenalul propagandei de razboi.

Are curaj PSD-ul sa revina la atitudinea nationalist-stangista a anilor `90?
Are curaj PNL-ul sa revina la NATIONAL-liberalismul Bratienilor, cu un accent special pe „national” si sa isi asume o platforma conservatoare cu tendinte spre dreapta nationalist interbelica mai apropiata de paleo-conservatori decat de neo-conservatori?

Sau le tremura la toti nadragii in fata mafiei globalist-cosmopolitie, incat sunt capabili sa isi sacrifice pana si tara, neamul, electoratul, existenta in istorie ca partide (cum a facut PNTCD-ul)?
Cred ca ar fi mai bine sa le tremure nadragii serios in fata alternativei, daca ar fi inteligenti si daca ar renunta macar o clipa la aroganta si suficienta foarte asemenatoare cu aroganta, suficienta si inchistarea propagandistilor ceausisti pana si cu cateva zile inainte de revolutia din `89.

Daca nimeni nu va ridica acest steag, al reconcilierii intre generatii si al nationalismului, atunci TOATE partidele, si de stanga si de dreapta, vor muri, impreuna cu intreg sistemul asa-zis democratic, pe fondul prabusirii accentuate a credibilitatii SISTEMULUI in ansamblu, atat in Romania in ultimii 30 de ani, cat si in lume.

„Executat” nu va fi un oarecare partid democratic, ci un sistem, cu toti politrucii lui, cu toti propagandistii lui, cu toate cliseele lui, cu toate dogmele lui, fara discriminare de partid sau orientare… Unii cred ca pluri-partitismul, economia de piata, parlamentarismul sunt dogme sfinte ale „sfarsitului istoriei”. Altii cred ca nu… mai ales cand rezultatele sunt dezastruoase si dezastrul e vizibil cu ochiul liber, chiar si dupa 20 de ani de promisiuni, asteptari, rabdare…

Sa nu uitam ca in Rusia asa-zisa „opozitie democratica” are proportii ridicole acum tocmai fiindca in anii 90 a produs un dezastru de proportii genocidare care a stampilat-o pentru vesnicie cu eticheta tradarii si a coruptiei.
Nu excludeti un scenariu chiar si mai radical in Romania, mai radical chiar decat relativa „nationalizare” produsa de Putin in Rusia…

Nu excludeti un asemenea scenariu de basculare nici chiar in Statele Unite sau Europa de Vest… S-ar putea ca viitoarea schimbare sa fie sub sloganul „Ne-am saturat de democratie, vrem LIBERTATE!”

Sper ca macar acum, la 30 de ani de la caderea regimului comunist, macar varfurile noii generatii care incepe sa se ridice si sa inlocuiasca „generatia Mandruta-Turcescu” pe piedestalul unde stau „tinerii nostri”, sa faca o revizuire rece si obiectiva a perioadei celor 25 de ani ai Romaniei sub conducerea lui Ceausescu (cu bune si rele) si a rolului jucat de elitele abominabilului „obsedant deceniu” al anilor `50 in „convertirea democratica” dupa 1990.

Sa inteleaga ca isteria anti-ceausista si anti-securista a reprezentat de fapt marca revenirii acelorasi cercuri din anii `50 la putere, de aceasta data sub masca „democratiei” si cu sponsorizare geopolitica occidentala, nu moscovita, precum in anii `50.
Din fericire, centrul moscovit al retelei li s-a cam defectat incepand de la venirea lui Putin la putere in Rusia si asta le da mari fiori…

Sursa: https://calinmihaescu.wordpress.com/2010/12/29/373