Citez din excelenta lucrare a domnului ALEX BERCA intitulata Fapte neglijate sau intenționat uitate. Autorul ne propune un vast inventar de informatii care vin in contradictie cu versiunea oficiala a unor evenimente foarte cunoscute, asupra carora circula insa o imagine deformata. O imagine oficiala o putem numi. Cum ar fi bunaoara celebrul Holocaust!
Domnul ALEX BERCA ne prezinta cateva informatii surprinzatoare care ne obliga sa reconsideram scenariul faptelor petrecute, inclusiv semnificatia acestor fapte si evenimente.
Asa aflam despre comportamentul absolut neasteptat al liderilor sionisti cu privire la salvarea evreilor haituiti de prigoana nazista. Nazistii le pusesera in vedere evreilor sa paraseasca Germania si Austria, era dreptul lor s-o faca dupa ce se aflase de rolul nefast jucat de (unii) evrei in timpul Primului Razboi Mondial pe care Germania il castigase de fapt! De aceasta imprejurare liderii evrei au profitat si au tratat cu Marea Britanie celebrul angajament Balfour, urmat de intrarea SUA in razboi si schimbarea soartei Europei, cu mari daune pentru Germania, declarata tara invinsa!
Pusi in fata unei situatii disperate, evreii au apelat la sprijinul international pentru a-si gasi un refugiu. Acest sprijin nu a lipsit, mai multe state si-au oferit concursul pentru a gasi un refugiu evreilor nedoriti in Germania si alte tari. A existat o singura opozitie la acest efort umanitar general. E vorba de opozitia cu totul neasteptata si nefireasca a liderilor sionisti care, arogandu-si statutul de for reprezentativ al evreimii mondiale, au respins aceste oferte. Le-au dat peste mana celor care au intins-o in ajutorul milioanelor de evrei aflati la ananghie!Nici urma din vestita solidaritate evreiasca!
Cum se explica acest paradox? Iata o intrebare la care dezvaluirile profesorului ALEX BERCA ne obliga sa aflam un raspuns!
Inutil sa precizam ca in vasta literatura dedicata Holocaustului nu gasim nicaieri ridicata aceasta problema!
Una din informatiile prezentate in lucrarea profesorului american priveste pozitia autoritatilor din Romania fata de situatia evreilor stramutati in Transnistria unde, spun derbedeii de la Institutul Wiesel si acolitii lor, evreii au fost trecuti printr-un genocid, prin celebrul holocaust din Transnistria. 

Informatiile scoase la lumina de dl ALEX BERCA infirma aceasta urata basna a holocaustului din Romania, ba chiar insusi Holocaustul din Europa nazista. Informatia respectiva este capitala pentru subiectul pus in discutie: atitudinea autoritatilor romanesti fata de evrei in anii asa zisului Holocaust! A existat in Romania o politica de genocid la adresa ereilor? A existat Holocaust in Transnistria?
Iata informatia care da peste cap „gogorita” cu Holocaustul din Transnistria.
Pe 16 februarie 1943, a fost publicată în ziarele din New York știrea prin care România a oferit posibilitatea ca 70.000 de refugiați evrei din Transnistria să se refugieze urmând să se plătească 50 de dolari de persoană. Referitor la această propunere Yitzhak Greenbaum (1879-1970), Președintele Comitetului de Salvare al Agenției Evreiești, s-a adresat Consiliului Executiv Sionist din Tel Aviv la 18 februarie 1943, spunând:când m-au întrebat „nu ai putea să dai bani din fondurile evreiești pentru salvarea evreilor din Europa, am spus: NU! și spun din nou, NU! … trebuie să rezistăm acestui val care împinge activitățile sioniste la un nivel de importanță secundară „.
La numai o săptămână după această declarație, adică la 24 februarie 1943, Stephen Wise (1874-1949), Președintele Congresului
Evreiesc American și liderul sioniștilor americani, a emis un refuz public la această ofertă declarând: ”…nici o colec
de fonduri nu pare a fi justificată.”! 
În 1944, un Comitetul de Urgență creat în vederea salvării poporului evreu a cerut guvernului american să înființeze un Comitet pentru refugiați. Rabinul Stephen Wise (1874-1949) a contestat această propunere.
Pe parcursul negocierilor menționate mai sus, Chaim Azriel Weizmann (18741952), a declarat:
„Partea cea mai valoroasă a națiunii evreiești este deja în Palestina…” 
În 1947, congresmanul William Stration(1914-2001) din partea statului Illinois, a susținut un proiect de lege pentru acceptarea imediată în Statele Unite a 400.000 de persoane care urmau să fie strămutate. Din păcate nici acest proiect nu a fost adoptat întrucât a fost anulat public de conducerea sionistă din Statele Unite.
 Stephen Samuel Wise a fost la începutul secolului al XX-lea (în America), un Rabin reformat și lider sionist.
Chaim Azriel Weizmann lider sionist și om de stat israelian care a fost președinte al organizației sioniste și mai târziu primul președinte al Israelului. El a convins guvernul Statelor Unite să recunoască statul nou format al Israelului.
Asemenea acte pot fi considerate ca fiind total nejustificate într-un moment în care în timpul ultimei faze a războiului, când naziștii erau dispuși să facă schimb de bani pentru evrei, ele erau anulate.
Comentariul nostru:
1. Asadar in iarna anului 1943 guvernul roman era in cautarea unui spatiu de refugiu pentru evreii din Transnistria. Evreii stramutati de Ion Antonescu in Transnistria erau evrei fara cetatenie romana, de curand pripasiti in Romania, fara un statut legal, erau de asemenea cateva sute de evrei cetateni romani cunoscuti pentru simpatii comuniste sau anglo-americane, pe scurt, erau persoane pe a caror loialitate fata de Romania nu se putea conta. Au fost supusi unui regim de izolare, nicicum de exterminare. Procedeu practicat si de alte state, de exemplu SUA fata de americanii de origine japoneza de pe coasta de Vest a Americii. Solutia la care s-au gandit guvernantii romani era una extrem de corecta: acei evrei nu aveau ce cauta in Romania, erau niste apatrizi. Transnistria nu putea fi o solutia decat temporara. De soarta lor era cel mai firesc sa se ocupe institutiile evreiesti cu vocatie identitara. In mod specific organizatiile sioniste. In mod cu totul surprinzator, liderii sionisti se dezic de ei insisi si refuza sa colaboreze cu romanii, cu oferta acestora.
2. Nota bene: in Romania traiau cateva sute de mii de evrei cu acte in regula, de cetaten romani. Asupra lor nu s-a aplicat nicio discriminare vexatorie. Nimeni nu a platit cu viata faptul ca era evreu!
3. Taxa de 50 de dolari ceruta pentru fiecare evreu din Transnistria era menita sa acopere cheltuielile pe care le necesita organizarea unui exod de 70.000 de persoane, nu era o afacere din care Romania castiga niste bani. Liderii sionisti nu au acceptat plata acestei sume modice, dar nici nu au fost preocupati de relocarea evreilor din Transnistria! Destinatia Palestina pentru acei vrei nu era luata in calcul de liderii sionisti! Implicarea liderilor sionisti in actiunea de salvare a evreilor expulzati a fost considerata „un nivel de importanță secundară „.
4. Ce sa intelegem din refuzul liderilor sionisti de a interveni in ajutorul evreilor din Transnistria? Un singur lucru: acei evrei nu erau doriti sa populeze Palestina, viitorul stat Israel. Liderii sionisti au avut un plan foarte exact cu privire la cei care vor alcatui populatia Israelului. Nu orice evreu se califica pentru aceasta cinste, pentru aceasta responsabilitate. In Israel era nevoie de evrei de calitate, exemplare reusite ale rasei, iar ceilalti evrei, veritabile rebuturi, trebuiau sa fie rejectati in afara comunitatii evreiesti! Cum? Prin exterminare! Prin Holocaust!
Nu trebuie uitat un detaliu: lista cu evreii care mergeau la Auschwitz & comp. nu era facuta de nazisti, ci de liderii comunitatii evreiesti, de rabini, de regula. Nu era deportata intreaga comunitate, ci numai cei de pe lista alcatuita de rabini!
5. Prin anii 1970 la Londra s-a jucat o piesa de teatru care a fost interzisa dupa premiera! Nu se mai intamplase asa ceva de mai bine de un secol! Piesa era scrisa de un istoric si avea ca subiect holocaustul nazist. Teza autorului era ca exterminarea evreilor a avut un scop bine precizat in strategia sionista: eliminarea evreilor de calitate inferioara! Se facuse mult caz de decaderea biologica a rasei jidovesti. Exemplare umane tarate exista in orice comunitate umana. Sionistii au conceput si aplicat o politica de eugenie nationala si au vazut in persecutiile naziste un aliat, un instrument al planului lor de a scapa rasa evreiasca de exemplarele tarate, nereusite, veritabile esecuri umane. Autoritatile engleze care au interzis piesa amintita nu puneau la indoiala veridicitatea tezei autorului, ci au considerat ca piesa este dureroasa pentru cei care au fost deportati in lagarele naziste si pentru urmasii acestora!
6. Asadar, sionistii au fost cei care au pus la cale exterminarea evreilor. Mai exact spus, nebunia sionista!
In cartea mea Protocoalele Kogaionului aduc mai multe documente evreiesti care confirma aceasta teza. Iar informatiile aduse de dl ALEX BERCA privind refuzul sionistilor de a sari in ajutorul evreilor persecutati de nazisti devin argumente extrem de solide in negarea Holocaustului, chiar daca dl ALEX BERCA nu o spune in mod deschis, expressis verbis.
7. „Partea cea mai valoroasă a națiunii evreiești este deja în Palestina…” Aceasta declaratie a lui Chaim Azriel Weizmann este memorabila si complet edificatoare privind strategia sionista, cat a fost de cinica! L-am intrebat pe un evreu important, cu care mai schimb pareri si opinii: ce zic evreii azi cand afla ca sionistii au facut aceasta discriminare: evrei valorosi si evrei fara valoare. Nu se revolta?! Raspunsul primit: de ce sa se revolte? Evreii care traiesc azi in Israel sunt urmasii evreilor pe care liderii sionsisti i-au considerat „partea cea mai valoroasa a natiunii evreisti”! Se simt onorati de selectia care i-a protejat pe parintii lor!
Trebuie sa recunoastem ca pozitia sionista are logica ei, oricat de sinistra ar fi! Regasim aceasta logica in discutiile care se duc azi privind suprapopularea planetei si solutiile propuse de mintile cele mai luminate ale omenirii!
Ceea ce este in mod sigur inacceptabil in comportamentul sionist este faptul ca:
– dau vina pe altii si pun pe seama regimului nazist o crima premeditata de ei, de sionisti
– au cerut despagubiri materiale imense pentru suferintele evreilor care au fost deportati in lagarele naziste
– au falsificat datele celor petrecute: 6 milioane de victime, camere de gazare, transformarea cadavrelor in materie prima pentru sapun etc.
In felul acesta s-a ajuns la cea mai mare minciuna/inselatorie din istoria omenirii. O minciuna care aduce cea mai grava atingere demnitatii fiintei umane.
O intrebare pentru holocaustologii de la institutul Elie Wiesel: cum comenteaza informatiile de mai sus? De ce in raportul comisiei Elie Wiesel nu se face nicio mentiune privind oferta guvernantilor romani de a-i lasa sa plece pe evreii din Transnistria, de soarta lor urmand sa se ocupe institutiile sioniste abilitate? De ce institutiile sioniste au refuzat oferta romanilor, au refuzat sa-si ia raspunderea pentru viata celor 70.000 de evrei din Transnsitria? Oferta autoritatilor din Romania ce denota din partea acestora? Ce intentii aveau cu privire la evreii stramutati in Transnistria? Ce sentimente ii anima pe guvernantii romani fata de evreii din Transnistria? Poate fi numita politica de genocid?
Amintesc in acest sens de o informatie capatata de la regretatul Serban Alexianu: tatal sau, George Alexianu, in calitatea sa de guvernator al Transnistriei, a negociat cu autoritatile germane din portul Odessa trimiterea unui vapor plin cu evrei in Palestina. Ca sa obtina acordul germanilor, George Alexianu le-a oferit un tren cu alimente care au ajuns in Germania infometata! Sub guvernarea lui George Alexianu in Transnistria au fost ani de belsug, cu recolte exceptionale. George Alexianu a trimis ajutoare alimentare in Ardealul ocupat de unguri, in Franta. Dupa razboi, s-au gasit memorialisti evrei care sa consemneze ca au facut foame in Transnistria de au ajuns sa manance cadavrele evreilor morti de inanitie! Ba chiar unii evrei au mancat fecale, tot de foame!… Dupa marturia unor evrei de calitate indoielnica, nedemni sa ajunga in Israel! Au ajuns totusi!
Ion Coja