CD
668 aprobate

denitsoc@gmail.com
66.71.243.136

 

SPASIBA, JOE BIDEN DIN NOU!
FACTORUL BIDEN
Editorial

Arabia Saudită, cea mai mare piață de export americană din Orientul Mijlociu, l-a invitat pe președintele chinez Xi să viziteze Riad în martie, deoarece relațiile cu SUA s-au zdruncinat de când a fost ales Joe Biden, a informat The Wall Street Journal.
Potrivit unui raport de la CNN, agențiile de informații americane au evaluat că Arabia Saudită își produce acum în mod activ propriile rachete balistice cu ajutorul Chinei, o relație care ar putea duce la efecte de domino în țările din Orientul Mijlociu.

Sub Biden, liderul american este batjocorit în mod deschis pe scena internațională. Aliații SUA se aliniază acum cu China. Arabia Saudită a anunțat în martie că are în vedere acceptarea yuanului chinez în locul dolarului american în tranzacțiile viitoare. Asa va pune capăt supremației dolarului american – și a fost facilitat de Joe Biden, democrați și membrii Uniparty.
Joe Biden și mânuitorii săi distrug Statele Unite.

Și acum Arabia Saudită a fost invitată să se alăture Organizației de Cooperare de la Shanghai (SCO) și BRICS.
Anunțul vine înaintea viitoarei călătorii a lui Joe Biden la Riad.
Este această presiune geopolitică strategică din partea liderului saudit Mohamed Bin Salman (MbS) înainte de întâlnirea cu Biden; sau este aceasta o posibilitate reală care se profilează la fel de probabilă?

Ei bine, atunci plăcile tectonice ale comerțului internațional, ale băncilor și ale economiei sunt pe cale să se schimbe direct sub picioarele noastre americane.
În esență, guvernele occidentale urmăresc agenda privind schimbările climatice „Reconstruiește mai bine”, care nu mai folosește cărbunele, petrolul și gazul pentru a-și alimenta motorul economic, în timp ce restul lumii economice în creștere continuă să folosească formele mai eficiente și tradiționale de energie pentru a-și alimenta economiile. Dar Agenda Climatica nu avantajeaza sub nici o forma economia Arabiei Saudite

Acest articol de la Newsweek este exact despre această dinamică, Arabia Saudită care se poate alătura echipei BRICS.

Newsweek a raportat:
“În Est, totuși, blocurile axate pe economie și securitate conduse de Beijing și Moscova caută să-și împace pe cei doi noi membri, Iran și Arabia Saudită, doi rivali influenți din Orientul Mijlociu al căror interes de a susține cooperarea pe acest nou front ar putea au un impact semnificativ asupra echilibrului geopolitic global.

Cele două organisme în cauză sunt Organizația de Cooperare din Shanghai (SCO) și BRICS. Prima a fost înființată în 2001 ca o coaliție politică, economică și militară formată din șase membri, incluzând China, Rusia și statele din Asia Centrală Kazahstan, Kârgâzstan și Tadjikistan, înainte de a recruta vecinii din Asia de Sud India și Pakistan în 2017, în timp ce cel de-al doilea este un grup de puteri economice emergente formate inițial din Brazilia, Rusia, India și China (BRIC) la înființarea sa în 2006 și inclusiv Africa de Sud în 2010.

„BRICS și SCO împărtășesc o calitate ideologică importantă: ambele sunt concentrate pe multipolaritate, asa cum remarca Matthew Neapole, expert în afaceri internaționale și colaborator la Macdonald-Laurier. Institutul din Canada:
„Amândoua încearcă să acționeze ca multiplicatori de forță pentru acest impuls pentru multipolaritate, pentru a ajuta împreună cu alternative [adică în valută sau bancar]. Ar putea, teoretic, să faciliteze legăturile economice și să pătrundă în golurile pe care instituțiile americane nu le compensează din cauza sancțiunilor, cum ar fi cele impuse Rusiei”.

Iranul, deja observator SCO, și-a început procesul formal de ascensiune ca membru în cadrul celui mai recent summit al liderilor din septembrie. Ministerul iranian de Externe a anunțat că Republica Islamică va încerca, de asemenea, să se alăture BRICS.

În Golful Persic, Arabia Saudită a luat în considerare, de asemenea, să solicite aderarea la BRICS, după cum a dezvăluit ministrul rus de externe Serghei Lavrov în timpul vizitei sale în regat la sfârșitul lunii mai.
Anunțul ca ar urma să adere Arabia Saudită, Argentina, Egipt, Indonezia, Kazahstan, Nigeria, Senegal, Thailanda și Emiratele Arabe Unite, la invitația Chinei pentru o discuție „BRICS+”, după care purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe Wang Wenbin a anunțat că membrii „au ajuns déjà la un consens asupra Procesului de Expansiune BRICS.

Sursa: http://www.yourdestinationnow.com/2022/07/the-biden-factor-saudi-arabia-is-in.html

Traducerea:CD