Textele publicate în urmă cu câteva minute sub titlul Crimele abominabile făcute de sioniști pentru a-i forța pe evrei să colonizeze Palestina și să înființeze statul Israel, sunt re-publicate, în replică la  prostiile susținute de un evreu sionist din Timișoara, numit pare-mi-se Newman, holocaustolog de profesie, participant zilele trecute la o emisiune la Realitatea Plus, moderată de dna Anca Alexandrescu, o emisiune în care a fost vorba și despre legionari. O emisiune de referință, una din puținele în care la o televiziune centrală au fost pomeniți legionarii și Corneliu Zelea Codreanu în termeni cât de cât corecți, mă refer la moderatoare și la invitații domni Cristian Troncotă și Iacob. Lamentabili, ceilalți doi invitați: Adrian Cioroianu și mai sus pomenitul Newman, evreu mincinos și prostănac. O prostie de a lui Newman rostită la emisiunea respectivă m-a obligat să intervin, mai întâi prin re-publicarea celor două texte, din care cititorii vor înțelege mecanismul socio-politic pus în mișcare de sioniști pentru a-i forța pe evrei să participe la colonizarea Palestinei. A doua intervenție fiind textul de față.

Ce prostie/ticăloșie a rostit numitul Newman?

Comentând faptul că pe vremea comuniștilor 1945-1989 mulți evrei au părăsit România pentru a se instala în Israel, iar aprobarea le-a venit numai după ce s-a plătit pentru fiecare evreu o sumă oarecare de dolari, Newman se trezește din mediocritatea minții sale și descoperă/clamează că în toată această poveste avem de-a face cu un „caz” de sclavagism! Lăsând să se înțeleagă că evreii din România au fost tratați ca niște sclavi de autoritățile comuniste, când i-au vîndut pe bieții emigranți ca pe niște sclavi!…

Nu, Newmane! Nu știu pe unde hălăduiai în anii aceia, dar eu îmi aduc bine aminte cu ce resentimente comentam noi, românii, plecarea evreilor, prieteni, colegi sau vecini ori numai cunoscuți, când aflam că „și-au depus dosarul” de plecare sau că au obținut aprobarea de părăsire a țării! Îi invidiam pe evreii care plecau și eram geloși/furioși că lor li se permite să părăsească sistemul comunist în care noi eram obligați să trăim la nesfârșit! Căci despre asta era vorba! Despre sistemul comunist din care evreii reușeau să evadeze, iar noi, goimii, asistam frustrați la această discriminare, rămânând mai departe sclavi în raiul comunist!

Și te întreb, secătură, cum de ajunsese România în lagărul comunist?! Cine trăsese sforile și săvârșise milioane de asasinate pentru ca pe suprafața planetei să apară orânduirea comunistă și cine se dedicase nobilului scop de a extinde comunismul și în spațiul carpato-danubian?! Și cine erau sclavii din anii aceia: evreii care plecau în Israel și în lumea largă sau noi, românașii, condamnați să edificăm un sistem social inventat de niște evrei zănateci, criminali propriu-zis?! Criminali la scară planetară!

Nu ți-e rușine să pui în acești termeni relația dintre românii și evreii din anii RPR-ului, respectiv ai RSR-ului?! Cum poți să insinuezi, cu atâta cinism, că voi, evreii, erați vânduți ca niște sclavi, iar noi, românii, rămâneam în România, probabil, ca beneficiari liberi ai comerțului cu sclavi! O faci în batjocură sau din prostie?!

Da, mi-a părut rău că s-au spus în acea emisiune și multe prostii nerușinate, precum cea mai sus comentată. Mi-a părut rău că nu eram în studioul TV să-l iau de guler pe sionist și să-l dau afară!

Sper ca bunul Dumnezeu să-mi ofere această binecuvîntată ocazie înainte de a părăsi ringul acestei dispute ale cărei reguli sunt disprețuite în numele democrației și al libertății de opinie!

 

Ion Coja