euro-septic
0 aprobate

pcrprieteniistiu@de.ce
81.18.84.243
Memorii, scrisori deschise, de intenție, ce caută răspunsuri. Ca și cum am accepta că suntem prizonieri de bună voie în spatele unor gratii nevăzute, deși bine definite de granițele naționale și chiar dincolo de acestea. Deși sincer concepute și cu intenții nobile aceste demersuri sunt poate un pic naive. Cum să ceri înțelegere și milă de la călăi, indiferent dacă aceștia au sau nu cetățenia română. A căuta arbitrii „neutri” este în mare parte a-ți recunoaște neputința. Să așteptăm să vină alții să judece numeroasele trădări interne.

Este suficient să ne amintim cea mai nemernică trădare – prilejuită de ultimele „evenimente” sanitare cand unele „cadre” au modificat cu bună știință diagnostice, aplicând tratamente pe care nu ar fi avut curajul să le aplice pe propria lor persoana. Gratificarea a fost pe măsură și consensul lor la ordinele marilor luminători ai sănătății mondiale le-a umplut buzunarele. Credeți că ei vor recunoaște vreodată… eventuale erori comise.
Câteva milioane de români lucrează in spațiul național al noilor „prieteni” europeni și din punct de vedere ideologic alături de ei sunt și familiile lor rămase în România. Deci încercați să deduceți atitudinea pe care o au față de binefăcătorii lor. Situația economică a Romăniei depinde, vrem nu vrem și de diaspora, ca și cea socială, politică, samd. A se rememora ponderea lor politică din august 2019. Și diaspora nu se reduce la căpșunari. Acestora li s-au oferit „oportunitățile” prin „efortul neabătut” al unor grei din occident. Poate că memoriile ar trebui să-i atingă și pe diasporenii noștri, au și ei rolul lor.
Cât despre „aliații” noștri europeni , ei și-au dovedit frăția cănd ne-au oferit blocului sovietic. Ne arată cu degetul pentru nerespectarea unor „norme”, dar închid ochii când resursele naturale ale României, ieșite din țară mai mult sau mai puțin legal, ajung pe teritoriile lor, nu-i așa cu un standard avansat de civilizație. Oricum e îmbucurător că mai sunt cetățeni care veghează și încearcă sa facă ceva. Chiar și acum în al doisprezecelea ceas