Ieri seară l-am prins pe Eugen Teodorovici într-o emisiune la Digi Tv încercând să explice programul de guvernare și problemele guvernării, adică încercând să liniștească opinia publică și pe interlocutorul său cu privire la situația economică și financiară din Țară. Interlocutor, adică gazdă, unul Prelipceanu, figura cea mai prezentă pe ecranul Digi Tv.

Nu a trecut mult, nu s-au schimbat multe vorbe, și lucrurile mi s-au lămurit. Individul, acest Prelipceanu adică, deși punea întrebări dibaci gândite ca să-l pună în încurcătură pe liderul PSDist, mereu memulțumit că acesta găsea răspuns la întrebări, majoritatea adevărate acuzații la adresa guvernării, nu-l lăsa pe invitatul său să-și ducă până la capăt răspunsul, argumentația, pledoaria, și-l întrerupea cu altă întrebare, stratagemă curentă la posturile TV năimite, mercenare, când au un invitat care nu le face jocul. Antipatic ca înfățișare și comportament, individul de la DIGI nu este prost, ar fi în stare să păcălească lumea și chiar reușește să inducă în eroare o bună parte a publicului. Ascultat de cine are experiența discursului manipulant – cazul subsemnatului, trișeria este ușor de priceput. Un trișor așadar, acest Prelipcean.

Eugen Teodorovici, o prezență agreabilă, cu un discurs deschis, sincer, onest, a adus argumente pentru a dezvolta o idee tare dureroasă: modul incorect cum este tratată România de partenerii occidentali din UE. Idee pe care amfitrionul dlui Teodorovici se străduia să-l împiedice s-o exemplifice, să fie convingător, să ne ofere argumentele pe care se întemeia acuzația sa că suntem discriminați pe nedrept de partenerii noștri, vădit incorecți!

Pe scurt, domnul Eugen Teodorovici m-a convins că guvernul e pe drum bun, ca și programul de guvernare. Iar Prelipceanu m-a convins că este la fel de nociv ca și comentatorii de la Realitatea TV. Îi deranjează programul PSD de guvernare prin încercarea de a se orienta în interesul românilor. Au primit altă temă de la patroni. Sau poate că o fac din proprie inițiativă, din convingere sinceră. Din anti-românism!

Legea off shore a fost ca o hârtie de turnesol. Reacția lui Johanis, care face orice poate ca să amâne intrarea ei în vigoare, m-a edificat definitiv. Omul are program anti-românesc asumat în cele mai mici detalii. Aceeași atitudine ne-românească, anti-românească, și în privința referendumului pentru familie. Îi pică greu, a avut în fișa postului să împiedice orgnizarea referendumului.

O mirare: atitudinea ALDE, adică a lui Tăriceanu, în Senat, când s-a discutat legea off shore, la care nu au avut de făcut nici o modificare!… Forma finală a legii este expresia voinței PSD-ului, nu a coaliției de guvernare?

Se discută prea puțin în spațiul public despre legea off shore. Mass media năimită se face că nici nu există acest subiect. Lumea știe prea puțin despre însemnătatea acestei legi, despre semnificația gestului PSD de a ținti independența energetică a României. Și alte independențe!… În realitate, însăși diversiunea din 10 august, urmată de episodul anti-Dragnea provocat de Gabriela Firea, cred că au legătură cu această lege, care se pare că este opera personală a lui Dragnea, ceea ce îl transformă pe liderul PSD în inamicul cel mai de temut al forțelor anti-românești. Fără Dragnea în fruntea PSD, această lege va fi ușor de blocat, ca și întregul program de guvernare al PSD. De aici concentrarea de forțe mediatice împotriva domnului Dragnea. Acum va fi să vedem câți trădători s-au infiltrar în structurile PSD, gata să susțină la ceas de cumpănă nu interesele românilor, ci comanda venită de peste mări și țări.

Este Gabriela Firea în fruntea acestor trădători? Mai degrabă cred că este victima propriei sale condiții, de muiere mărginită, agitată de invidii și resentimente joase. Nu este conștientă că prin funcțiile deținute și-a depășit de mult limita competențelor. Și în loc să se mire, să se minuneze că a ajuns unde a ajuns, i se pare firesc să vrea mai sus! Se vor găsi cine s-o susțină, nu mă îndoiesc! De proști și de ticăloși nu ducem lipsă!

Va avea Gabriela Firea un moment de luciditate să-și dea seama ce a făcut? În ce postură a ales să se poziționeze?

Femeia asta nu are acasă un bărbat s-o mai tragă, de mânecă, desigur?!

 

 

Ion Coja

Buriaș, 13 septembrie 2018