Adrian
203 aprobate
agoia2000@gmail.com
Eu am lucrat la IMGB între 1986-1990, dar am ținut legătura cu foștii mei colegi de muncă.
După 1989, IMGB a avut câteva perioade:
Perioada „dură”, aprox. între 1990-1996: uzina nu mai avea comenzi, angajații veneau la serviciu mai mult ca să socializeze la o cafea, nu exista nicio garanție că-și vor lua salariul. Mulți au plecat și au ajuns agenți de vânzări în domenii care n-aveau nicio legătură cu industria.
În 1998 uzina a fost cumpărată pe bani puțini de o firmă norvegiană, Kvaerner, care a redresat oarecum situația, dar nu pentru multă vreme.
De ce pe bani puțini (unii spun că pe 1$)? Pentru că în economia de piață nimeni nu cumpără la valoarea reală o întreprindere aflată în dificultate.
Kvaerner a vândut apoi uzina unei firme coreene, Doosan, care a făcut unele investiții și a relansat producția. Condițiile de muncă se îmbunătățiseră (la Oțelărie angajaților li se dădea o masă caldă pe zi de la o cantină mobilă), iar salariile erau chiar atractive.
Dar, nici asta n-a ținut prea mult. Probabil producția uzinei nu mai era competitivă.
După 2020 uzina a fost închisă iar terenul vândut unei firme de construcții imobiliare. IMGB mai există doar în amintirea unor foști.
*
NR – În 1994 am fost la IMGB împreună cu George Țestea, român din America, unde brevetase un motor rotativ și venise cu proiectul în România. În discuția cu lideri de la IMGB am aflat că primiseră o comandă de turbine pentru China cu care ar fi avut de lucru 20 de ani! DAR S-A OPUS ILIESCU, NEMERNICUL, CU PRETEXTUL CĂ NU SE CADE SĂ COLABORĂM CU O ȚARĂ COMUNISTĂ!!!
TRĂDARE PE FAȚĂ !!!
cine isi baga parintzii in azile?
– „industriasii” de pe Platforma Pipera!
indobitocirea e la/pe scara industriala:
-asta e pestilentza bolshevismului.
dincolo de Pipera -Voluntari;
cica sint 7’600 de azile in Romania
-asta spune Diana Iovanovici fosta Sosoaca
ati vazut Tesla electric,Bmw,Lamborghini si Audi?
@ Om de Tara (dar care tara?)
Deci ori nu am avut cotract cu China, ori am avut si China ne-a furat produsul prin reversengineering sau cel mai probabil Kvaerner a vandut patentul pe bani buni.
Pana acum nimeni care a dat in judecata China pentru furt intelectual nu a reusit in fata instantei sa dovedeasca furtul. China a cumparat si mai cumpara inca multe patente, chiar si din cele ce nu au fost probate in productie, iar minciunile de despre China care fura au inundat lumea de ani de zile.
Daca China a furat totul cum se explica ca au inventii si inovatii ce au depasit concurenta?
Logic hotul nu are cum sa sa depaseasca victima, asta doar in viziune propagandistica kosher.
Trolule sinoist iesit la propaganda! Cate nume ai trolule Denistoc, C.D., Dimulescu, Radu?
China nu a depasit performantele tehnologice nici macar din Taiwan, daramite din Germania sau SUA. A depasit productia, caci fabrica pe stoc, conform „planului” comunist. Tocmai asta e „propagandistica”, ceea ce faci tu fara bun simt!
azi detaliile despre „zaharul cu leuconostoc”
se mai gasesc doar pe „revista 22″…..DA,CHINA A PRODUS-O!
CHINA TREBUIE DISTRUSA
„in (ucraina de) est am gasit o uzina gigantica de tancuri
nu credeam ca e posibil asa ceva
30’000,40’000 -60’000 de lucratori,
traiau CA ANIMALE dar…”
-A.Hitler in discutie cu Mannerheim,
avem inregistrarea!
TRAIAU CA ANIMALELE!
-d-aia „revolutia” a prins la Petrograd,
fabrici si uzine,TRAIAU CA ANIMALELE;
macar p-aia din ucraina de est I-A ELIBERAT DE BOLSHEVISM
ORICARE AR FI FOST PRETZUL!
Iliescu si cu Petre Roman au fost primii asasini economici. Vestul a lucrat suficient de mult la propaganda, inainte si dupa asa zisa „revolutie” cu metode variate sa pacaleasca populatia.
Mult mai recent si Pompe Aversa a avut aceasi soarta ca IMGB.
China una spune şi alta face. Chinezii copiază ce cumpără, inclusiv turbine româneşti. Nu sunt darnici, ci doar alţi profitori in lupta pentru dominatie.
Harbin Electric din China (sau Harbin Power ori Harbin Electric Corporation, înfiinţată în 1994) a făcut în realitate contracte foarte mici ca valoare la IMGB in 2002. Pentru câteva milioane de dolari a cumpărat nişte turbine şi apoi le-au copiat şi le-au produs in China. Acum vinde fabrici întregi de energie, cu turbine cu tot, în Pakistan, Philipine, Vietnam, Bangladesh, Cambodia, Iran, Sudan, India, Indonesia, Turcia şi Ecuador.
Iată (link jos) cu secţia de producţie de echipamente a Harbin Electric:
https://en.harbin-electric.com/cp_12.php
Iată (link jos), adevărul privind modesta valoare a contractelor Chinei (prin Harbin Electric) cu IMGB, de câteva milioane de dolari
https://www.curentul.info/economic-financiar/kvaerner-imgb-se-straduieste-sa-si-faca-loc-pe-piata-chineza/
Si o descriere generală:
https://en.wikipedia.org/wiki/Harbin_Electric