Nota bene: dacă este să-i identificăm în persoană pe nemernicii care au făcut posibilă legislația prin care ne pierdem Țara bucată cu bucată, cumpărată de străini, în fruntea listei de criminali se află EMIL CONSTANTINESCU și ADRIAN NĂSTASE.

Blestemat fie numele lor în vecii vecilor!

IATA LOVITURA DECISIVA PRNTRU TARA ! „BENEFICIUL” INTEGRARII OCCIDENTALE !

Prima pagină / Actualitate / Jumătate din pământul agricol al României a fost cumpărat de străini. Românii sunt arendaşi şi producţia ajunge la export
Jumătate din pământul agricol al României a fost cumpărat de străini. Românii sunt arendaşi şi producţia ajunge la export
Jumătate din pământul agricol al României a fost cumpărat de străini. Românii sunt arendaşi şi producţia ajunge la export

Autorul: Ioana Ivan în Actualitate, Prima pagină acum 48 minute 0

În curând, România va înstrăina şi ultimul lucru pe care-l poate: pământul. Conform unei informaţii a Digi 24, străinii au cumpărat deja jumătate din terenurile agricole din ţara noastră.

Membrii asociaţiei Eco Ruralis afirmă că pământul românesc are două calităţi majore: este bun şi este ieftin. Numai Italia are 200.000 de companii agricole înregistrate în România. Companiile din paradisurile fiscale nu lipsesc nici ele.
„Sunt companii din Belize, din paradisul fiscal, care investesc la noi, companii din Austria, aproape fiecare ţară din Europa de Vest are o companie care a investit în pământ românesc. Italienii au vreo 200.000 de companii agricole înregistrate în România”, afirmă Szőcs-Boruss Miklós-Attila, coordonatul Eco Ruralis.

CITEŞTE ŞI Acuzat că a expropriat abuziv țăranii și a mituit magistrații pentru a scăpa de procese, un austriac a ACUMULAT 21.000 de hectare de pământ și o avere imensă în România

Investitorii vin în România şi profitând de sărăcia proprietarilor, cumpără parcelă după parcelă, le comasează şi apoi vând întreaga suprafaţă la preţuri mult mai mari, profiturile fiind maxime. Mai mult, producţia de pe aceste terenuri nu ajunge în România, ci la export.

După ce le cumpără, străinii arendează terenurile tot românilor care le lucrează. Fenomenul acaparării de teren a ajuns la cote alarmante, în România, dar nu numai. Astfel, s-a ajuns ca mai mult de 50% din suprafaţa agricolă din Europa să se afle în mâinile a doar 3% dintre proprietarii de pământ.

„Analizând subvenţiile din 2013 observăm că 1% din agroindustriaşi primesc 50% de subvenţii europene în România. Este alarmant gradul de comasare a subvenţiilor”, spune Szőcs-Boruss Miklós-Attila.

http://activenews.ro/jumatate-…

„Astfel, s-a ajuns ca mai mult de 50% din suprafaţa agricolă din Europa să se afle în mâinile a doar 3% dintre proprietarii de pământ.” – OARE REALIZEAZA SUSTINATORII UE, PROOCCIDENTALII, CE INSEAMNA ACEST FAPT ???