Este vremea sa vorbim despre Transnistria
Mesaje primite
Alianta Familiilor din Romania prin icontactmail3.com
06:31 (acum 5 ore)
către eu
ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA
Str. Zmeica nr. 12, sector 4, Bucuresti
Tel. 0741.103.025 Fax 0318.153.082
www.alianta-familiilor.ro
Februarie 3, 2022
ESTE VREMEA SA VORBIM DESPRE TRANSNISTRIA
Securitatea națională a României este la fel de importantă și actuală ca și a Ucrainei. Demersurile occidentale curente privind potențialul conflict dintre Rusia și Ucraina sunt lăudabile, cu toate că nu toate realiste ori potrivite. Rusia este o provocare imensă pentru occidentali, iar diplomația occidentală nu a fost niciodată capabilă să domolească fosta putere comunistă. O putere mondială nu dispare peste noapte, iar pogorârea ei în mormântul istoriei de regulă cauzează victime colaterale. Așa am ajuns la situația din ianuarie de-a lungul graniței Ucrainei cu Rusia.
În acest context, însă, este important să se includă în discuțiile și negocierile care au loc și securitatea României și interesele ei naționale. Tancurile rusești sunt staționate la mai puțin de 100 de kilometri de Prut, și la doar câțiva kilometri de Ucraina, atât dincolo de Nistru, cât și de-a lungul graniței Ucrainei cu Rusia.
Securitatea nationala
42% dintre români cred că Rusia va invada Ucraina. Ucraina e aproape încercuită de armatele Rusiei: Bielorusia, Crimeea, granița de est, și Transnistria. Doar granițele cu România, Slovacia, Ungaria și Polonia par să fie sigure pentru Ucraina în zilele înzăpezite și friguroase ale lui ianuarie.
Situația dificilă în care se afla Ucraina, încolțită din mai multe părți, este și din vina NATO și a Uniunii Europene. Conflictul transnistrean împlinește 30 de ani anul acesta. Este un conflict înghețat / frozen conflict, cum se spune în termeni geopolitici. NATO și UE au dormitat timp de 30 de ani și au permis transformarea Transnistriei într-o garnizoană militară imensă a Rusiei în inima Europei. Transnistria este o amenințare pentru siguranța României, a Basarabiei și a Ucrainei. De fapt a întregii Europe.
Tratativele pentru retragerea Rusiei din Transnistria au fost anemice, ca de obicei. UE / NATO au negociat fără convingere ori determinare. Rusia s-a obișnuit astfel cu un NATO și UE cărora le lipsește determinarea. UE a ales compromiterea cu Rusia la nivel economic, dna Merkel fiind campioana Europei la politicile de liniștire / appeasement a Rusiei. Nu trebuie să fim surprinși, deci, că în timpul mandatelor ei, Rusia a avansat și mai mult și decisiv în Europa. A anexat Crimeea în 2014 fără ca Europa să facă ceva ori Rusia să sufere.
Conflict in estul Ucrainei
Rusia a continuat să facă pași mărunți, știind că Europa nu va reacționa cu determinare ori interes. După anexarea Crimeii, Rusia a declanșat o altă campanie militară în Europa, de data asta printr-un proxiy / indirect, în Donetsk și Donbas. Donetsk a devenit un conflict înghețat și el, fără ca Europa / NATO să-l poată debloca. În Donetsk, Rusia a acționat la fel cum a acționat în 1991-1992 în Transnistria, prin proxies / intermediari iredentiști ruși.
Istoria se repetă din nou după 8 ani. E inceput de 2022 și Rusia pare să pregătească o acțiune nouă. Este foarte posibiul că de data aceasta Rusia va sconta vreun avantaj strategic ori geopolitic ca rezultat al acțiunilor curente. Dar în final Rusia va câștiga războiul psihologic și diplomatic. Nu pentru că Rusia este mai puternică din punct de vedere militar, ci în primul rând pentru că europenilor nu le pasă mai deloc de ceea ce se întâmpla în Ucraina. Teama lor este mai degrabă să nu se taie gazul natural din Rusia. Declanșarea unui conflict va cauza mai multă durere europenilor decât rușilor.
Trebuie să ne amintim și de faptul că punctul central al diplomației occidentale în raport cu Rusia este stabilitatea relațiilor economice dintre Rusia și Germania, și nu interesul suprem al Europei și mai ales a Europei de Est. Furnizarea de materii prime pentru economia germană și cu energie din vastele resurse energetice ale Rusiei este obiectivul central. A fost obiectivul central încă din anii 70 și va continua să fie.
Furtuna care zguduie Europa
Dar conflictul din estul Ucrainei are efecte si in inima Europei si a Romaniei. În casele noastre încă este cald, iar gazul încă prezent în sobe. Dar facturile sunt imense și în creștere de la zi la zi. Inflația este o amenințare serioasă pentru buzunarul românului cum de altfel este o amenințare pentru mai toți cetățenii occidentali. Fie că ne aflăm la pompa de combustibil ori încărcăm bateriile electrice ale mașinilor, fie că ne umplem coșul cu cumpărături, suntem tot mai șocați de cifrele de la capătul bonului de plată.
Trecem printr-o furtună. O mare furtună din care noi simțim doar o mică parte. Este însă o furtună artificiala în care ne-a adus nesăbuința liderilor UE. Prețurile cresc, în primul rând, din cauza politicilor climatice promovate de UE. În Marea Neagră sunt resurse mari de gaze naturale, dar UE și politicienii României nu ne lasă să ne încălzim cu ele ori să le valorificăm în interesul național. Conflictul cu Rusia agravează problema și prețurile vor continua să crească. Guvernanții caută să aplaneze criza pe spatele copiilor noștri. Se oferă să plătească ei o parte din facturi, intrând astfel în datorii pe care copiii noștri vor trebui să le plătească.
Securitatea Europei
Furtuna europeana este și mai intensă la nivel de securitate. Rusia amenință Ucraina, iar „aliații” nu sunt la unison privind riposta ori dacă ar trebui să riposteze. Germania, lașă, ca de obicei, anunță că nu va trimite armament Ucrainei și solicită „prudență” când e vorba de boicot ori sancțiuni economice împotriva Rusiei în cazul în care va ataca Ucraina. Croația deja a anunțat că nu va trimite militari ori armament în cazul unui conflict. Cu alte cuvinte, mai multe țări din NATO au informat public Rusia că ele nu vor sări în ajutorul Ucrainei în caz de conflict.
Poziția Germaniei nu e doar lașă. E și ipocrită. Milioane de tineri au murit pentru a contracara imperialismul german în Primul și al Doilea Război mondial. Din asta a beneficiat, în final, Germania. Democrația și statul de drept au fost restabilite, iar economia a înflorit. Dar în aceste zile serioase pentru securitatea Europei, Germania spune pe față că nici un german nu va muri pentru a păzi Europa de imperialismul rusesc. De fapt, nu a făcut-o nici pe vremea comunismului, propunând, încă din anii 70, relații economice apropiate cu lumea comunistă pentru a menține „pacea”. Poziția Germaniei e consistentă, dar regretabilă. A rămas consistentă de 150 de ani. Cancelarul Bismark e creditat cu fraza „the Balkans are not worth the bones of a Pomeranian soldier / Balcanii nu merită oasele unui soldat pomeran”. Acum 150 de ani Germania nu era interesată de ceea ce se întâmpla în sud-estul Europei. Nu i-a păsat niciodată. Nu îi pasă nici acum. Europenii sunt supuși unor mari dileme în aceste zile reci de iarnă. Vina, însă, o poartă și ei. Dar tot ei o pot rezolva.
Este vremea sa vorbim despre Tranistria….
Tancurile rusesti sunt la mai putin de 100 de km de Odesa si prezenta armatei ruse in Tranistria e garantul izbucnirii unui razboi regional ce ne asigura posibilitatea recuperarii Buceacului…. Un razboi e de dorit si o prabusire a Ucrainei cu milioane de refugiati e o sansa istorica de a scapa de un rival foarte periculos care stie bine sa speculeze frica americanilor de rusi.
Securitatea nationala….
Dreapta liberala si pro-americanii s-au dovedit incapabili sa asigure securitatea nationala a Romaniei dupa ce au reeditat aliantele din perioada interbelica care s-au dovedit inutile la diktatul de la Viena. In locul Cehoslovaciei avem Ucraina care e la un pas de dezintegrare totala…. si au schimbat pactul de la Varsovia cu NATO si s-au culcat pe o ureche pana a izbucnit razboiul din Donbas…si acum cumpara la disperare armament la mana a treia american ca a intrat frica in ei… ca ii mananca poporul cu fulgi cu tot daca pierd Transilvania.
Furtuna care zguduie potaile de dreapta….
Actuala criza era previzibila de la debarcarea lui Ianukovici daca nu de la dezintegrarea Uniunii Sovietice. Pentru cine stie doctrina militara rusa stie bine ca pentru orice rus Ucraina e echivalentul Transilvaniei pentru romani si erau constienti ca mai devreme sau mai tarziu se va ajunge la razboi. Au avut tot timpul din lume ca sa se pregateasca de un razboi si in schimb au transformat armata romana in anexa armatei ucrainiene si acum vor sa ne puna sa luptam si sa murim pentru Ucraina si pentru armata ucrainiana. Ca rezervist am jurat pentru integritatea statului roman si nu a creatiei lui Stalin , Ucraina. Nu am jurat pentru NATO si nu am jurat ca sa fiu mercenar in razboaiele altora… si toti rezervistii care ne-am satisfacut stagiul militar nu am jurat nici pentru Ucraina si nici pentru NATO…. In caz de razboi si de mobilizare , noi , toti copiii de securisti o sa boicotam orice mobilizare a armatei romane in interesul Ucrainei pentru ca nu am jurat sa aparam integritatea Ucrainei. Dupa 32 de ani de abuzuri de dreapta si de stanga va propunem sa ii trimiteti in linia intai pe nepotii lui Coposu, Ratiu si Campeanu si pe Eba. Noi mai degraba preferam puscaria….
Au ramas fara carne de tun si s-au trezit ca in caz de mobilizare nici 10% dintre tineri nu s-ar prezenta la razboi….
Pozitia Germaniei nu e lasa si e in conformitate cu tragediile de dupa terminarea celui de-al doilea razboi mondial. Jumatate din Polonia e alcatuita din teritorii anexate in 1945 cu expulzarea populatiei germane si jumatate din Ucraina reprezinta teritorii anexate in 1945 cu debutul operatiunii Vistula in care peste doua milioane si jumatate de polonezi au fost expulzati si colonizati in teritoriile anexate de Polonia. Germania isi plateste politele pentru teritoriile pierdute si pentru expulzarea etnicilor germani din Prusia Orientala, din Pomerania si din regiunea Sudeta… SUA nu a adus democratia in 1945 in Germania. SUA a fost garantul exterminarii poporului german in 1945.
De când cu evenimentele astea din Ucraina am observat că unii predicatorii americani au început să scoată iar în prim plan vechi profeții biblice, din Iezechia și Apocalipsă. Pare că se conturează acele mari blocuri militare, iar cel nordic ar fi Organizaţia Tratatului pentru Securitate Colectivă (OTSC), alianţă militară din CSI-ul controlat de Moscova. În Ucraina s-ar putea desfășura un test important pentru această alianță, în timp ce Iohannis s-a trezit recent că vrea avioane F35, însă în decembrie încă mai cumpăram 43 de avioane F-16 de mâna a doua sau a treia. În loc să le caseze, norvegienii ne vând nouă gunoiul lor. (https://www.digi24.ro/stiri/romania-cumpara-alte-32-de-avioane-f-16-second-hand-din-norvegia-aparatele-au-peste-40-de-ani-vechime-1765739)
Nu degeaba cele mai multe containere din ultimii ani sunt pline de gunoi și arse pe câmpul din jurul unor orașe. Doar în Africa mai vezi așa ceva, să imporți gunoi.
Suntem conduși de niște tolomaci!
Criza energetică este și din vina politicienilor români care în loc să investească în centrale hidro sau să dea drumul la celelalte reactoare de la Cernavodă, s-au certat și scuipat pentru o bucată mai mare din ciolan. S-au răfuit între ei chiar și după ce aveau ciolanul între canini, astfel spărgându-se și coaliția asta pestriță de pseudo-dreapta, cooptând la guvernare ciuma roșie. Ce știe ciuma roșie să facă cel mai bine este să îndatoreze și mai mult țara, pentru că asta face palierul stâng peste tot.
alianta pocaitilor si a famiililor pocaite, penticostale abereaza la greu ca de obicei, sarutand icoana roz a paradei ghei din America.
Nu exista nici un pericol rusesc, este doar o himera, o spumegare a cafelei negre prin intermediul mass-media istericala. Singurul pericol real este decimarea planetara a populatiei prin injectii si prin ,,furtuni magnetice,, ale tehnologiilor americane de tip ,,HAARP,,
Injectia contine grafen, un material dur care conduce curentul electric, si care intra in contact cu radiatia magnetica, cu Wifi-ul, si care produce decesul, taierea vaselor de sange, tromboza venoasa si AVC-ul. Milioane de oameni vor muri dupa ce isi pun americanii tehnologia in functiune, dar si chinezii.
Rusii nu au nici un interes sa atace pe nimeni, ca sa isi puna singuri sanctiuni internationale, blocarea bancilor si a afacerilor internationale de petrol si gaze. Putin nu e nebun, cum vrea acest autor pocait, penticostal sa il arate.