ERRATĂ  la Yad Vashem

Către webmaster@yadvashem.org.il

Stimați domni,
În textul despre Wilhelm Filderman pe care Yad Vashem îl pune la dispoziția publicului sunt o serie de inexactități și omisiuni de neînțeles la o instituție atât de informată ca a dumneavoastră!


Textul respectiv nu spune nimic despre activitatea dusă de Filderman în Occident, după 1948, prin care a demonstrat, în deplină cunoștință de cauză, că în România nu a existat un holocaust, un genocid anti-evreiesc. 

De asemenea, în așa numitul „Testament al lui Wilhelm Filderman”, text înregistrat la un notariat din New York, sunt respinse acuzațiile de anti-semitism  aduse regimului Ion Antonescu. Argumentele lui Filderman sunt de o maximă seriozitate.

Este regretabil că un martor atât de important ca Filderman („cel mai important evreu din Europa”, cum îl caracteriza presa americană) nu are nicio valoare pentru istoricii și analiștii de la Yad Vashem.
Respectuos vă rog să fiu pus în legătură cu specialiștii de la Yad Vashem care administrează capitolul Transnistria din istoria Holocaustului, pentru a le transmite o serie de documente cu privire la acest subiect.

Cu tot respectul,

Profesor ION COJA

www.ioncoja.ro

0744 90 38 90