Eminescu face istorie în America de Sud

2016-06-17T18:40:18+03:0017 iunie 2016|Doctrină naţionalistă|

Ambasadorul Braziliei i-a mulțumit lui Eminescu pentru… creșterea economică spectaculoasă a țării sale!!!

 

Prima reacție la o astfel de știre poate să fie cea de neîncredere. Vorba aia, Eminescu a fost poet. Ce treabă ar avea el cu avântul economic al unui stat modern?!

Ei bine, Eminescu a fost și jurnalist, a fost și sociolog, chiar și politician…

Puțini știu că printre studiile geniului român se află și unul care poartă numele de Teoria Statului Organic, viziune care a stat la baza exploziei economice a Braziliei in perioada 2000 – 2012.

Ca o confirmare a acestui lucru, Jeronimo Moscardo, ambasador al Braziliei în România, a făcut în anul 2003, cu ocazia decernării de către Academia Română a titlului Doctor Honoris Cauza, o afirmație cel puțin surprinzătoare pentru noi: “Mulțumesc României și în special domnului Eminescu pentru faptul că Brazilia a cunoscut cea mai mare creștere economică din lume.”

Invitat în emisiunea mea, ADEVĂRURI TULBURĂTOARE (Nașul tv), jurnalistul Miron Manega, un om care a investigat afirmația ambasadorului brazilian, ne împărtășește ce a descoperit: Mihail Manoilescu unul dintre cei mai mari economiști români, fost Guvernator al Băncii Naționale, a încorporat într-o celebră lucrarea de-a sa, “Noua teorie a protecționismului și schimbului internațional”, Teoria Statului Organic a lui Eminescu.

Cartea lui Mihail Manoilescu, publicată în anul 1932, este tradusă în portugheză, ajunge în Brazilia unde devine curs universitar, din anii 1970 program economic al țării, iar în perioada 2000-2012 transformă radical Brazilia, generând o creștere economică spectaculoasă…

Acum, dacă teoria lui Eminescu despre Statului Organic, dezvoltată de Mihail Manoilescu în “Noua teorie a protecționismului și schimbului internațional”, a ajuns să fie program economic de succes al unei țări cu o suprafață aproape cât a Europei, ne-am putea întreba de ce nu o aducem în dezbaterea publică din România și apoi să o folosim pentru progresul economic al țării?

Ei bine, nu avem voie! Evreii de la Institutul Elie Wiesel au făcut spume la gură atunci când Banca Națională a emis o monedă comemorativă pentru Mihail Manoilescu, unul dintre cei mai mari economiști ai lumii, ucis de comuniștii bolșevici!. Așadar, un alt mare gânditor român pe care acești indivizi vor să ni-l șteargă din memorie și ale cărui studii ar vrea să le interzică.

Mai rămâne ca cei de la Elie Wiesel să ceară și scoaterea lui Eminescu din manuale – doar a fost foarte critic cu evreii din vremea lui!

Până una alta, vă invit să urmăriți emisiunea unde l-am avut invitat pe jurnalistul Miron Manega, pentru a afla și alte lucruri cu adevărat inedite despre viața și faptele lui Eminescu. Vă asigur că merită!

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

*

Nota redacției: Pătrunderea ideilor lui Mihail Manoilescu în America de Sud este legată de legionarii care după război s-au stabilit în America de Sud, unde au făcut o frumoasă carieră. Printre ei s-a numărat și regretatul Alexandru FRÂNCU, Alejandro Franco în transcripție sud-americană, fostul nostru coleg de site, prieten bun cu Jeronimo Moscardo, pomenit mai sus! Cititorii noștri pot căuta pe site numele legionarului FRÂNCU /FRANCO. Vor avea cu ce se delecta!

Un comentariu

 1. radu Stefan 17 iunie 2016 la 10:59 pm - Raspunde

  Eminescu a fost ultimul mare romantic al Europei!!!

  El s-a format absorbind marii romantici premergatori lui, ,mai ales ai nemtilor cu teoriile lor despre statul organic ca produs al armoniei sufletului si culturii cetatenilor unei entitati care tind la o intregire a ansamblului component = unitatea statala – si asta in numele dreptului natural la existenta noastra ca produs al pamantului pe care-l locuim si il iubim, si din care ne tragem , caci ne este matca spirituala si sufleteasca.

  DECI ARE TREABA SI CU SEVA PAMANTULUI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Saracul impostorul si megaescrocul ELIE WIESEL sau „HAMBASADORUL AMERICAN” sau bietele lor ” triburi globaliste” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Ce sa priceapa ei din seva si sufletul pamantului unui popor constituti intr-un stat in NUMELE DREPTULUI NATURAL LA SEVA GLODULUI DIN CARE SE TRAGE!

  https://books.google.be/books?id=4UOWBwAAQBAJ&pg=PA31&lpg=PA31&dq=theorie+des+organischen+staates+romantik&source=bl&ots=XoDlo50YSe&sig=ZvLqYt7J3Du5wYCMwMKxHNBdXWI&hl=en&sa=X&ved=0ahUKEwiPoqD076_NAhWL7hoKHXW9CUAQ6AEIJzAC#v=onepage&q=theorie%20des%20organischen%20staates%20romantik&f=false
  Fichte(Grundlagen des Naturrechts), FR. Schlegel1796 Versuch uber den Republikanismus unter naturlichen Rechtvorstellungen, Novalis, Rousseau ,Adam Muller, Edmund Burke , Heinrich von Kleist (Skizze uber das Marionettentheater), Joseph von Eichendorff(Preussen und ihre Konstitutionen)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top