Elena Udrea a salvat România de la dictatura prin șantaj!

 

„Individ mai șantajabil decât Johannis este greu să găsești pe scena noastră politică!…”

 

 

Domnule profesor ION COJA, cum comentați declarațiile Elenei Udrea?

 

Sunt peste așteptări… În primul rând interviul pe care l-a dat celor doi ziariști este dovada neașteptată pentru mine a inteligenței dnei UDREA. Felicitări! Isteți au fost și ziariștii, au știut unde să se facă a nu înțelege ca să obțină formulări mai clare, mai răspicate!

 

Ce sperați să urmeze?

 

Printre consecințele logice, ar fi posibil să urmeze orice, inclusiv demiterea lui Johannis!… Noi ne făceam socoteli că pe Johannis l-a impus Angela Merkel sau Obama… Poate chiar Putin! Și când colo explicația pare a fi simplă: Ponta, nerodul, s-a simțit călare pe situație și l-a amenințat pe acest misterios general Coldea că imediat după ce va câștiga preșidenția îl va scoate din SRI!… E ca și când l-ar fi amenințat cu moartea! Cum să nu se apere omul?!…

 

Gura bate curul!…

 

Dacă ar fi vorba numai de Ponta, chiar m-aș bucura că lucrurile s-au întâmplat cum s-au întâmplat!… Numai că este vorba de Țară și de funcția de președinte, care a ajuns pe mâini nepotrivite. Succesul lui Johannis pentru mine avea un singur aspect pozitiv: dacă Ponta ajungea președinte, toată puterea politică, legislativă, administrativă ajungea în mâinile unui singur grup politic! Am zis grup, nu partid!…

Mi-am zis că cu Ponta mai departe la guvernare, Johannis nu poate face prea mult rău Țării! Și invers: cu Johannis la Cotroceni, Ponta va fi foarte atent să nu facă vreo ne-mai-făcută de-a lui!

Iată însă că Johannis vrea și el să aibă toate atuurile jocului politic! Să aibă el controlul asupra tuturor instituțiilor statului! Cum? Foarte simplu: prin șantaj! Ca general și șef SRI, Florin Coldea știe cam tot ce ascund politicienii noștri, inclusiv ce ascund față de neveste… Și mai ales față de procuratură, față de colegii de partid, față de alegători!… De aici și siguranța cinică și de neam prost a lui Johannis că se poate alcătui o nouă majoritate în Parlament!… Știa el că se poate! Îi promisese acest obscur și primejdios general. Ar fi o tragedie pentru România să avem un guvern marionetă a lui Johannis! Deci marionetă a unui necunoscut: Florin Coldea!… La el au mers voturile date lui Johannis!

 

Păi Johannis susține că proiectul său de țară nu poate fi realizat cu PSD la guvernare!

 

Să vină în fața Țării, a Parlamentului, și să spună la ce idee politică a sa, reformatoare, se opune PSD sau Ponta! Abia atunci să ceară un nou guvern! Dar în niciun caz să nu recurgă la șantaj!…

Firește, Johannis își va vedea de drumul său, adică de drumul pe care i-l vor stabili cei ce l-au adus la putere! Căci individ mai șantajabil decât Johannis este greu să găsești pe scena noastră politică!…

Aici văd eu meritul excepțional al gestului făcut de doamna Udrea prin plângerea de la DNA: a stopat, sper eu, ascensiunea lui Johannis la un control total asupra României. Dacă DNA și Parchetul Militar își vor face datoria, s-ar putea ca pentru Johannis însuși lucrurile să ia o turnură neplăcută, dar nu și ne-meritată!

 

Domnule profesor, ați candidat, ați vrut să candidați de două ori la preșidenția României. În această postură, de candidat, ați avut de-a face cu serviciile secrete?

 

În 1996 am avut cele mai mari șanse de reușită! Dar nu mi-am dat seama decât după alegeri, la care am fost împiedicat să particip prin acțiunea conjugată a unui fost agent acoperit, Dan Voiculescu,  a unui agent DIA reformat pe motive medicale, era mitoman – Antonie Iorgovan, și a unui agent KGB: Victor Surdu… După alegeri mi-am dat seama că era lucru decis ca Ion Iliescu să nu, să nu câștige, indiferent de votul electoratului!… Am făcut mai multe greșeli, dar principala a fost că m-am ferit nu cumva măcar din întâmplare să mă întâlnesc cu directorul SRI! Exact invers ar fi trebuit, să-l caut pe dl Măgureanu și să mă sfătuiec cu el, să-l întreb ce șanse am, ce pași să fac, ce pași să nu-i fac etc. Mai ales că, dacă nu cumva mă înșel, îmi arătase multă simpatie!

Nu mă întreba de ce am gândit așa! Important este că am procedat în felul acesta naiv, ca să nu zic prostesc!…

 

V-ați văzut des cu dl Virgil Măgureanu?

 

De 2-3 ori întâmplător, o dată la sediul SRI de la Băneasa, de pe șoseaua de centură, unde m-a dus Ghiță Țârlescu, un coleg de la arabă, coleg de mare calitate umană, și de 2-3 ori, după1996, pe stradă, din întâmplare, când avea un birou în Piața Victoriei… Ultima oară în Piața Matache… Ulterior am aflat că era urmărit, iar cei care-l urmăreau au fost convinși că nu ne-am întâlnit din întâmplare!… De-ale SRI-ului!

 

În 2009 cum a fost?

 

În 2009 i-am anunțat pe cei apropiați că voi candida ca să-l împiedic pe Băsescu să mai câștige alegerile o dată! Pe Băsescu și pe Crin Antonescu! Mi se păreau doi candidați nocivi, capabili de orice rău pentru Țară!…

 

Nu v-ați gândit că în felul acesta îi faceți jocul lui Geoană?!

 

Ba m-am gândit, dar nu aveam de ales. Despre Geoană nu cunoșteam povești la fel de urîte ca despre cei doi pomeniți mai sus!

 

Nu v-ați gândit că decât cu prostul la câștig mai bine…

 

Da, domnule! Ce prostie mare poate să facă acum, cu alde Vanghelie să se înhăiteze… Nu mă așteptam să fie atât de penibil, de jalnic! O să-l reclam la soacră-sa, o doamnă deosebit de inteligentă!… De ce nu ascultă de ea și-și pune în cârd cu Vanghelie și cu PDL-ul?!

 

Ați luat legătura cu SRI în 2009?

 

Nici nu mai știu cine era atunci director SRI!… Au luat ei legătura cu mine!… M-am pomenit invitat la o discuție, un ins care pretindea că ne-am cunoscut la Vatra Românească!… Era posibil!… Pe scurt, m-a invitat la restaurantul său și m-a sfătuit să mă retrag, să-mi văd de cărțile mele!…

 

V-a șantajat cu ceva?

 

Nu. Nu prea avea cu ce! Dar m-a amenințat cu altceva… Cu ceva ce nu era la îndemâna decât a unor experți din servicii!… Mai multe nu spun! Să revenim la zilele de azi!…

Dar ca să fiu sincer, eu candidam dintr-un motiv strict personal: voiam să știu că am încercat și soluția asta! Deseori îmi reproșam că în 1996 m-am lăsat prea ușor dat la o parte de acel trio, din care cel mai nevinovat era Iorgovan! Deh, ar fi vrut să candideze el!… Îmi reproșam, mai ales în nopțile de nesomn, că am cedat din lașitate, din comoditate, că sunt în mare măsură și eu vinovat de lucrurile care merg atât de prost în Țară… Ceea ce oricum este adevărat!

Dar, nota bene!, am avut și o mare satisfacție, despre care am vorbit prea puțin: în 1996 studenții de la Universitatea București s-au trezit că trei profesori de-ai lor candidează la preșidenție. Pe cine să susțină? Și s-au gândit să rezolve această chestiune în modul cel mai firesc cu putință: ne-au chemat pe rând, pe toți trei, la un fel de examinare, să răspundă candidații la toate întrebările și nedumeririle care se leagă de persoana fiecăruia. După ce s-au documentat în felul acesta, Liga Studenților de la Universitatea București a decis ca Ion Coja, adică eu, să fiu candidatul susținut de studenții de la Universitate! Am această consolare: că electoratul pot spune de cea mai bună calitate m-a votat în 1996 pentru funcția de președinte, pe mine, iar nu pe Emil Constantinescu!

 

Al treilea candidat cine a fost?

 

Nicolae Manolescu!

 

În 2009 generalui Coldea era mare sculă în SRI, era unul dintre cei mai apropiați colaboratori ai președintelui Băsescu. Nu este exclus să se fi implicat în îndepărtarea dvs din cursa prezidențială! Dacă-mi aduc bine aminte, ați fost găsit cu multe semnături în neregulă! Puteam fi un fals, o diversiune. De ce n-ați contestat în justiție decizia BEC-ului?

 

Din două motive: nu mai aveam niciun ban cu care să-mi plătesc cheltuielile ce urmau. Mă îndatorasem ca să plătesc strângerea semnăturilor, sponsori nu apăreau, așa că… Iar al doilea motiv a fost teama că voi pierde nu numai ce nu aveam – preșidenția, ci și ce aveam: o sănătate bună, cu care să-mi văd de cărțile mele!… Și, slavă Domnului, lucrez cu un spor mai mare ca oricând!

 

Ați mai vrut să candidați, în 2014?

 

Nu! Nu mai aveam nici para chioară! Auzisem din primăvară că va candida dl Meșcanu și mi se părea o soluție onorabilă pentru Țară… Dar dacă Johannis este demis – așa cum nu este deloc exclus să se întâmple strict prin aplicarea legii!, voi candida din nou, dacă ceilalți candidați vor fi de calibrul celor din toamna trecută! Trebuie spălată rușinea din toamnă.

 

În ce constă rușinea?

 

O să-ți răspund la această întrebare în campania electorală!… Roagă-te la Dumnezeu să fie o campanie anticipată, cum vrea Johannis pentru Parlament!… Cine sapă groapa altuia…

 

Pe cine v-ați sprijini cel mai mult într-o nouă aventură electorală?

 

Ar fi câteva nume noi, mai ales colaboratori de pe site-ul meu. În fruntea celor la care aș apela ar fi generalul Ioan Costaș din Basarabia!… Cu el aș face un tandem onorabil, redutabil și eficient! Mă voi explica cât de curând!…

 

Revenim la ziua de azi!… Credeți că va reuși opoziția să răstoarne raportul de forțe din Parlament?

 

Fără ajutorul lui Florin Coldea, în niciun caz! Toate speranțele lui Blaga & comp. erau legate de șantajul pe care numai acest Coldea putea să-l organizeze! Din fericire, individul va trebui în zilele următoare să dea cu subsemnatul pe la DNA și la Parchetul militar!… Nu mai are autoritatea cu care să-i sperie pe cei ce urmau să fie șantajați sau amenințați ca să treacă în tabăra lui Bloga!… Și este foarte bine! Situația anormală la care s-a ajuns amenința societatea românească ca un cancer în faza terminală! Pur și simplu Doamna Elena Udrea a salvat România!… După părerea mea!

 

„A salvat România”?! Mulți or să vă critice și or să vă ia peste picior pentru aceste aprecieri!

 

De proști nicio democrație nu duce lipsă! Îi invit pe site să-și spună părerea, cu argumente, nu cu etichetări răsuflate! Nu caut să aflu cât este de adevărat în ce s-a tot spus despre doamna Udrea. Pe mine mă interesează numai interviul citit astăzi! Sincere felicitări! Și mai ales multă recunoștință! Prin declarațiile clare făcute, doamna Udrea și-a spălat păcatele de până acum și o bună parte din cele viitoare. Să-i dea bunul Dumnezeu multă sănătate!

 

A consemnat Petre Burlacu.

 

1 februarie 2015