Dreptate e asta? Eu alerg şi Orban Viktor ajunge !?
Noroc ca la egală distanţă între Polul Nord şi Polul Sud se află Interpolul…

Un pseudo – Institut nascut din presiunea permanent- autonomista a UDMR , botezat Bálványos, a dat publicităţii un sondaj curat … nelectoral care arată că in Parlamentul si Guvernul Romaniei au intrat …ilegal si persoane maghiare votate de electori care refuza cetateniza romana , Si ca de fapt ,partidul UDMR este votat de cetateni reprezentand un segment de electorat de doar 10 % dintre maghiari !!. Ori mai simplu , din electoratul care i-a ales si nu se declara romani ,propunem foarte serios ca doar 10% dintre alesii UDMR sa fie luati in seama la numararea voturilor pentru intrarea in Parlamentul Romaiei… Institutul respectiv este sponsorizat pe fatza de o organizaţie ilegala, cu orientari antiromanesti ce promovează obiectivele legate de strategia de politică naţională a Guvernului Ungariei. Un brasovean a fost invatzat de prietenul sau Geza Lajos sa-şi cumpere puşcă din Ungaria, chiar a primit-o prin curierat rapid, … acasa ,fara probleme, pachetul trecand vama de parca „inauntru”se aflau flori proaspete…Nu este unicul caz cu Arme introduse şi vândute ilegal în România de o firmă din Ungaria … Este buna la casa omului si in Ardeal!?
Sondajul realizat de Institutul Bálványos şi firma Transylvania Inquiry recunoaste că doar 10% dintre maghiarii din Transilvania consideră că patria lor este România Rezultatul manipulator evident ca a fost lansat în contextul competiţiei electorale din Ungaria, ţară unde se vor organiza alegeri legislative în 2022. Desigur, sondajul cu pretentii serioase , dar care se vede mincinos tocmai de pe Dealul Gellert, poate afecta direct protectia securitatii naţionalăe si linistea sociala in Transilvania , atrag atenţia experţii. Cauta vreo organizatie iresponsabila din Ungtaria sa pregateasca iar o suita de evenimente ,iresponsabile ,cum s-a intamplat in 1990, Domnule Vice-Premier roman , Kelemen Hunor? Asa a fost intrebat de presa si atunci tov. Kirally. socotit liderul comunist al maghiarimii… de se jura pe ce avea mai sfant ca…El ,Doamne fereste !
Reamintim că luna trecuta a mai fost dat publicităţii un sondaj instigator care arată că…ce sa vezi, majoritatea maghiarilor ar fi indicat că patria lor este, în primul rând, Transilvania (47%), nu România !?. Alte Unităţi… teritoriale mai mici (asa-zisele Ţinut Secuiesc, Partium, Banat) s-au regăsit în 37% dintre răspunsurile … ‘oferite’ la întrebarea cu privire la patrie şi locul natal … Pe de altă parte, aproximativ 60% dintre maghiarii din Transilvania care au împlinit vârsta de 18 ani au solicitat cetăţenia ungară, iar aproximativ 25% dintre aceiasi maghiari nu intenţionează să solicite cetăţenia ungară. ,
De fapt doar … 42% dintre maghiarii din Transilvania care deja au şi cetăţenia maghiară au declarat că vor participa la alegerile parlamentare din Ungaria. Caci de fapt acesta este TOT CHICHIREZUL ascuns al ciudatului sondaj În privinţa preferinţelor politice , nu s-au înregistrat schimbări: 83%, deci majoritatea maghiarilor din Transilvania cu cetăţenie ungară, si vor vota cu FIDESZ (Alianţa Civică Maghiară – partid politic parlamentar de centru-dreapta din Ungaria). Din sondaj rezultă că respondenţii sunt mai interesaţi de politica maghiară din Transilvania – 38%, de politica din Ungaria – 25%, şi doar 16% de politica din România.
Secretul ascuns al sondajului este acela ca 94% dintre maghiarii din Transilvania îl cunosc pe Viktor Orbán, 89% îl sprijină,si simpatizează cu acesta. Culmea , Primul ministru al Ungariei îl devansează pe liderul UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, care este cunoscut doar de 89% dintre maghiarii din Transilvania şi este simpatizat de 78% dintre aceştia. Deci Ţinta a fost si este publicul din Ungaria… Sociologii români atrag atenţia că sondajul are o pronunţată si mai ales JENANTA miză propagandistică şi că este destinat publicului din Ungaria. „Este o şuşanea electorală. Ministerul Afacerilor Externe ar trebui să-si ceara scuze si sa ia atitudine pentru ca astfel de aberaţii să nu se mai repete. !! Este o şuşanea electorală, mai exact, nu o cercetare ştiinţifică. declara reputatul sociolog Alfred Bulai .,concluzionand ca este în mod clar o manipulare cu iz electoral.
Nu are niciun fel de relevanţă ştiinţifică atâta timp cât nu ştim metodologia cercetării, care nu s-a publicat cum s-au pus întrebările şi în ce comunităţi s-a realizat efectiv sondajul. Adică au fost întrebaţi şi maghiari din Bucureşti sau cei din familiile mixte”, ? Procedura de realizare şi rezultatele sondajului sunt puternic contestate şi de sociologul Mircea Kivu. Răspunsurile la acest sondaj pot fi astfel manipulate prin întrebările puse şi eşantionul ales, deci nu este relevant. La prima vedere pare un pur sondaj electoral realizat la cererea partidului FIDESZ din Ungaria, adică nu prea este de luat în serios…. Oricum, i-am întrebat pe colegii din Ardeal şi nu au auzit de acest sondaj”,…a precizat Mircea Kivu pentru „Adevărul”. Pe de altă parte, fostul director al SRI, Costin Georgescu consideră că acest sondaj face parte din „salba” de manevre electorale pe care premierul Viktor Orbán le-a făcut de-a lungul timpului în Transilvania. „Este o miză mare pentru Viktor Orbán pentru că vorbim de sute de mii de alegatori… La nivelul populaţiei Ungariei, aceşti maghiari din România care au dublă cetăţenie chiar contează la vot. Pot face diferenţa. !!

Concluzii rezumate de Prof.Deak Andrei si D.D.Rujan