Adrian le Légionnaire
9 aprobate

ax
În răspuns la Surena.Ai dreptate, te’am confundat. Nu mai am fost o perioada pe site si apoi ti’am gasit cateva comentarii nerusinate si vrand sa raspund si la altele am gresit adresantul. Imi este dificil sa iti caut acum toate comentariile dat fiind ca noul format nu mai filtreza comentariile pe nume etc. As fi vrut sa le prezint la litera. Dar iti mai amintesti fraza cu „armata sovietica chiar a avut un rol eliberator” (pe langa alte enormitati, cand te apuca nu te mai lasa) , pai sa explici asta si romancelor violate sau omorate si sa nu vorbim de milioanele de romani ucisi, deportati, stersi de pe fata pamantului la adapostul aceleiasi armate. Vrei sa cuantificam cateva zeci sau sute de violuri „romanesti” comparativ cu cele de cateva sute de mii sovietice, institutionalizate de catre ideologul ilya ehrenbourg, sau cele ale hamericanilor tot in Germania, ba chiar si in Franta, sau de cele japonezilor care pretindeau muieri in zonele ocupate pt. bordelurile create special pt ei (si astia au o problema cu sexul, au o doaga lipsa la nivelul asta). Cand ma certam cu germanii in Legiune, dupa cativa pumni ii intrebam daca stiu cum Ivan il chema pe bunicul pe care nu si l’au cunoscut (ceea ce era foarte urat din partea mea), sa le mai iau din aerul ala de plini de ei. Si iti zic ca se schimbau la fata, e o mare rana deschisa, semn ca nu te poti juca cu asa ceva.
Mai citez :
„Prof. Coja fiind trubadur și poet în armată i se pare nekosher că în armata româna au fost prinși și judecați dezertori, violatori, tâlhari, criminali (unii și-au ucis camarazii sau superiorii), hoți și delapidatori. Cum în armata noastră creștin ortodoxă animată de cele mai înalte idealuri să se întâmple asemenea fapte? Asta e minciună, propagandă sorosista, boialista, sionista.” Nu te cunosc, dar probabil esti cel putin la fel de valoros macar ca si Eliade sau Noica, de’ti permiti sa’l persiflezi pe domnul Profesor, insa daca tu esti roman si ai avut o singura persoana din neamul tau care a purtat uniforma armatei romane in timp de razboi, nu ai folosi tonul acesta si formularea aceasta, hai sa fiu cuminte si sa zic doar superior-pamfletara. Doar un nepasator, sau un alogen ca boia sau alti brucani, florieni, ar putea vorbi asa. Cati ani ai? Ai prins serviciul militar obligatoriu? Ai pazit o unitate militara, ca santinela (chiar si ca trubadur si poet in t.r.) iarna la – 20 °C. Io am facut’o si in liceul militar si in scoala militara, ani de zile de la cea mai frageda varsta. Stii cum zice o doina pe care o canta si Grigore Lese „ca de’o pierii Straja noastra, a pierit si Tara noastra”! Inainte sa iti permiti tu sa judeci cat de josnici au fost unii soldati din Armata Romana, vorbeste cat de bravi si eroici au fost si asta cu mainile goale si in izmene. Pentru orice roman sunt lucruri sacre de care nu se vorbeste oricum, Familia, Credinta, Tara, Neamul, Drapelul, Oastea cu Eroi ei. Si nu incepe rogu’te, cu aere de inchizitor sa decizi tu cine sta si cine pleaca de pe site. Chiar vrei sa ramai doar tu si sa te certi singur, (la contradictiile pe care le ai nici nu m’ar surprinde), dar n’ar mai fi nimeni sa te mai puna la locul tau. Ideea e ca nu persoana ta am atacat’o, de fapt aici prezenta ta este inlocuita de „Surena”, ci ideile vehiculate. Cu egalul stimei pe care mi’o porti. Adrian

*

Nota redacției. În contextul actual – dar și mai vechi, când suntem ținta unei vaste manipulări gândită să ne taie avântul ca români, răspunsul nostru nu poate fi decât subiectiv, exagerând și scoțând în față, la decartare, meritele înaintașilor, ale părinților! Dacă nu te simți solidar cu cei care au fost și cu cei care vor veni înseamnă să le faci jocul inamicilor! Să o lăsăm mai moale cu spiritul auto-critic, să așteptăm vremuri normale și vecini normali, iar când corul denigrărilor mincinoase nu se va mai auzi, să ne puricăm bine și să nu trecem cu vederea la nesfârșit păcatele noastre, cele multe, cele grele! Toate lucrurile se fac la timpul lor! Acum trăim vremuri grele, avem nevoie de curaj și încredere în noi înșine! Și, slavă Domnului, avem motive să nutrim aceste sentimente.

Nota bene: de vreo sută de ani a apărut meseria de anti-român. Adică, în țări învecinate, există persoane care ies la pensie după o viață petrecută în activități și acțiuni îndreptate împotriva neamului românesc! O fac metodic, profesionist, eficient, 8 ore pe zi cel puțin, profitând mai ales de exagerările spiritului românesc auto-critic, dezvoltat la noi ca la nimeni alții. Este o psihologie aparte a acestor frați de-ai noștri, care le dă iluzia superiorității spirituale. E practicat acest exces de spirit autocritic de persoane frustrate, lovite de ghinion, de insuccese, care găsesc o explicație și o scuză în faptul că, fără voia lor, fără să-și poată exercita deptul de a alege, s-au născut români…  Vai! Ce nenorocire! S-au născut români și de-aia îi înșeală nevasta! Am cunoscut câteva cazuri, persoane  pe care consoarta îi împodobise cu frumusețe de coarne. De rușine au plecat din țară înjurând-o. Țara înjurând-o!

Ce n-am înțeles e că și-au luat cu ei nevasta!…  Aia care etc., etc.