Efectele Pactului Ribbentrop-Molotov în anul 2022

Pornind de la faptul că Federația Rusă a anului 2022 nu e totuna cu fosta U.R.S.S. a anului 1992, se pune întrebarea dacă actuala Federație Rusă s-ar opune sau nu anulării normale a tuturor efectelor Pactului Molotov-Ribbentrop și România s-ar reuni cu Republica Moldova?
Înaintea definitivării proiectului de aderare a României la N.A.T.O., în anul 2003, președintele Vladimir Putin a transmis oficial României să nu adere la N.A.T.O.. În schimbul acestei decizii, Federația Rusă se oferea să restituie României restul nerestituit din Tezaurul României aflat în Rusia din anii primului război mondial, că Rusia va dota armata României cu armament foarte modern care să-i asigure superioritatea netă în fața vecinilor cu care a avut probleme în istorie și a altor potențiale pericole, inclusiv cele mai moderne sisteme S.S. Cu acest prilej, președintele Putin a declarat că Ucraina este un stat artificial și ea se va dezmembra. La dezmembrare, România își va primi înapoi teritoriile care au fost încorporate Ucrainei de-a lungul istoriei.
Deci, Rusia nu a făcut referire la restituirea Republicii Moldova, țară care cuprinde și Transnistria, teritoriu pe care se află sate eminamente românești, dar care nu a fost în componența statului român niciodată. În 1941, Hitler ar fi dorit ca România să anexeze Transnistria, inclusiv cu regiunea Odessa, iar în schimb să nu mai solicite restituirea părții din Transilvania anexată de Ungaria în urma Diktatului de la Viena (30 august 1940). Atunci, Antonescu i-a scris guvernatorului Transnistriei, profesorul universitar George Alexianu, să nu facă nici un gest politico-administrativ care să sugereze intenția de anexare la România a Transnistriei, pentru că ea nu este a noastră și România trebuie să-și recupereze Ardealul românesc.
După dezmembrarea U.R.S.S., apartenența Transnistriei la Republica Moldova a reprezentat garanția că ea nu se va uni cu România. Restul au fost vorbe patriotarde, sentimentalisme și dorințe de unire a Moldovei cu România care nu aveau la bază nici un proiect viabil. De altfel patrioții noștri din Basarabia au eșuat în toate proiectele unioniste dintr-un motiv simplu: proiectele erau toate formulate în adversitate cu Rusia. Nici unul nu a fost construit decât pe baza sentimentelor de ură față de Rusia și nu au fost calculate „la rece”, de conivență cu Rusia. Astăzi, Republica Moldova a făcut cerere de aderare la U.E. Aceasta este garanția că, dacă Rusia nu va ocupa Moldova, companiile multinaționale ale U.E. vor acapara toate resursele naturale și umane ale Republicii Moldova, cum s-a întâmplat și în România. U.E. va lăsa Moldova de la est de Prut „în pielea goală”. Vest-europenii nu practică nici un alt model de cooperare cu noile state pe care le achiziționează decât modelul colonial. De aceea, au pierdut europenii Africa, în întregimea ei. China a construit în Africa parteneriate solide, bazate pe egalitate în drepturi și profit și pe respectul față de popoarele africane cu care chinezii fac afaceri colosale. Până și cea mai dezvoltată și mai pro-occidentală țară africană, Republica Sud-Africană, a întors spatele Occidentului și este partenera Rusiei, Chinei și Indiei, fiind și parte a B.R.I.C.S.. Recent, președintele Africii de Sud a declarat că N.A.T.O. este vinovat de războiul din Ucraina.
Colonialismul occidental, condus cu multă determinare de kazaro-evrei, este dezavuat de majoritatea popoarelor. Acum, Uniunea Europeană, controlată integral de evreii de pe Wall Street, se sinucide economic, social și moral, implementând la ordin măsuri care îi afectează grav propriile interese. Uniunea Europeană și N.A.T.O. ne împinge și pe noi să-i susținem pe kazaro-evreii care stăpânesc Ucraina și care au făcut și fac și românilor mult rău și ne obligă să luptăm împotriva național-suveraniștilor din Rusia.
Doresc să menționez că în perioada mandatului de ambasador la Moscova al domnului general Dumitru Prunaru, unicul nostru cosmonaut, el a fost chemat la sediul Ministerului de Externe al Federației Ruse și i s-a spus că președintele Vladimir Putin transmite președintelui României, pe atunci Traian Băsescu, să trimită o delegație căreia să i se înmâneze tăblițele de aur de la Sinaia, care au fost descoperite când s-a săpat fundația Castelului Peleș și care au ajuns la Moscova în împrejurări controversate. Lui Prunaru i s-a spus: „aceste tăblițe aparțin poporului român”. Acestor tăblițe li s-au făcut niște copii de plumb, care se află la București, care sunt și ele controversate, după unele păreri. Președintele Traian Băsescu a refuzat oferta președintelui Putin, probabil la ordin american și l-a demis pe dl. general Prunaru, rechemându-l din misiune..
În anul 2008, în sediul Casei Poporului din București, în ultima zi a summit-ului N.A.T.O., în lumina camerele de filmat și în prezența mai multor șefi de stat, inclusiv cel al S.U.A., președintele Putin i-a spus lui Traian Băsescu că el dorește să vândă României tot gazul pe care îl vindea până atunci Ucrainei, la prețul zilei, iar România să-l revândă Ucrainei cu cât vrea ea. O afacere colosală. În mod normal, de nerefuzat. Ucraina n-are gaz deloc, avea 45 de milioane de locuitori și o suprafață de trei ori mai mare ca România. Ca să nu crească simpatia față de Rusia în rândul poporului român, oferta a fost declinată, iar România, a continuat să cumpere gazul de la o firmă germană, care îl vinde țării noastre de trei ori mai scump decât îl cumpără din Rusia! Vă dați seama, cât de imbecil este regimul politic care a făcut și continuă să facă acest lucru?
Referitor la fosta Armată a XIV-a a Federației Ruse care a staționat în Transnistria, actualmente mai sunt la Tiraspol doar niște rămășițe ale ei și un foarte mare depozit de armament convențional, muniție și proiectile de toate felurile, vechi de câteva decenii. Prezența militarilor ruși acolo a fost o garanție că Republica Moldova nu va putea fi complet acaparată de occidentali. De altfel, la ora când scriem noi aceste rânduri, 65% dintre cetățenii Republicii Moldova se opun unirii cu România. Între ei sunt și etnici români/moldoveni. Este greu de anticipat viitorul Republicii Moldova și al celor patru regiuni românești din cuprinsul frontierelor Ucrainei.
De altfel, eu nu sunt sigur nici de viitorul României, după acest război. Știu doar sigur că situația actuală este una neprielnică României profunde și poporului român, mai ales etniei române, că țara noastră este jefuită la sânge și orice posibilă schimbare de regim politic nu poate fi decât de bine. În cazul nostru, în acest moment istoric, zicala „Schimbarea stăpânilor, bucuria nebunilor!”, nu mai este valabilă. Eu am mai spus, în mod repetat, că recunoașterea eșecului regimului euro-atlantic în România este doar o chestiune de timp.
Notă – Adaptare după dialogul dintre prof. univ. dr. Corvin Lupu și jurnalistul Sterie Ciumetti[1].
Federația Rusă este continuatoarea URSS, și-a asumat acest rol la ONU, și-a asumat datoria URSS pe care a și achitat-o. SUA a insistat ca Rusiei să-i fie recunoscut acest rol, de unde și insistența că toate fostele republici ex sovietice deținătoare de arsenal nuclear să-l restituie Rusiei. A și condiționat în anii 90 ajutorul economic, financiar către CSI de acest lucru, ea a inițiat Avordul de la Budaoesta atât de menționat azi…
Deci, Rusia este continuatoarea URSS nu numai în drept (international), dar și în fapt. Aici intră și intervenția în Ucraina împotriva Regimului neonazist de la Kiev, nu împotriva poporului ucrainean.
Pactul Ribbentrop-Molotov este caduc din momentul atacului Germaniei naziste asupra URSS, după cum spunea și Stalin. Prof.Corvin dacă-l vitea pe Stalin înțelegea… Chiar dacă Germania în declarația de război a menționat motivele iar Ribbentrop a preferat să moară decât să mintă ca feldmareșalul Paulus că Germania era de vină, URSS consideră Germania vinovată de ruperea Pactului.
Tratatul de Pace de la Paris stabilește lipsa de efecte a Pactului.
Faptul că consecințele acestuia rămân în vigoare nu se se datorează pactului! Se datorează Victoriei URSS în Al Doilea Război Mondial!
Practic, URSS câștigând Războiul a realizat, ce ar fi priceput prof de politică Corvin Lupu dacă avea cunoștințe de cultură generală în istorie, anularea unor tratate internaționale befavorabile. Adică, URSS a anulat:
1) Tratatul de la Best-Litovsk din 1918 încheiat de sovietici prin care cedeau importante teritorii ale Imperiului Rus. În urma acestui tratat a fost posibilă Independența Țărilor Baltice, Unirea Basarsabiei, intervenția în Bucovina, ocuparea Transcarpatiei de Cehoslovacia și Ungaria, pierderea zonei maghiare după înfrângerea lui Bela Kun, Independența Finlandei. Bineînțeles, ulterior și pe fondul colapsului Imperiului german și a celui austro-ungar.
2) Tratatul de la Riga din 1921 prin care, în urma războaielor polono-ruso bolșevice, polono-ucrainene, ruso bolșevice-ucrainene și a celui civil ucrainean, s-a împărțit Ucraina între Polonia și Rusia Bolșevică.
Practic prin Trataul de la Paris URSS a obținut ce obținuse Rusia prin Tratatul de la Kuciuk Kainaragi, anularea Capitulației franceze din 1740. Aceasta stabilea la nivel european, Franța fiind puterea supremă atunci, granițele Hanatului Crimeei, Moldovei, Țării Românești și a celorlalte state vasale otomanilor din Caucaz pe care toate puterile europene, inclusiv Rusia trebuia să le respecte.
Cardinalul Andre de Fleury și Ludovic al XV lea au stabilit prin Capitualatia din 1740 cu otomanii pe care au impus-o Europei principiul echilibrului în Europa prin recunoașterea granițelor vasalilor în Europa. Dictonul „Regele Franței nu este samsar de teritorii și popoare” datează de atunci. Rusia a urmărit cu obstinație după eșecurile politice și militare ale Franței în „primele războaie mondiale”, respectiv cel de 8 și 7 ani, să anuleze Tratatul din 1740.
Același lucru l-a realizat URSS în 1945.
În momentul în care Regimul de la Kiev a devenit oficial banderist, neo nazist, anti rus, Putin și Rusia au condamnat indirect efectele Păcii de la Paris.
Înainte de a începe „operațiunea de denazificare”, Putin și Moscova au deschis arhivele sovietice privind crimele naționaliștilor ucraineni în perioada 1918-1920 și 1941-1944 împotriva rușilor, evreilor, ucrainenilor și altor minorități. Din 2020 istoricii israelieni au avut acces la aceste arhive și documente. Așa se explică și răceală cu care Zelenski a gost ascultat în Israel.
În concluzie Rusia, ca continuatoare de facto și de iure a URSS, a condamnat Tratatul de la Paris precum și tratatele unionale sovietice prin care Ucraina a primit teritorii ce istoric nu i-au aparținut niciodată. Rusia își vrea ținuturile istorice și i-a îndemnat și pe români, slovaci, polonezi să-și urmărească interesul național.
În aceste condiții Polonia, România, Slovacia pot denunța tratatele încheiate cu URSS, RSS Ucraineană și Ucraina. Nu o poate face Ungaria pentru că în urma războiului Ungariei Bolșevice din 1919 împotriva României și Cehoslovaciei a pierdut ei cedat Transcarpatia maghiară.
Dar, la presiunile UE aceste țări nu vor revendică nimic. Singurii care ar avea intenții, conform spionajului ucrainean, în urma evoluției conflictului este Polonia. Acesta este și motivul pentru care Ucraina păstrează în zona Liovului grupul de armată de Vest, deși este vital pe Frontul din Dombas ori din Sud.
Ucrainenii sunt pățiți cu Polonia și știu că cu rușii pot ajunge mai târziu la o înțelegere, dar niciodată cu Polinia. În 1653 Ucraina după ce s-a desprins de Polonia, s-a unit cu Rusia, deși avusese în vedere un Commonwalth cu Hanatul Crimeei sau Moldova, vasale otomanilor, tocmai pentru a se opune Commonwalth-ului Polono-Lituanian.
Ce trebuie să înțelegem? ” Oferta” Rusiei este limitată, în viitor s-ar putea schimba în funcție de atitudinea Ucrainei, de colapsul Pax Americana și de evoluția ulterioară a relațiilor cu Europa, respectiv Germania.