AUR

Textul de mai jos este scrisoarea pe care am trimis-o săptămâna trecută la mai mulți colegi și prieteni. Am primit mai multe răspunsuri interesante, pe care le voi publica pe site. Azi public răspunsurile primite de la domnii Alexandru Moleanu, Corvin Lupu și pseudonimul Potlogarul.
1. Scrisoarea mea
Stimate coleg,

În calitatea mea de membru al  AUR încerc să mă fac util cum pot. Printre altele încerc să atrag în AUR persoane de încredere, profesionisti, cu idei și sentimente naționale ferme. Drept care v-am luat la rând după adresele de internet și vă invit în AUR
Pe unii, mai tineri, îi invit ca membri activi, care se pot implica în acțiunile și activitățile AUR.Pe alții mai, de vârsta mea, îi invit să se uite în jur și din cercul de prieteni sau colegi sau rude să recomande mai multe persoane dispuse să se implice în viitorul partidului AUR, în viitorul României.
AUR are șanse mari să ajungă la guvernarea României, dar numai dacă își va spori numărul de membri cu persoane bine pregătite profesional cu sentimente naționale și dispuși să pună umărul, fiecare cât poate.
În acest scop vă invit să-mi răspundeți la acest apel și să-mi spuneți dacă:
1. doriți să fiți la curent cu activitatea AUR și să primiți periodic buletinul informativ AUR on line
2. doriți să vă înscrieți în AUR, caz în care atașați o scurtă prezentare a palmaresului personal, nr de telefon, adresa de e mail
3, recomandați alte persoane. Caz în care aceste persoane mi se vor adresa cu un scurt CV
Vă rog să luați în serios acest mesaj. S-ar putea să intre în istorie. Depinde de domniile voastre. Eu am toată încrederea că veți reacționa cum se cuvine.
Nu uitați: Țara este la ananghie și singura speranță valabilă este succesul partidului AUR.
Doamne, ajută!
Cu urări de bine, al dumneavoastră
Ion Coja
2. Răspunsul dlui Alexandru Moleanu, fost magistrat
3. Răspunsul dlui profesor CORVIN LUPU
Eu, profesorul Corvin Lupu, sunt de acord cu unele din afirmațiile dvs., DAR:
1) Nu este deloc rău ca în rândurile partidului naționalist care a reușit să performeze pe căi legale și să ajungă cu 10% în Parlament să fie o conducere echilibrată, cum este George Simion  și Claudiu Târziu care, decent, afirmă că sunt anti-sistem și-și exprimă ideile punctual.
2) În același timp, nu este deloc rău ca în rândurile parlamentarilor AUR să fie și o voce mai dură. Gravitatea problemelor pe care le ridică Diana Șoșoacă nu se poate aborda totdeauna cu mult calm, răbdare și liniște care poate sugera și o anume nepăsare. Sunt probleme prea mari și grele, dăunătoare românismului pe care partenerii de dialog ai Dianei Șoșoacă le trec cu vederea, sau chiar le susțin. Apoi, Șoșoacă este o juristă bună și vorbește totdeauna pe lege. Chiar dacă țipă, este un bun comunicator, mereu cu „vorbele  la ea” și capabilă să-i contracareze pe politicienii și jurnaliștii care au ca principal țel să aducă AUR în dificultate și să-l compromită în fals în fața opiniei publice, pentru că partidul a crescut continuu în aderență populară.
3) Este posibil ca în viitor, conducătorii AUR să facă și anumite greșeli. Este omenesc. În acest caz, trebuie ajutați cu idei din partea naționaliștilor de bună-credință. Nu există partid, în întreaga istorie, care să nu fi făcut greșeli. Asta nu înseamnă că greșelile ar putea fi argument ca naționaliștii de bună-credință să-l abandoneze, sau chiar să ajungă să-l atace.
4) După părerea mea, toți naționaliștii români, luptători pentru binele românismului, a României profunde, ar trebui să susțină AUR, iar dacă sunt înregimentați în alte partide să se alieze cu AUR, care a deschis ușa tuturor oamenilor de bună-credință și de valoare umană și profesională, indiferent de nivelul social în care activează. Spun aceasta, pentru că există naționaliști auto-declarați care sunt falși și sunt agenți conștienți sau inconștienți ai unei componente anti-românești din serviciile secrete românești, care acționează antinațional pentru distrugerea românismului și adâncirea statutului colonial global al României. Acești falși naționaliști publică pe diverse site-uri articole împotriva liderilor AUR, bazate pe presupuneri, pe bănuieli și pe rele intenții. Este important ca să facem în așa fel încât acești falși naționaliști (unii dintre ei în solda unor securiști post-decembriști) să se deconspire singuri și să se auto-excludă din rândurile noastre.
      În fine, sunt multe de spus…
     Corvin Lupu
4. Răspunsul dlui Potlogaru
Simate Domnule Profesor,
Este importanta intarirea randurilor AUR cu noi membri, dar eu cred ca nu trebuie neglijata imaginea partidului in randul electoratului; membri vor putea sa fie cateva sute de mii, sa zicem, dar succesul depinde de cateva milioane de voturi.
Daca „tacutii” intelepti din conducerea partidului vor tacea in continuare iar imginea AUR va fi confiscata de Diana nu va fi bine. Eu chiar as vrea sa stiu de ce inteleptii tac iar Diana face atata zgomot.
Am mai spus-o, strada poate fi o solutie de ultim recurs. Experienta USR  cred ca e graitoare; nu au luat atatea voturi pe cati oameni au scos in strada acum trei ani, in toata tara. Din cate intelegem pana acum, AUR merge pe doua cai; cea mai agreata de electorat, va asigur, este cea pe care merge George Simion, care chiar si la protestul de alaltaieri a avut un discurs mult mai convingator decât iesirile intempestive ale Dianei. Daca intre obiectivul vizat de Diana si cel vizat de Eminescu nu ar fi o diferenta atat de mare, as parafraza zicand; „Mai potoliti-o pe Diana!”