Conform stirilor din presa, liderul Vona Gabor al partidului maghiar Jobik, ar fi facut la Borzont, judetul Harghita, Romania, urmatoarea declaratie: „ … daca apararea drepturilor maghiarilor din Romania si reprezentarea lor inseamna conflict cu Romania, cred ca Jobbik isi va asuma aceasta reponsabilitate, care trebuie, de fapt, asumata de intreaga Ungarie”
In urma unor declaratii similare de incitare la conflicte si atentate, Statele Unite, Rusia, Israel, UE au alcatuit liste pe care au inclus astfel de organizatii considerate teroriste.
Daca traducerea aparuta in presa este corecta, atunci Romania se afla in fata unei situatii fara precedent.
O asemenea declaratie de intentie pentru desfasurarea de actiuni impotriva statului roman, fara nicio provocare din partea acestuia, chiar pe teritoriul Romaniei, este o declaratie terorista.
Daca, dupa o verificare atenta a textului aparut in presa, se constata ca este corect, partidul Jobik, ar trebui catalogat de guvernul roman ca organizatie terorista cu toate urmarile care decurg din acest statut.

Mircea Popescu
10 August 2013

P.S. Aceasta este o pozitie singulara, deci fara efect daca nu este sustinuta si asumata de organizatii, partide romanesti si de alti cetateni romani din tara si din afara tarii.