Sorin
966 aprobate

george-turle@t-online.de
93.229.28.29
Domnul Coja, ati citit continutul articolului din link? Medvedev si oficialitatile ruse sustin taman contrariul, ca Romania calca pe bec si cauta sa atraga in mreje Moldova, dand dovada de aroganta, ca politicienii romani „fac dansuri in jurul Moldovei”. Ce mai spune Medvedev: ca o sansa pentru unire (a Moldovei cu Romania) ar consta in intrarea Moldovei in UE…s-a retinut? Deci nu ca ar propune rusii sa se uneasca moldovenii cu romanii. Dar ca ei, rusii, vor bloca procesul de aderare al Rep. Moldova la uniunea Europeana. Dece (motiveaza ei)? Pentru ca, alaturandu-se Uniunii, automat Moldova intra de partea celor care au impus sanctiuni Rusiei, iar Medvedev le promite cu toata apasarea ca „or sa vada EI (moldovenii) sanctiuni din partea noastra, inainte de a vedea UE”.

Va dau o spicuire din text, ca sa vedeti propaganda din articolul publicat mai sus si inducerea in eroare. Si-l traduce fiecare, ca nu-i greu:

” (Republic of Moldova) ready to join European sanctions against our country. Well. Let them try. Then they can be 100% sure that they will not receive from us not only “expensive” energy and other resources, but none at all. Let them enjoy the sanctions before they get into the EU,” Dmitry Medvedev stressed. „.

Ati retinut? „Let them try!” …”Sa incerce numai!”.
Iar prin extensie, cum se poate uni o tara din UE cu una care nu e in UE? (sau impiedecata sa intre in UE, mai precis spus). Serios, ar trebui textele verificate mai cu grija sau comparate macar cu continutul linkurilor, care iacata in cazul de fata, arata taman opusul afirmatiilor textului publicat.
Sa creada careva in vreun ajutor rusesc (si nu sa le perceapa ca niste momeli otravite, menite sa injecteze disensiuni), inseamna sa dea dovada de naivitate. Ma refer la cei de buna credinta, altii sunt in cazul celor care raspandesc voit acele nade otravite.