Pe fondul războiului din Ucraina, Rusia și China caută să creeze „Noua Ordine Mondială”: analist
La 50 de ani după strângerea de mână istorică a lui Richard Nixon și Mao Zedong din 1972, ordinea mondială geopolitică se remodelează din nou. Lumea urmărește acum o alianță în creștere între Beijing și Moscova.
Liderul Partidului Comunist Chinez (PCC) Xi Jinping și președintele rus Vladimir Putin s-au întâlnit la începutul lunii februarie în ziua deschiderii Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. Întâlnirea ar fi putut oferi lui Xi ocazia de a -l îndemna pe Putin să urmărească diplomația cu Ucraina și să detensioneze tensiunile dintre cele două țări. În schimb, regimul chinez părea să fi privit în altă parte, în timp ce Rusia și -a planificat avansurile asupra vecinului său.
Mulți au descris întâlnirea din 4 februarie ca pe o demonstrație de solidaritate între cele două regimuri. Ocazia a fost marcată de o „declarație comună” îndelungată în care cele două țări au anunțat un parteneriat „fără limite”, în care nu existau „zone de cooperare „fără interzise””.
Comunicatul de 5.000 de cuvinte a exprimat, de asemenea, opoziția față de „extinderea ulterioară a NATO și [a solicitat] Alianței Nord-Atlantice să renunțe la abordările ideologice ale războiului rece , să respecte suveranitatea, securitatea și interesele altor țări… și să exercite o politică corectă și corectă. atitudine obiectivă față de dezvoltarea pașnică a altor state.”
O astfel de declarație detaliată a definit în mod clar natura relației emergente dintre China și Rusia, a declarat locotenent-colonelul în retragere Robert Maginnis pentru The Epoch Times. Este unul în care Xi și Putin sunt hotărâți să înăbușe Occidentul, să demonteze NATO și să creeze o nouă ordine mondială, a spus el.

„Un acord între domni”
La mai puțin de trei săptămâni de la întâlnirea Putin-Xi, Rusia și-a început asaltul asupra Ucrainei. Maginnis a descris comunicatul drept „un gentlemen’s agreement” în spatele a ceea ce mulți ar considera „foarte o alianță”. Putin, a adăugat el, speră că această nouă alianță va ajuta Rusia să treacă prin invazie.
În culise, Maginnis suspectează că întâlnirea Xi-Putin a acordat Rusiei „sprijinul geopolitic și asigurările financiare” pentru a atenua lovitura economică din partea sancțiunilor occidentale. Faptul că regimul chinez nu a criticat Moscova pentru atacul său asupra Ucrainei ar putea fi un semn al sprijinului tăcut al Beijingului, a adăugat el.
În plus, „Xi este foarte probabil încurajat de ceea ce face Occidentul – sau, mai potrivit, nu face”, a spus Maginnis. Rusia s-a confruntat cu condamnarea universală din partea Occidentului, în timp ce a primit ajutor din mai multe țări. De asemenea, vin sancțiuni din mai multe direcții în efortul de a încetini asaltul neprovocat al regimului rus.
Dar ceea ce este cel mai important pentru regimul chinez este faptul că Statele Unite nu trimit trupe în Ucraina, a remarcat el.
„O nouă ordine mondială”
În lumina numărului de sancțiuni occidentale, Maginnis a spus că bănuiește că „Xi va ajuta la spălarea oricăror finanțări de care Putin, oligarhii și guvernul rus în general au nevoie pentru a continua să meargă înainte”.
Pe măsură ce conflictul din Ucraina continuă să escaladeze, iar regimul chinez își continuă ambițiile de a ocupa Taiwan, el a spus că Statele Unite și NATO s-au aflat într-un nou război rece.
„Xi caută o nouă ordine mondială, așa cum demonstrează multe dintre scrierile și discursurile sale”, a spus Maginnis. Această nouă ordine mondială, a adăugat el, este una care „acceptă mult mai mult un regim autoritar, decât valorile liberale care au formulat ordinea mondială după al Doilea Război Mondial”.
În urma unei retrageri haotice din Afganistan și a gestionării de către aceasta a crizei Rusia-Ucraina, unele țări încep să considere Statele Unite o putere mondială de mâna a doua, potrivit Maginnis. Unele dintre aceste țări s-ar putea să se întrebe în curând „Cu cine vrem să ne aliniem?” și „Cine va conduce cu adevărat lucrurile în viitor?”

Taiwan
Maginnis nu a considerat comportamentul lui Putin ca fiind „nebun” pentru invadarea Ucrainei, dar a spus că „Putin este pragmatic, nu se teme să apese pe trăgaci dacă îi va aduce beneficii pe termen lung”.
Cu Rusia și China lucrând una alături de cealaltă pentru a uzurpa Occidentul, el a spus: „Taiwanul ar trebui să fie foarte îngrijorat, pentru că este adevărat și pentru Xi; ar apăsa același trăgaci atunci când simte că îi va fi de folos cel mai mult.”
Beijingul urmărește ce fac Statele Unite în Ucraina. Un lucru de urmărit, a spus Maginnis, este dacă Statele Unite vor transporta sau nu vor reloca active critice din arena Pacificului în Europa. În al doilea rând, el a adăugat că Xi urmărește și efectele sancțiunilor asupra capacității Rusiei de a prelua Ucraina.
Prezența militară a Americii în Pacific, combinată cu impactul sancțiunilor economice zdrobitoare, rămâne preocuparea principală a regimului chinez în privința Taiwanului, a spus el.
China nu va invada Taiwanul, care e folosit pentru ”exportul” populației și formarea chianatown-rilor în întreaga lume… Chinezii sunt mai puțin proști decât ohcidenalii.
abia astept sa se intample ocuparea taiwanului, ca sa scapam de blinken, acest avorton al istoriei. Acest ratat de diplomat care a falimentat in Afganistan, acum in Ucraina, si daca urmeaza taiwanul atunci va demisiona din functie.
Scapam de moaca lui, nu o mai vedem pe ecran. E un mare castig! o sa-l scuipe lumea pe strada cand il vede, pentru ca a falimentat America si puterea globala hegemonica a americanilor.