Eugen Statnic, München,
e.statnic@t-online.de
87.158.138.190

Sunt un Basarabean de 92 ani cu o uriasa experienta de viata. Am trait 12 ani in Romania interbelica, un an cat zece sub teroarea primitiva si criminala bolsevica 28.6.40-21.7.41, anii de razboi, actul inconstient al regelui dela 23 August 1944, ocupatia sovietica 1945-1958 cand Evreii din Transilvania, alde Dodo Fraenkel, au terorizat cu o obraznicie fara precedent viata universitara la Timisoara, am trait ca tinar inginer dictatura unor tampiti din nastere, analfabeti, care erau directori si sefi de cadre in industrie, 8 ani la Timisoara ,dar mai ales la Bucuresti unde am lucrat 20 ani, in conditii mizerabile de viata si munca, cei mai grei ani ai vietii. intre multi mincinosi, puturosi si turnatori, dar cu rezultate profesionale extraordinare.

Soarta m-a aruncat la 53 ani in vest,unde am trait si lucrat inca 27 ani in concernul Siemens in Germania, Italia si USA. Am vorbit curent de-a lungul vietii 6 limbi, am cunoscut multi oameni din toate straturile sociale, am inteles cultura si mentalitatile tipice ale englezilor, americanilor, francezilor, italienilor si germanilor, ca si interesele tarilor mari din lumea de azi. Am avut si curiozitatea de a afla cine si cum a pregatit, iar apoi provocat cele doua razboaie mondiale indreptate, ambele, din motive economice contra Germaniei. Am trait anii 1945-2020 bine informat , adica ultimii 75 ani din viata lumii intelegand multe din evenimentele marcante ale Europei. De aceea imi permit sa spun ca Uniunea Europeana este condusa de o trupa eterogena de slaba calitate si se afla pe un drum gresit, globalist, impus din afara de interesele oligarhiei monetar-militare (FED-NATO) care conduce si SUA. Amestecul american in treburile Europei este total, iar Europenii sunt marionetele unor „subsecretari de stat” a la Victoria Nuland care decide soarta Ucrainei sau a conductei de gaze dintre Rusia si Germania. Bill Gates, Soros, Bezos sau Zuckerberg si nu Biden, Obama sau Bush conduc America. Trump a fluierat in biserica si a fost inlaturat „online”. Dupa Biden va veni insa o noua era in istoria lumii. SUA nu vor mai avea nimic de spus in politica Europei. Uniunea Europeana va fi o uniune de state suverane si doar limitat dependente prin comuniunea de cultura, traditii si aspiratii, prin solidaritate umana si crestina, dar cu granite bine pazite. Importanta minoritatilor de orice fel, etnice , sociale, sexuale, ideologice sau religioase, va fi proportionala cu relatia lor numerica in societate si nu ca azi cand cei 6-8 % de LGBTQ domina viata societatii. Cea mai importanta problema a Europei de azi este extraordinara datorie financiara a unor tari ale caror guverne au cheltuit sume enorme pentru a plati promisiunile electorale, adica salarii si pensii fara masura din credite cu dobanzi de 13-17%. in speranta ca UE va prelua datoriile pentru a salva ” Euro si Europa” dupa mintea infantila a cuplului falimentar Merkel-Macron. A doua problema grava si fundamentala este somajul oamenilor tineri (18-27 ani ) care atinge 55-32% in tarile din sud , Grecia, Italia, Spania., Portugalia si chiar Franta (27%). A treia mare problema este Migratia, atat cea interna in UE cat si cea din exterior spre Europa, ambele sunt primejdioase si totalmente necontrolate. Ambele migratii destabilizeaza si saracesc toate statele europene. Romania este cel mai atins stat eurooean de emigrarea a 3,8 milioane din locuitorii sai deoarece a fost guvernată de impostori si oportunisti, primitivi si incapabili. Iar Comisia Europeana se ocupa de drepturile LGBTQ, iar parlamentul european se ocupa de defaimarea Ungariei .Tara arde iar baba se piaptana !!!

*

Nota redacției – Site-ul nostru este onorat să găzduiască comentariile unui european de talia domnului Eugen Statnic, autorul unor texte dedicate istoriei recente a Europei, texte care deschid ochii cititorilor asupra cauzelor care au dus la lumea debusolată în care trăim. Îl invităm pe domnul Statnic să publice pe site fragmente din lucrările domniei sale.